Το παιδί στην σύγχρονη κοινωνία

 Ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Αγκαλιά Αγάπης» το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα: «Το παιδί στην Σύγχρονη Κοινωνία» υπό την Αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και το Αριστοτέλειο Ωδείο Τρικάλων.

Η έναρξη έγινε με την Χορωδία του Αριστοτέλειου Ωδείου Τρικάλων και ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του Συλλόγου από την Αντιπρόεδρο κα Τζιωρτζιώτη Νικολέτα που τόνισε ότι «η στήριξη του κόσμου αποτελεί για τον Σύλλογο πηγή δύναμης και αφετηρία για να προσφέρει μια αγκαλιά αγάπης και στόχο να ενωθούμε όλοι μαζί και να κρατήσουμε αυτή την αγκαλιά ζεστή για κάθε παιδί που έχει ανάγκη. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον, είναι το αύριο και εμείς οφείλουμε να μην αδιαφορούμε αλλά να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Χιλιάδες παιδιά έχουν ανάγκη προστασίας για να μπορέσουν να αναπτύξουν μια υγιή προσωπικότητα μέσα σε συνθήκες ελευθερίας, αξιοπρέπειας, ηθικής, ψυχολογικής και σωματικής ασφάλειας».

Εν συνεχεία ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κολώνας Ευάγγελος σημείωσε: «Μεγάλωσα όπως κι εσείς σε μια εποχή χωρίς κινητά, χωρίς διαδίκτυο, σε μια εποχή με διαφορετική από τη σημερινή αντίληψη για θεσμούς όπως η οικογένεια, ο γάμος και το διαζύγιο. Μεγαλώσαμε όλοι μας σε μια κοινωνία εντόνως ρατσιστική απέναντι στους ΑμΕΑ, στις ευπαθείς ομάδες, μια κοινωνία που έκρυβε κάτω από το χαλί δυσάρεστες πραγματικότητες όπως η κακοποίηση, η αποξένωση και η ενδοοοικογενειακή βία. Τα παιδιά είναι το μέλλον και αυτή η τετριμμένη έκφραση αποκτά πραγματική ουσία όταν αντιπαραθέσουμε τις δικές μας παιδικές αναμνήσεις, καλές και κακές, με τις δυναμικές του σήμερα».

Ακολούθησαν οι εξής πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους:

Γκοβίνα Γεωργία, Ψυχολόγος Γ. Ν. Τρικάλων με θέμα: «Σύγχρονες μορφές ψυχολογικής βίας».

Ντάκου Βέρα, Προϊσταμένη Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων με θέμα: «Καλές Πρακτικές στο Πλαίσιο Ενίσχυσης και Διασφάλισης της Βιωσιμότητας των Υπηρεσιών – Δομών Υποστήριξης παιδιών που ανήκουν σε Ευπαθείς Ομάδες».

Γαλάνη Μαρία, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια Εκπαιδευμένη στην Ψυχοδυναμική Ψυχοθεραπεία με θέμα: «Διαχείριση Ενδοοικογενειακών Ισορροπιών στην Σύγχρονη Κοινωνία».

Χατζηπαρασίδης Γρηγόριος, Παιδίατρος – Παιδοπνευμονολόγος MD, DCH, MSc, PhD, ERS HERMES Νοσηλευτική Σχολή Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα: «Νεοπλασματικές Ασθένειες, Πρόληψη και Σύγχρονοι τρόποι Αντιμετώπισης σε παιδιά».

Μεγαρχιώτη Ευφροσύνη, Αστυνόμος Ά Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων με θέμα: «Κακοποίηση παιδιών Πρόληψη και Αντιμετώπιση».

Μπαλαμίτσα Βέρα, Υπεύθυνη Μονάδας Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας του Γ. Ν.Τρικάλων με θέμα: «Η σημασία της Δωρεάς του Μυελού των Οστών σε παιδιά με Αιματολογικά Νοσήματα».

Αλεξίου Νικόλαος, Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου με θέμα: «Το Συμφέρον του Ανήλικου Τέκνου και η Συνεπιμέλεια των Γονέων».

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και παραλαβή Βεβαιώσεων. 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *