Αποκλειστική συνέντευξη του κ. Σπύρου Μιχαλόπουλου σκηνοθέτη της επιτυχημένης σειράς “Άγριες Μέλισσες” στο trikalaculture.gr

Το trikalaculture.gr έχει την μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενήσει μέσα από μία αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε ο σκηνοθέτης της επιτυχημένης σειράς του Αντ1 “Άγριες Μέλισσες”  κ. Σπύρος Μιχαλόπουλος. Μας μίλησε για το ξεκίνημα του, τις δουλειές τους, τις Άγριες Μέλισσες και άλλα που θα τα διαβάσετε στην συνέντευξη που ακολουθεί.  Τον ευχαριστούμε πολύ  και του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και κάθε επιτυχία τόσο στις Άγριες Μέλισσες όσο και στα άλλα έργα που σκηνοθετεί.

Ερωτήσεις 

1.Τα πρώτα σας βήματα στην σκηνοθεσία και οι σπουδές σας

ΑΠ: Τα πρώτα βήματα μου στη σκηνοθεσία ήρθαν στα τέλη της δεκαετίας του 70 (1979) στη Πολωνία ,όπου πήγα για σπουδές. Παρέμεινα έως το 1983 και κατόπιν ξεκίνησα δουλειά .Στην αρχή σαν βοηθός ,για 10 περίπου χρόνια, και μετά σαν σκηνοθέτης έως σήμερα. Συνολικά 36 χρόνια σ αυτό το χώρο, και μόνο.

2. Από τις δουλειές που έχετε κάνει μέχρι σήμερα μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποια ; Αν ναι ποια και γιατί .

ΑΠ: Θα απαντούσα με το κλισέ ότι όλες οι δουλειές μου ήταν αγαπημένες. Εν τούτοις όμως μπορώ να ξεχωρίσω κάποιες. Όπως τη μεγάλου μήκους ταινία που έκανα το 15 ΛΟΥΝΑ ΜΠΑΡ που ευελπιστώ να προβληθεί αυτόν τον χρόνο, τη σειρά ΠΡΕΜΙΕΡΑ που έκανα στη Κύπρο το 2011 , σίγουρα τις ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ και κάποιες θεατρικές μου δουλειές που λατρεύω όπως το ΤΑΝΓΚΟ ΜΠΑΡ και το ΕΝΑ.

3. Πώς εμπνευστήκατε την δημιουργία μια σειράς εποχής και αν πιστεύατε από την αρχή ότι θα είχε τέτοια ανταπόκριση από το κοινό.
ΑΠ: Οι Αγριες Μέλισσες είναι ένα εμπνευσμένο σενάριο της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη. Από εκεί ξεκίνησε όλο το εγχείρημα. Ύστερα ανέλαβε ο Λευτέρης Χαρίτος την επιμέλεια της σκηνοθεσίας ,και μπήκαμε ο Σταμάτης Πατρώνης και εγώ να συνεχίσουμε αυτό το έργο. Όλοι μαζί συλλογικά ετοιμάσαμε μια νέα πρόταση τηλεοπτική που απ ότι φάνηκε δούλεψε στον κόσμο.

4. Είδαμε ότι πολλούς ρόλους τους ενσαρκώνουν ηθοποιοί οι οποίοι ήταν γνωστοί κυρίως στο θέατρο παρά στην τηλεόραση . Πείτε μας για αυτό
ΑΠ: Η απόφαση μας να έχουμε νέα πρόταση στη τηλεόραση έφερε αλλαγές σε πολλά επίπεδα. Όπως στους ηθοποιούς. Προτιμήσαμε να έχουμε νέους ,σχετικά άγνωστους τηλεοπτικά, αλλά δυνατούς σε υποκριτικές δυνατότητες. Αυτό ήταν και το μόνο κριτήριο.
5.Μετά από μία μεγάλη ανάπαυλα στην παραγωγή ελληνικών σειρών λόγω της οικονομικής κρίσης κατά πόσο πιστεύετε ότι επιτυχίες όπως οι «Άγριες Μέλισσες» θα έχουν συμβολή στην θετική αναθεώρηση αυτής της κατάστασης από τα τηλεοπτικά κανάλια?

ΑΠ: Θέλω να πιστεύω πως ναι. Το πείραμα πέτυχε. Έχουμε πια τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε ένα αξιόλογο προϊόν που και εμπορικά μπορεί να δουλέψει. Τώρα πρέπει και τα κανάλια να το συνεχίσουν αυτό και να σταματήσουν οι φόβοι τους. Το κοινό έχει υψηλές απαιτήσεις πια.

6. Οι καθημερινοί άρα και γνώριμοι για το ευρύ κοινό χαρακτήρες της σειράς και ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους πιστεύετε ότι ήταν ένα από τα στοιχεία επιτυχίας της σειράς?
ΑΠ: Αυτή η καθημερινή αλληλεπίδραση ,μαζί με το δυνατό σενάριο και τη πλοκή είναι ένα από τα ατού της επιτυχίας. Το άλλο είναι η προσεγμένη δουλειά σε όλα τα τμήματα. Φωτισμός, ρούχα ,σκηνικά, μοντάζ ,σκηνοθεσία.

7.Ως καλλιτέχνης, τι άλλου είδους τέχνης θα μπορούσατε να πείτε ότι σας συγκινεί και για ποιο λόγο;
ΑΠ: Με συγκινεί το θέατρο, και η κλασσική μουσική. Ζωγραφίζω λίγο και μαθαίνω βιολί. Δεν υπάρχει νομίζω μορφή τέχνης που δεν με συγκινεί. Είναι βάλσαμο και θεραπεία για την ψυχή μας.

8. Έχετε επισκεφτεί την πόλη των Τρικάλων ; Ποια είναι η γνώμη σας
ΑΠ: Τα Τρίκαλα τα έχω επισκεφτεί τα τελευταία 30 χρόνια αρκετές φορές. Θεωρώ ότι είναι μια πόλη υπόδειγμα. Και πάνω απ όλα δείχνει ότι αν υπάρχουν όρεξη και ιδέες όλα γίνονται.

9. Μπορείτε να μας πείτε για τα μελλοντικά σχέδια?
ΑΠ: Προς το παρόν Μέλισσες δεύτερη σεζόν. Και το επόμενο σενάριο για την επόμενη ταινία… Θα δείξει.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *