Ο σεφ Γούναρης φτιάχνει αμυγδαλωτά (Βίντεο)

 

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ

ΥΛΙΚΑ

350 γρ πούδρα αμυγδάλου

150 γρ ζάχαρη άχνη

100 γρ ασπράδι αβγού

Αμυγδαλα λευκά

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Ασπράδι από ένα αβγό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε τη πούδρα αμυγδάλου μαζί με τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το ασπράδι και ομογενοποιημουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη.

Το  αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ώστε να σφίξει.

Μόλις είναι έτοιμο, βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε σε στρογγυλά αμυγδαλωτά .

Τα ρίχνουμε στην ζάχαρη άχνη ώστε να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια. Τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.

Παίρνουμε ένα λευκό αμύγδαλο, το βουτάμε στο ασπράδι αβγού και το τοποθετούμε επάνω σε κάθε αμυγδαλωτό.

Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 150οC για 12-14 λεπτά.

TIPS

. αν δεν βρίσκουμε πούδρα αμυγδάλου, χτυπάμε λευκά αμύγδαλα στο μπλέντερ .

. δεν ψήνουμε παραπάνω για να μην σκληρύνουν αρκετά.

 

 

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.