Home Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2023 «Μαζί!»

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΔΕ
ΤΡ
ΤΕ
ΠΕ
ΠΑ
ΣΑ
ΚΥ
1
2
3
4
5
6
7
Events for Μάιος

3

Events for Μάιος

4

Events for Μάιος

5

No Events
Events for Μάιος

6

8
9
10
11
12
13
14
Events for Μάιος

8

No Events
15
16
17
18
19
20
21
Events for Μάιος

17

Events for Μάιος

18

Events for Μάιος

19

No Events
Events for Μάιος

21

No Events
22
23
24
25
26
27
28
Events for Μάιος

22

No Events
Events for Μάιος

23

Events for Μάιος

24

Events for Μάιος

25

No Events
29
30
31
1
2
3
4
Events for Μάιος

30

No Events

Date

Μάι 15 2023
Expired!

Time

10:30 am - 12:30 pm

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ & ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 2023 «Μαζί!»

Τρίκαλα, Δευτέρα 15 Μαΐου 2023,  10:30-12:30

στον  χώρο του κινηματογράφου του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας) σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων οργανώνει Μαθητικό Φεστιβάλ-Ημέρα Δράσης με τίτλο «Μαζί!» στα Τρίκαλατη Δευτέρα 15 Μαΐου 2023ώρα 10:30-12:30 στους χώρους του κινηματογράφου του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.

Το Φεστιβάλ “Μαζί” 2023 περιλαμβάνει
α) παρουσιάσεις εργασιών των σχολείων και δρώμενα,
β) βιωματικά εργαστήρια για παιδιά

Παίρνουν μέρος 126 μαθητές/μαθήτριες από τα σχολεία & φορείς:

1ο Γυμνάσιο Τρικάλων

3o Γυμνάσιο Τρικάλων

4ο Γυμνάσιο Τρικάλων

5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

1ο Γυμνάσιο Πύλης Τρικάλων


Στηρίζουν οι εκπαιδευτικοί: Σιώμου Στυλιανή, Σιδεράς Παναγιώτης, Πυρώτη Χρυσούλα, Μαγαλιού Καλλιόπη, Τσιοτινού Αθανασία, Καραγκούνη Ευγενία, ΨύρραΆρτεμις, Σμιξιώτη Φανή, Παναγιωτίδου Μελανία, Κλιάφα Βικτωρία

Εμψύχωση εργαστηρίων: Αντονέλλα Χήρα, Ειρήνη Γκότση, Σόνια Ντόβα

Το Μαθητικό Φεστιβάλ – Ημέρα Δράσης 2023 πραγματοποιείται για εβδομη χρονιά στα Τρίκαλα με τίτλο Μαζί! και με τη συμμετοχή σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για ζητήματα προσφύγων «Κι αν ήσουν εσύ;» καθώς και άλλων ομάδων που έχουν δουλέψει πάνω στις ίδιες ή ανάλογες θεματικές. Όπως κάθε χρόνο, ένα δίκτυο σχολείων, δημιουργήθηκε στην αρχή του σχολικού έτους με στόχο να δουλέψουν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας πάνω σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή του διαφορετικού σε όλες του τις μορφές. Τα παιδιάεργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου, την  κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά. Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων σε ένα φεστιβάλ στο τέλος του σχολικού έτους, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Οργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Κεντρικής Ελλάδας
Συντονισμός: Σόνια Ντόβα
Γραμματεία/Πληρ. 2106541600 / info@theatroedu.gr

Συνεργασίες: Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες,  Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων
Xορηγός: Βιολάντα (Cookies Α.Ε.)

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΜΕΡΕΣ ΔΡΑΣΗΣ 2023 «Μαζί!»

5 – 29 Μαΐου 2023

Για ένατη συνεχή χρονιά, το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, καθώς και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστήμια, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, συλλόγους γονέων, μουσεία και άλλους φορείς διοργανώνουν μαθητικά καλλιτεχνικά φεστιβάλ – γιορτές καλλιτεχνικής δράσης σε 14 πόλεις της χώρας.

Από τις 5 έως τις 29 Μαΐου 2023, περισσότεροι από 1.500 μαθητές και μαθήτριες, ανάμεσά τους και παιδιά πρόσφυγες, από 150 σχολεία θα λάβουν μέρος σε  16μαθητικά φεστιβάλ συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικά εργαστήρια και δρώμενα, ανταλλάσσοντας εμπειρίες και δουλεύοντας από κοινού με στόχο να τιμήσουν με μία μεγάλη γιορτή τη συμπερίληψη, την αρμονική συνύπαρξη και το «Μαζί».

Σκοπός των φεστιβάλ είναι να συναντηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους θεατροπαιδαγωγούς και τους γονείς σε μια μεγάλη γιορτή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα, για να παίξουν, να συν-ομιλήσουν, να απολαύσουν τις δημιουργίες ο ένας του άλλου.

Οι εκδηλώσεις θα διοργανωθούν σε Αθήνα,Ηγουμενίτσα, Ζάκυνθο Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα,  Λάρισα, Πάτρα, Ρόδο, Σέρρες, Τρίκαλα και Τρίπολη   Για σχολεία από άλλες περιοχές της χώρας ή του εξωτερικού θα υπάρξει και διαδικτυακή γιορτή!

Στις διοργανώσεις 2023 θα λάβουν μέρος σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Kι αν ήσουν εσύ;» που υλοποιείται από το 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες καθώς και σχολεία ή ομάδες νέων που υλοποίησαν ανάλογα καλλιτεχνικά προγράμματα κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

The event is finished.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *