Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε εικαστική έκθεση στην Αθήνα | Ενός καιρού σιγή

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε εικαστική έκθεση στην Αθήνα | Ενός καιρού σιγή

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες για την συμμετοχή σε έκθεση με τίτλο “Ενός καιρού σιγή”, και θέμα τη διαλεκτική σχέση του αστικού τοπίου με το χρόνο και τον άνθρωπο στη τέχνη, η οποία θα λάβει χώρα τον 15-26 Φεβρουαρίου 2022 σε αίθουσα τέχνης στο κέντρο της Αθήνας, και παράλληλα διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας ARTgrID με διάρκεια ενός μήνα, απευθύνουν οι εικαστικοί επιμελητές Πάρης Καπράλος και Γιώργος Μοσχοβίτης.

 

Στην έκθεση γίνονται δεκτά πρωτότυπα έργα τέχνης οποιουδήποτε ύφους και εικαστικής επεξεργασίας, παραστατικά ή μη, εξπρεσιονισμού, συμβολισμού, αφαίρεσης ή οποιαδήποτε άλλη επιλογή, τα οποία  μπορούν να συνδιαλέγονται με όποιον τρόπο θεωρεί πρόσφορο ο δημιουργός τους με το θέμα.

 

Εννοιολογικό Πλαίσιο

Ενόσω συνομολογούμε ότι κάθε γενια συμβάλει τα επιτεύγματα της στο ανθρώπινο έπος, ξεχνάμε ότι παράλληλα εγγράφει τις οδυνες και τις ελπίδες της στην επόμενη γενιά, αποτυπώνει τη καθημερινότητα στις πόλεις της, και εναποθέτει τη μεταφυσική της στη Τέχνη της. Τη Generation X, ακολούθησαν οι Millennials, ήδη ενηλικιώνεται η Generation Z, και αναρωτιόμαστε αν πρέπει να μετονομάσουμε τη Generation Alpha σε Generation Covid.Κατόπιν της τέχνης του 20ού αιώνα, τη νέα πραγματικότητα κάθε γενιάς απεικονίζουν η αστική μητρόπολη, η ανθρώπινη μορφή στη “νέα τέχνη”, και μη αφαιρετική σύλληψη του κόσμου. Ο άνθρωπος που εγγράφεται στον χώρο και στα πράγματα ενώ πλέον έχει διαγραφεί από τον χρόνο, στη πόλη γίνεται το μνημείο του σήμερα, ενώ το σήμερα διαρκεί. Η ανθρώπινη μορφή συνδιαλέγεται εντονότερα με το ανεκπληρωτο, την ανάμνηση, και την ελπίδα. Ο πανδημικός χρόνος αποτυπώνεται συχνά στον δημόσιο λόγο ως αναγκαστική παύση, διάλειμμα, κενό, απώλεια: ένα μη-πράγμα. Η Τέχνη είναι καμιά φορά μονόδρομος στην αποτύπωση των πιο δύσκολων πραγμάτων: στο πεδίο του ενδιαφέροντος της, ενός καιρού σιγή μπορεί να είναι η δυνατότερη κραυγή.

 

Ποιος μπορεί να υποβάλει

Μπορούν να υποβάλλουν όλοι οι εικαστικοί καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους ανεξαρτήτως εθνικότητας. Κριτήριο επιλογής είναι η ποιότητα, η πρωτοτυπία, η εικαστική σύλληψη και επεξεργασία των έργων -όχι η ηλικία ή το βιογραφικό.

 

Έργα που γίνονται δεκτά

Γίνονται δεκτά αναρτώμενα επιτοίχια αναρτωμενα έργα Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Ψηφιακής Τέχνης σε έντυπη μορφή, Φωτογραφίας, και κολλάζ με τις ακόλουθες προϋποθέσεις/χαρακτηριστικά:

Τα έργα σε καμβά πρέπει να είναι τελαρωμένα, τα έργα σε χαρτί πρέπει να είναι κορνιζωμένα.

Καμία διάσταση αναρτώμενου εργου δε πρέπει να ξεπερνά τα 100 εκατοστά: για τα έργα σε καμβά η μέγιστη διασταση αφορά το τελάρο, και για κορνιζωμένα έργα τη τελική διάσταση της κορνίζας (είναι κατανοητό ότι ίσως δεν έχετε κορνιζωμένα τα έργα ας εφόσον αυτά είναι σε χαρτί, οπότε θα πρέπει να υπολογίσετε πως τα έργα θα πρέπει να είναι τέτοιων διαστάσεων ώστε να είναι εφικτό να τοποθετηθούν σε κορνίζα που να μη ξεπερνά τα 100 εκατοστά).

Το μέγιστο βάρος κάθε αναρτώμενου έργου δε πρέπει να ξεπερνά τα 5 κιλά.

 

Τι πρέπει να υποβάλλετε

Θα πρέπει να αποστείλετε με e-mail στο moschovitis.george@gmail.com  με θέμα ΚΑΙΡΟΣ τα ακόλουθα:

1. Φωτογραφίες 1-3 εργων σας με τα οποία θα θέλατε να συμμετέχετε,  σε ξεχωριστό αρχείο φωτογραφίας το κάθε έργο, μορφής jpg μεγάλου μεγέθους καλής ευκρίνειας και υψηλής ανάλυσης. Προσοχή: τα έργα δεν είναι ενδεικτικά. Εάν επιλεγείτε, μπορείτε να εκθέσετε αποκλειστικά το ή τα έργα που υποβάλατε. Έργα σε χαρτί πρέπει να αποστέλλονται φωτογραφημένα χωρις κορνίζα/τζάμι.
2. Στοιχεία των έργων, με σημείο αναφοράς για το καθένα την ονομασία του αρχείου (π.χ. A1.JPG) που θα πρέπει να γράφουν με αυτή τη σειρά χωρισμένα με κόμματα, Ονοματεπώνυμο καλλιτέχνη, Τίτλο έργου, Υλικά αποτύπωσης και τεχνική, Διαστάσεις (σε εκατοστά, Υψος Χ Πλάτος αν είναι αναρτώμενο ή, αν είναι γλυπτό  Υψος Χ Πλάτος Χ Μήκος), Χρονολογία ολοκλήρωσης.
3. Προαιρετικά, την υποβολή σας μπορεί να συνοδεύει καλλιτεχνική δήλωση (statement) και σύντομο βιογραφικό σε μια παράγραφο ρέοντος κειμένου στα Ελληνικά που να μη ξεπερνά τις 150 λέξεις.
4. Στοιχεια επικοινωνίας σας: Ονοματεπώνυμο, Email, τηλέφωνο επικοινωνίας.

 

Σημαντικές Διευκρινίσεις

Απορίες και ερωτήσεις αυστηρά και μόνο για τη διαδικασία της υποβολής στέλνετε γραπτώς με email στη διεύθυνση moschovitis.george@gmail.com και θα απαντώνται εντός 24 ωρών. Πληροφορίες για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης και τη πρόταση που θα σας γίνει αν και εφόσον επιλεγείτε, θα δοθούν μόνο στους επιλεγέντες καλλιτέχνες, κατόπιν της υποβολής και της επιλογής τους -όχι πριν. Υποβολές που δεν θα περιλαμβάνουν όλα όσα ζητάμε, ή δεν ακολουθούν τον ενδεδειγμένο τρόπο διατύπωσης και αποστολής των ζητούμενων θα αγνοούνται. Εφόσον επιλεγείτε θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα με απαντητικό email που θα περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη πρόταση και πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες της συμμετοχής σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η προθεσμία υποβολής δεν δίδεται για να δημιουργήσετε έργα, αλλά για να επιλέξετε εργα και να αποστείλετε όλα τα ζητούμενα εγκαίρως.

 

Προθεσμία υποβολής: Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στις 23:59′.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.