Home Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Trikala Culture News χορός Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΊΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΔΕ
ΤΡ
ΤΕ
ΠΕ
ΠΑ
ΣΑ
ΚΥ
29
30
1
2
3
4
5
Events for Απρίλιος

30

Events for Μάιος

1

Events for Μάιος

2

No Events
Events for Μάιος

3

No Events
Events for Μάιος

4

No Events
Events for Μάιος

5

No Events
6
7
8
9
10
11
12
Events for Μάιος

6

Events for Μάιος

8

13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
Events for Μάιος

20

Events for Μάιος

22

No Events
27
28
29
30
31
1
2

Ημερομηνία

Μάι 19 2024
Τελείωσε

Time

19:00

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΊΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Ο «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 19 ΜΑΊΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

Την κορυφαία του πολιτιστική εκδήλωση – γιορτή της Παράδοσης, διοργανώνει ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «Ο Ασκληπιός», την ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΊΟΥ 2024 και ώρα 7 μ. μ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Τρικκαίων.

Ο τίτλος της εκδήλωσης: «ΨΗΦΙΔΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ», αφιέρωμα στην πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων μέσα από το δημιούργημα ενός καλλιτέχνη Ψηφιδωτού.

Αυτό που χαρακτηρίζει την Ελλάδα από την αρχαιότητα ως σήμερα, είναι η μοναδική ποικιλομορφία του ελληνικού τοπίου, από τα ερείπια και τα μνημεία των προγόνων,  στις κατάφυτες πλαγιές, τους βράχους και τις βοτσαλωτές παραλίες. Κάθε τόπος και μνήμη, κάθε τόπος και παράδοση και χορός και τραγούδι, αποτυπωμένα πάνω στην πέτρα, το άφθαρτο και αιώνιο υλικό που κατάφερε να κλείσει μέσα του αιώνες ιστορίας και φύλαξε στον πυρήνα του τη χαρά, τη λύπη και τους καημούς των ανθρώπων. Η αυθεντικότητα και η ποικιλία της μορφής του τόπου μας είναι το υλικό του τεχνίτη για την δημιουργία ενός ψηφιδωτού παράδοσης, ιστορίας και μνήμης. Και ο τεχνίτης της πέτρας για αιώνες γράφει την ιστορία της γης σε αυτό το άφθαρτο υλικό, σκαλίζοντάς την και αποτυπώνοντας έτσι το πέρασμα του χρόνου, σμιλεύοντας τους θησαυρούς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην εκδήλωση εκτός από το σύνολο των χορευτικών τμημάτων του «ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ», θα συμμετέχει, ο Λαογραφικός Όμιλος ΧΟΡΟΚΡΗΤΕΣ, Ρεθύμνου Κρήτης, με Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο τον Μανώλη Καπαρό και μουσικούς τους:, Βασίλη Μακεδάκη Λύρα – τραγούδι,  Αντρέα Δερμιτζάκη λαούτο – τραγούδι.

Συμμετέχει, επίσης, το Χορευτικό Συγκρότημα του Δήμου Τρικκαίων.

Πρόκειται να ξεδιπλωθούν Παραδοσιακοί χοροί και Τραγούδια, από ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΗΠΕΙΡΟ-ΘΡΑΚΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ-ΚΡΗΤΗ-ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ, ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ-ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, με γερές ρίζες από το παρελθόν, ρυθμούς, μελωδίες, ήθη και έθιμα, αναδεικνύοντας τα στοιχείαπου ενώνουν τις ιδιαίτερες παραδόσεις και τους Πολιτισμούς, με τη βαθιά και διαφορετική κουλτούρα!!!

Επιμέλεια κειμένων: Δήμητρα Μπαντή

Αφήγηση κειμένων: Αλέξανδρος Ζαούτσος – Δήμητρα Μπαντή

Την ξεχωριστή εκδήλωση προετοιμάζουν οι έμπειροι και καταξιωμένοι χοροδιδάσκαλοι:

Ηλίας Ζαχαράκης Διεύθυνση των Χορευτικών, Σταύρος Σούλιος, Χρήστος Σούλιος, Ελπίδα Νίκα, Κώστας Τζιμούρτος, Μαρία Γιουβρή.

Την εκδήλωση θα καλύψει ορχήστρα -η αφρόκρεμα της παραδοσιακής μουσικής-Χρυσόστομος Μητροπάνος τραγούδι- Χρήστος Κιτσόπουλος κλαρίνο- Άρης Ντίνας τραγούδι- Νίκος Μούτσελος Γκάιντα- Βασίλης Γαλάνης κρουστά- Γιάννης Καρακαλπακίδης λαούτο- Μανώλης Καραβίδας βιολί- Χάρης Μούτσελος τρομπέτα- Απόστολος Καραδήμας σαντούρι.

The event is finished.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *