Όταν ο καλλωπισμός μετατρέπεται σε «Πράξη Προσφοράς και Αγάπης» στο Κέντρο Κοινότητας Δ. Τρικκαίων

Ο καλλωπισμός και το κούρεμα αποτελούν πράξεις συνηθισμένες για τους/τις περισσότερους/ες. Αποκτούν, όμως, ιδιαίτερη σημασία, όταν απευθύνονται σε συμπολίτες/ισσες που ωφελούνται από τις δράσεις του Κοινωνικού Εστιατορίου του Δήμου Τρικκαίων.

Μια τέτοια δράση, με τον τίτλο «Πράξη Προσφοράς και Αγάπης» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων. Στη διάρκεια της δράσης, καθηγήτριες και μαθητές/τριες του τομέα Κομμωτικής του 1ου Ε.Κ Τρικάλων, ανέλαβαν το κούρεμα και τον καλλωπισμό των ωφελουμένων του Κοινωνικού Εστιατορίου.

Στη δράση συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του τομέα Κομμωτικής, κ. Μαρία Χασιώτη και Ευαγγελία Λόκα καθώς και σπουδαστές/τριες του τμήματος.  Στη δράση παραβρέθηκαν ωφελούμενοι/ες καθώς και το προσωπικό του Κοινωνικού Εστιατορίου, του Κέντρου Κοινότητας, του Κέντρου Ημερησίας Φροντίδας και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Νίκος Σακκάς, επεσήμανε ότι η συνολικοποίηση των δράσεων κοινωνικής μέριμνας και η συνεργασία όλων των φορέων, επεκτείνουν τη διαμόρφωση ουσιαστικών κοινωνικών πολιτικών στον Δήμο Τρικκαίων.

Με κεντρικό μήνυμα «η μεγαλύτερη τάση για φέτος είναι αυτή της προσφοράς» στόχος της δράσης ήταν να ανακαλύψουν οι συμμετέχοντες/ουσες την ομορφιά της προσφοράς και «όλοι μαζί να αυξήσουμε τα χαμόγελα των απόρων συνανθρώπων μας παρέχοντας υπηρεσίες και προσεγγίζοντας με αλληλεγγύη τον άνθρωπο». Επίσης μέσω της δράσης «επιτεύχθηκε η συμπερίληψη μαθητών με ευπαθείς ομάδες ώστε να δράσουν με την καλλιτεχνική τους πλευρά, να κοινωνικοποιηθούν, να αλληλεπιδράσουν, να ενταχθούν κοινωνικά και να γνωρίσουν τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου (Κοινωνικό Εστιατόριο, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας) που εξυπηρετούν ευπαθείς ομάδες».

Οι συμμετέχοντες/ουσες δέχθηκαν εδέσματα και αναψυκτικά από το Κοινωνικό Εστιατόριο.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *