Γιώργος Ηλιόπουλος : Οι Άγριες Μέλισσες δείχνουν στα κανάλια, ότι η ελληνική δραματουργία είναι ότι σημαντικότερο έχουμε.

Το trikalaculture.gr όπως σας είχε αποκαλύψει για την συνέντευξη 2 ηθοποιών από τις “Άγριες Μέλισσες”, σήμερα σας παρουσιάζει  την δεύτερη συνέντευξη ενός από τους αγαπημένους ηθοποιούς των Άγριων Μελισσών.  Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Ηλιόπουλο τον “κουρέα” από τις Μέλισσες.  Διαβάστε την συνέντευξη, γιατί ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος εξομολογείται για την μέχρι τώρα πορεία του, την καραντίνα, τις Άγριες Μέλισσες, την αγάπη του στην συγγραφή θεατρικών έργων και άλλα πολλά μόνο για το trikalaculture.gr 

Τον ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη τιμή που μας έκανε να συνομιλήσουμε μαζί του και να σας παρουσιάσουμε την συνέντευξη. 

Ερωτήσεις

  1. Πότε μπήκε στο μυαλό σας να γίνετε ηθοποιός και να ασχοληθείτε με την υποκριτική καθώς ξεκινήσατε να σπουδάζετε στην Πάντειο

Από πολύ μικρός ήμουνα αποφασισμένος ότι θα γίνω ηθοποιός. Ασχολήθηκα με διάφορα πράγματα, σπούδαζα στην Πάντειο, ασχολήθηκα με το εμπόριο, αλλά έπιασα τον εαυτό μου να μην είναι ευτυχισμένος. Κάποια στιγμή είδα μια παράσταση, συγκεκριμένα  την Αντιγόνη σε συμπαρουσία Βολανάκη  Καζάκου και Καραμπέτη. Θυμήθηκα τότε ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός και έτσι την επόμενη μέρα άρχιζα να ψάχνω που θα πάω, κατά διαβολική σύμπτωση άνοιξα μια εφημερίδα, είδα ότι ο Καζάκος ανοίγει δραματική σχολή και είπα θα πάω και τον ακολούθησα. Μια πολύ δύσκολη βραδιά πήρα την απόφαση να τα αφήσω όλα και να ακολουθήσω το όνειρο μου.

  1. Ο λόγος που από μικρός θέλατε να γίνετε ηθοποιός, έπαιξε ρόλο το οικογενειακό σας περιβάλλον, δηλαδή  υπήρχε κάποιος ηθοποιός στο στενό περιβάλλον.

Όχι κανείς δεν ήταν ηθοποιός. Η οικογένεια μου είχε πολύ χιούμορ γενικότερα, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Μας άρεσαν γενικότερα τα καλλιτεχνικά..

  1. Σε μια συνέντευξη σας μιλάτε για τον κ. Καζάκο και λέτε ότι χρωστάτε πολλά σε αυτόν.

Είναι ο δάσκαλός μου, είναι αυτός που μου χάρισε την ζωή που έχω τώρα, γιατί φοίτησα την σχολή του, μπήκα σε ένα κόσμο μαγικό τον κόσμο του θεάτρου. ο δάσκαλος και το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να σου χαρίσει αυτή η ζωή. Ο δάσκαλός μου είναι πολύ σημαντικός για μένα, θεωρώ ότι είναι πάντα δίπλα μου, στην σκηνή, στο γύρισμα και πολλές φορές μου έχει δώσει δύναμη που εγώ δεν είχα. Πολλές φορές σκέφτομαι τι θα έλεγε για αυτό ο δάσκαλος ή τι θα έκανε σε αυτό ο δάσκαλος.  Έτσι με βοήθησε να πω τεράστια  ΟΧΙ. Θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο όχι μόνο για τον Καζάκο αλλά και για τους άλλους δασκάλους που είχα στην δραματική σχολή, τον Γιώργο Μανιώτη στην δραματουργία, τον Γιάννη Κοντό στην ποίηση, είχα εξαιρετικούς δασκάλους.

  1. Σας έχουμε δει σε κωμικό ρόλο στα «Σφηνάκια» τώρα σας βλέπουμε σε δραματικό ρόλο στις «Άγριες Μέλισσες». Αν θα μπορούσατε να διαλέξετε από τα 2 είδη.

Μέχρι να γίνουν τα Σφηνάκια, έκανα δραματικά πράγματα στο θέατρο. Ξαφνικά έκανα επιτυχία με την κωμωδία και με προς μεγάλη μου έκπληξη οι προτάσεις που μου έκαναν στην τηλεόραση ήταν για ρόλους κωμικούς. Σαφέστατα έχω μια μεγάλη αγάπη στην κωμωδία γιατί θεωρώ ότι είναι ένα πολύ δύσκολο είδος.

  1. Για ποιον λόγο πιστεύετε ότι σας πρότειναν τους κωμικούς ρόλους

Νομίζω ότι σε αυτό έπαιξε ρόλο η επιτυχία που έκανα στα Σκερτσάκια και στα Σφηνάκια. Ένιωθαν  ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μεγάλη άνεση σε αυτό, επομένως του πάει περισσότερο η κωμωδία.  . Τότε  στο θέατρο έκανα ακριβώς το αντίθετο πράγμα, έπαιζα μόνο δραματικούς ρόλους και ειδικά στο «Μαύρο κουτί» με τον Κώστα Καζάκο ένα δικό μου έργο, μια πολύ δύσκολη παράσταση και θεωρώ ότι είναι σταθμός σε ότι έχω κάνει. Για μένα ωστόσο η κωμωδία και το δράμα είναι το ίδιο πράγμα  γιατί έχουν και τα 2 το ίδιο αποτέλεσμα. Η καλή κωμωδία και το καλό δράμα έχουν ως αποτέλεσμα τα δάκρυα. Κάθε κωμικός ρόλος εμπεριέχει δράμα και το βιώνει δραματικά, το ίδιο συμβαίνει και με το δράμα. Κάθε μεγάλος δραματικός ρόλος εμπεριέχει στοιχεία χιούμορ αλλιώς είναι μονότονος, δεν είναι αληθινός. Αυτό που ψάχνεις να βρεις είναι η ισορροπία.

  1. Θέλουμε να μας πείτε για την θεατρική παράσταση « Το μαύρο κουτί».

Από την πρώτη στιγμή που πήγα στην σχολή φανταζόμουν κάποια στιγμή να παίξω με τον δάσκαλό μου. Αυτό συνέβη μάλιστα και με το έργο που έγραψα εγώ. Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη παράσταση γιατί είναι ένα έργο πολύ δύσκολο. Ήταν μια πολύ μεγάλη συγκίνηση για μένα αυτή η παράσταση, και δεν σας κρύβω και μία δύσκολη στιγμή γιατί το έργο μιλούσε  για έναν που γύρισε στο χωριό του και έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάσταση υγείας του πατέρα του, η οποία ήταν  μια μορφή άνοιας. Την ίδια περίοδο και εγώ είχα χάσει τον πατέρα μου από αλτσχάιμερ. Ήρθε μπροστά μου όλο αυτό και με δυσκόλεψε πάρα πολύ καθώς βίωνα για 2 χρόνια που παίχτηκε η παράσταση το ίδιο γεγονός.

  1. Δεν υπάρχει κατά την γνώμη σας στη σειρά Άγριες Μέλισσες μία δόση υπερβολής, καθώς εκείνα τα χρόνια ήταν πιο συντηρητικά ?

Τότε γινόντουσαν περισσότερα πράγματα, απλά δεν τα μαθαίναμε. Οι άνθρωποι είναι ίδιοι, εξακολουθούσαν να ερωτεύονται, να αγαπούν, να μισούνε, να έχουν δράματα. .Η διαφορά με εδώ είναι ότι τα βλέπεις σε μία πύκνωση κινηματογραφική και αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο στοιχείο της επιτυχίας αυτής της σειράς η γενναιοδωρία των συγγραφέων :πύκνωσαν τα γεγονότα ώστε να κρατήσουν τον θεατή σε εγρήγορση και να μην τον κάνουν να βαρεθεί. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα είναι σε υπερβολή γιατί το τι κρύβει η πόρτα του καθενός δεν το ξέρει κανείς.

8. Πως βιώσατε την πρώτη καραντίνα και πως βιώνετε την σημερινή με τα καθημερινά γυρίσματα και τις άλλες ενασχολήσεις σας

Την πρώτη καραντίνα την πέρασα τέλεια. Ήταν οι διακοπές που είχα χρόνια να κάνω. Αντιθέτως αυτή η καραντίνα μου είναι δύσκολη, όχι επειδή δουλεύουμε, αυτό είναι το μόνο ευχάριστο αλλά γιατί πλέον δεν ξέρω τι έρχεται μετά. Αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι  θα αντιμετωπίσουμε ένα τελείως διαφορετικό κόσμο και στο επίπεδο της οικονομίας. Από την άλλη πολλές δουλειές κλείνουν, πολλοί άνθρωποι μένουν άνεργοι… Δεν ξέρουμε τι έρχεται μετά, λέμε καραντίνα αλλά οι λογαριασμοί τρέχουν, πολλοί συνάδελφοι είναι χωρίς δουλειά,  τα θέατρα είναι κλειστά. Δεν σας κρύβω ότι μου έχει δημιουργήσει μια μεγάλη αγωνία και ανασφάλεια.

 

9.Μιας και έχουμε πιάσει την κουβέντα της καραντίνας. Πιστεύετε ότι η πολιτεία χειρίστηκε σωστά όσον αφορά τον πολιτισμό, το κλείσιμο των θεάτρων.

Δεν είμαι λοιμωξιολόγος, δεν έχω καμία σχέση με την ιατρική αρά οφείλω να έχω εμπιστοσύνη στους επιστήμονες. Ξέρεις ένα από τα μεγαλύτερα σοκ που πέρασα στην καραντίνα ήταν ότι ανθρώπους που τους θεωρούσες σοβαρούς, κατάλαβες ότι είναι επικίνδυνοι. Δεν μπορείς να λες ότι δεν υπάρχει ιός ενώ υπάρχουν τόσοι νεκροί.   Στην πρώτη καραντίνα ακούγαμε για τον ιό, σε αυτή την καραντίνα όμως, όλοι έχουμε γύρω μας αρρώστους που υπέφεραν.  Όταν οι ειδικοί σου λένε ότι θα κάνεις αυτό οφείλουμε να πάρουμε τα μέτρα μας. Μπορεί να είμαστε εμείς υγιείς αλλά όλοι έχουμε γονείς, συναδέλφους μεγαλύτερους σε ηλικία και οφείλεις να προσέξεις.

10.Θα υπάρξει τρίτος κύκλος στις Άγριες Μέλισσες?

Εγώ το εύχομαι .θεωρώ ότι οι Άγριες Μέλισσες δείχνουν στα κανάλια,  ότι η ελληνική δραματουργία είναι ότι σημαντικότερο έχουμε. Δεν είναι ένα πείραμα που απλά πέτυχε, είναι ένας πήχης έχει μπει ψηλά και πρέπει να τον ακολουθήσουμε.

11.Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας άλλο ένα ταλέντο που έχετε και αυτό είναι της συγγραφής.

Είμαι  θεατρικός συγγραφέας, έχουν παιχτεί πολλά έργα μου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Μερικά από αυτά είναι το «μαύρο κουτί», το BEDTIMES STORIES, το οποίο παίζει από το 2002 ασταμάτητα με διαφορετικούς τίτλους κάθε φορά, το πως να καταστρέψετε την ζωή σας σε σκηνοθεσία Βασιλική Ανδρίτσου,  που κάνω για 6η χρονιά.  Έχουν παιχτεί στην Αγγλία, στον Εδιμβούργο, και σε πάρα πολλές χώρες. Είμαι τυχερός και ευλογημένος γιατί έχω δει τα έργα μου να παίζονται, να παίρνουν βραβεία και να αγαπιούνται από τον κόσμο και εδώ και εξωτερικό.

12. Αν επανέλθουμε σε κάποια κανονικότητα, τώρα και με το εμβόλιο που γίνεται ποια θα είναι τα σχέδια σας

Θα συνεχίσουμε την παράσταση «Πως να καταστρέψετε την ζωή σας», υπάρχει και μια σκέψη να κάνουμε περιοδεία. Η περιοδεία υπήρχε από πέρσι αλλά κόπηκε με τα μέτρα. Υπάρχει και το νέο μου έργο που λέγεται «ανδρική υπόθεση» είναι πάλι κωμωδία, που θα είμαστε μαζί με τον Γιώργο τον Σουξέ τον Νομοτάρχη από τις Άγριες Μέλισσες. Θα ξεκινήσουμε τον Φεβρουάριο με αυτό και θα δούμε πότε θα ανοίξουμε και πως θα πάμε.

13. Στα Τρίκαλα θα σας δούμε αν γίνει η περιοδεία

Με μεγάλη μου χαρά. Μου αρέσουν πολύ τα Τρίκαλα, ιστορική πόλη -Τσιτσάνης. Πολλοί καλλιτέχνες είναι από εκεί και είναι μια πανέμορφη πόλη. Μου αρέσει πολύ αυτό που έχετε κάνει με τον Μύλο των Ξωτικών τα τελευταία χρόνια εκεί, γεγονός που δείχνει ότι είναι μια πόλη ζωντανή.

14. Για το τέλος ένα δικό σας μήνυμα για τους αναγνώστες του trikalaculture.gr

Θα ήθελα να πω στους ανθρώπους ότι η πανδημία θα περάσει, όλα περνούν. Μεγαλώνοντας κατάλαβα ότι η πιο σωστή κουβέντα είναι αυτό που λένε ότι ο καλύτερος δάσκαλος είναι ο χρόνος. Όσο βουνό και αν φαίνεται κάτι που μας βασανίζει, απλά ας πάρουμε μια ανάσα, ας κάτσουμε στην άκρη και θα περάσει. Όλα θα περάσουν αρκεί να μην χάνουμε τον στόχο μας, να μην χάνουμε την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, να φροντίσουμε να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας αγαπάνε και αν δεν έχουμε ας αγαπήσουμε εμείς κάποιους. Θα έρθει η σειρά που θα μας αγαπήσουν. Θεωρώ είναι πολύ σημαντικό η αγάπη και ότι η επόμενη επανάσταση είναι η επανάσταση της αγάπης. Έχουν δοκιμαστεί όλα, αυτό που δε έχει δοκιμαστεί είναι η εμπιστοσύνη μας στην αγάπη.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *