Επίσημη Αγιοκατάταξη και Πρώτη Πανήγυρις του Νέου Αγίου Δημητρίου του Γκαγκαστάθη στα Τρίκαλα

Με ιδιαίτερη πνευματική κατάνυξη και λαμπρότητα, η Ιερά Μητρόπολις Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης ανακοινώνει το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την επίσημη αγιοκατάταξη και την πρώτη πανήγυρη του Νέου Αγίου Δημητρίου του Γκαγκαστάθη, του εκ Πλατάνου Τρικάλων. Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

​Πρόγραμμα Εορτής & Πανηγύρεως:

​Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2026

​18:00: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας και της Δεξιάς Χειρός του Αγίου Δημητρίου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού. Την υποδοχή θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, παρουσία προσκληθέντων Αγίων Αρχιερέων.

​Εν Συνεχεία: Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και επίσημη Ανάγνωση της Συνοδικής Πράξεως Αγιοκατατάξεως από τον εκπρόσωπο του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου.

​Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2026

​07:00: Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου.

​18:00: Εσπερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων με θέμα: «Από την παιδαγωγική των Αγίων Τριών Ιεραρχών στην οικογενειακή ζωή του Αγίου Δημητρίου Γκαγκαστάθη».

​Η παρουσία του χριστεπωνύμου πληρώματος στις ιστορικές αυτές στιγμές για την τοπική μας Εκκλησία θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή.

​ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *