Συνέντευξη στον Ηλία Λιακοκώτσια. Ένα ελεύθερο πνεύμα, ένας συγγραφέας από την Αγναντιά

Ηλίας Λιακοκώτσιας

Το trikalaculture.gr σας παρουσιάζει μια ιδιαίτερη συνέντευξη με έναν νέο συγγραφέα από την Αγναντιά Καλαμπάκας.  Πρόκειται για τον κ. Ηλία Λιακοκώτσια, έναν άνθρωπο με ελεύθερο πνεύμα, όμορφη οπτική για τον κόσμο γύρω μας και προτάσεις για μια καλύτερη και ομορφότερη ζωή κάτι που φαίνεται  στα βιβλία του.  Του ευχόμαστε πάντα να έχει την έμπνευση να δημιουργεί και να περνά τα μηνύματα του μέσω της συγγραφής. 

1. Κύριε Λιακοκώτσια Ηλία πείτε μας λίγα λόγια για εσάς όσον αφορά την καταγωγή, τόπο διαμονής και την ιδιότητα σας

Τόπος καταγωγής, Αγναντιά, περήφανος χωριάτης. Τους τελευταίους μήνες(και ανέκαθεν βέβαια) δήλωνα έδρα Αγναντιά και είναι κάτι που ποτέ δεν θα αναθεωρήσω. Αν δεν ξέρεις από πού ξεκινάς δεν θα φτάσεις ποτέ πουθενά. Παρόλο ταύτα δηλώνω πολίτης του κόσμου. Η ιδιότητα όπου μου αρέσει να επικαλούμαι είναι αυτή του ανθρώπου.

2. Πείτε μας πόσα βιβλία και ποια έχετε γράψει καθώς και από πού εμπνέεστε ?

Έχει κυκλοφορήσει χρόνια πριν και συγκεκριμένα το 2013 το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο θύμα πολέμου, και πλέον το πάρκο. Έχω πολλά σκαρώσει απλά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εκδοθούν ταυτόχρονα. Όσο αφορά το κομμάτι της έμπνευσης, αυτό είναι ένα τερτίπι των συγγραφέων για να αποδεικνύουν στους γύρω ότι κάτι σημαντικό πράττουν. ‘΄έμπνευση’ είναι η ίδια η ζωή, ή αυτό που λείπει από την ζωή. Για μένα αυτό που με τεράστια ευκολία αποκαλούν έμπνευση, δεν είναι τίποτα άλλο από την ανάγκη για έκφραση του ψυχισμού.

3. Λίγα λόγια για το τελευταίο σας βιβλίο τι διαπραγματεύεται, τι μηνύματα περνάτε ?

Το τελευταίο μου βιβλίο, αναφέρεται σε βαθιά ερωτήματα που η πλειοψηφία των συνανθρώπων έχει. Προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στο κομμάτι της λογικής και του ενστίκτου και φέρνει αντιμέτωπο τον αναγνώστη με την καθημερινή πάλη που δίνει ανάμεσα στο καλό και στο κακό.

4. Τι είναι για εσάς η συγγραφή βιβλίων ?

Η συγγραφή των βιβλίων μου είναι το α και το ω της ζωής μου. Αυτό και μόνο αυτό με κρατά γαλήνιο, είναι ο δικός μου τρόπος όπου εκφράζομαι όπως ακριβώς θέλω(χωρίς να απολογούμαι ) και δημιουργώ τον κόσμο που πραγματικά επιθυμώ. Ως πεναδόρος, δεν έχω συναντήσει κάτι πιο πιστό στον κόσμο μου. Προσωπικά θεωρώ ότι η τέχνη υπηρετεί την ζωή, κατά επέκταση και την κοινωνία και μέσω της συγγραφής μου νιώθω ότι τοποθετώ το δικό μου λιθαράκι για το χτίσιμο ενός καλύτερου κόσμου. οπότε η συγγραφή, κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην ζωή μου, ιερή και σημαντική στην οποία είμαι προσηλωμένος με όλες τις δυνάμεις μου.

5. Μπορεί να γίνει ο καθένας συγγραφέας η καλύτερα να εκδώσει ένα βιβλίο?

Το να γίνει κάποιος συγγραφέας δεν είναι κάτι που αποφασίζεις ένα πρωί ξυπνώντας. Μπορεί σίγουρα ο οποιοδήποτε να εκδώσει ένα βιβλίο, αν έχει χρήματα ή γνωριμίες, αλλά αυτό δεν τον καθιστά συγγραφέα. Συγγραφέα σε καθιστά η ανάγκη σου να εκφραστείς μέσα από τον γραπτό λόγο, να έχεις κάτι να προσφέρεις, ένα μήνυμα που θα βοηθήσει ή θα προβληματίσει. Στο παρελθόν έχω πει, γράψε κάτι που αξίζει, αν όχι κάνε κάτι που αξίζει να γραφτεί. Αν τίποτα από τα δύο δεν τηρείς απλά συνθέτεις σελίδες.

6. Πως βλέπετε την εξέλιξη του βιβλίου στην Ελλάδα την εποχή αυτή μετά την οικονομική κρίση αλλά και μετά το τέλος της δύσκολης περιόδου που διανύουμε με τον κορωνοϊου ?

Πιστεύω πάρα πολύ στο βιβλίο μου, όχι μόνο για το μήνυμα που στέλνω μέσω αυτού, αλλά και για τον σκοπό που υπηρετεί. Το 5% του ποσοστού μου προσφέρεται στην ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, άλλωστε αυτό είναι το χρέος της τέχνης, να υπηρετεί την κοινωνία. Όσο αφορά την περίοδο όπου διανύουμε, προσωπικά θεωρώ ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αποδείξουμε με πράξεις το ανθρώπινο μεγαλείο, η μόνη οδός όπου οφείλουμε να ακολουθήσουμε ώστε να δημιουργήσουμε τον επίγειο παράδεισο, είναι αυτή της εθελούσιας προσφοράς. Σίγουρα η πανδημία είναι κάτι τρομερό, αλλά στο χέρι μας είναι να το ξεπεράσουμε. Στο παρελθόν το έχουμε αποδείξει και θα το αποδείξουμε και άμεσα.

7. Πως βιώνεται αυτή την κατάσταση της καραντίνας ?

Η καραντίνα για μένα είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία ώστε να δουλέψουμε με τον εαυτό μας. Σίγουρα αν δεν είσαι οπλισμένος με γνώση, θα είναι πολύ δύσκολη. Η πλειοψηφία των συνανθρώπων μας, φοβούνται την μοναξιά και επιλέγουν κακές παρέες και ανθρώπους για να την αντιμετωπίσουν. Μπορώ να δηλώσω ευτυχισμένος όσο ποτέ άλλοτε με την καραντίνα καθώς δεν αναλώνω ενέργεια σε πράγματα και ανθρώπους που δεν αξίζουν.

8. Για το κλείσιμο ένα σχόλιο δικό σας ότι θέλετε.

Να συναναστρέφεσαι μόνο με όμοιους, με τίποτα λιγότερο, το λιγότερο θα σε λιγοστέψει.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *