Το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη

ΜΠΡΑΟΥΙΝΙ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΚΟΚΟΛΑΤΑΣ

165 γρ κουβερτούρα

165 γρ βούτυρο

3 αβγά

330 γρ ζάχαρη

120 γρ αλεύρι

45 γρ κακάο

½ κ.γ. μπέικε

Αλάτι

Για την επικάλυψη

150 γρ κουβερτούρα

150 γρ κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα σκεύος την σοκολάτα και το βούτυροκαι τα λιώνουμε σε μπεν-μαρι ή στο φούρνομικροκυμάτων.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αβγά και την ζάχαρη και χτυπάμε. Μόλις διπλασιαστεί ο όγκος και έχουμε ένα αφράτό μείγμα σταματάμε το χτύπημα. Ρίχνουμε μέσατην λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμεαπαλά με μια σπάτουλα .

Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι , την ζάχαρη, το κακάο και το μπέικε και το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα μας και ανακατεύουμε πάλι απαλά .

Αλευρώνουμε μια φόρμα 35*25 . ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά ανάλογαπόσο ψημένο το θέλουμε το γλυκό μας. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει .

Ετοιμάζουμε το γλασο για την επικάλυψη .

Σε ένα κατσαρολακι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτοςμέχρι λίγο πριν πάρει βράσει. Την ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Την ρίχνουμε πάνω στο γλυκό και απλώνουμε ομοιόμορφασε όλη την επιφάνεια .

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *