Το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

 

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. βούτυρο
120 γρ. αμύγδαλα χωρίς φλούδα
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
110 γρ. ζάχαρη άχνη
25 γρ. κονιάκ
600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 160°C σε προ θερμασμένο φούρνο για 8 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και σπάμε, πιέζοντάς τα με τον πλάστη ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες.

Για την ζύμη

Χτυπάμε στο μίξερ (με το φτερό) το βούτυρο με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 20 λεπτά.

Έπειτα, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε πιο χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ρούμι.

Πλάθουμε σε σχήμα μισοφέγγαρο ή στρογγυλούςκουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους πιέζουμε με το δάχτυλό μας ελαφρώς στην κορυφή. Τους βάζουμε σε μια λαμαρίνα, πάνω σε λαδόκολλα, και τους ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-30 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος που τους πλάσαμε.

Τους βγάζουμε από το φούρνο, και αφού κρυώσουν καλά ,τους ρίχνουμε σε ένα ταψί γεμάτο ζάχαρη άχνη.

Τους γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τους μεταφέρουμε σε μία πιατέλα, όπου τους σερβίρουμε σε πυραμίδα, πασπαλίζοντας κάθε σειρά που βάζουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη .

 

 

TIPS

. Όσο περισσότερο χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη , τόσο καλύτερη θα γίνει η ζύμη. Αυτό είναι το μυστικό στους κουραμπιέδες.

. για το πασπαλισμα με άχνη αν θέλουμε, τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους ραντίζουμε με ροδόνερο και μετα τους πασπαλίζουμε με την άχνη .

. αντί για κονιάκ μπορούμε να βάλουμε ρούμι ή ούζο

 

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.