O chef Γούναρης φτιάχνει πασχαλινά κουλουράκια. (Δείτε το βίντεο)

Ένα ακόμη Σάββατο  το trikalaculture.gr σας παρουσιάζει το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη στο εργαστήριο Χαλβαδοποιίας Γούναρης στην Αγία Μονή Τρικάλων Πύλης 74 Τρίκαλα.  Για αυτό το Σάββατο ο chef μας παρουσίασε τα πασχαλινά κουλουράκια.  

Δείτε το βίντεο ενώ από κάτω ακολουθούν η συνταγή και αναλυτικά οι οδηγίες

ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ. άχνη ζάχαρη
75 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 αυγά
1 αυγό για άλειμμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάμε με το
φτερό για 3-4 λεπτά.
Μόλις έχουμε ένα ζυμάρι σταματάμε το χτύπημα βγάζουμε το
ζυμάρι μας από τον κάδο το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να
ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους τα διπλώνουμε στη
μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα.
Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα.
Χτυπάμε το αυγό μαζί με λίγο γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25
λεπτά έως ότου ροδίσουν.
TIPS
– Αντί για το φτερό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γάντζο
. όχι το σύρμα
– Για την επάλειψη αντί για γάλα μπορούμε να βάλουμε νερό
– Κάνουμε ότι σχέδιο και μέγεθος θέλουμε

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την
συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *