Το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη

ΦΩΛΙΕΣ ΜΑΡΕΓΚΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΕΠΟΧΗΣ

 

ΥΛΙΚΑ

Για την Μαρέγκα

4 ασπράδια αυγού

225 γρ ζάχαρη

25 γρ άμυλο

αλάτι

1 βανίλια

Για την κρέμα

220 γρ κρέμα

50 γρ ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά το σκεύος του μίξερ. Ρίχνουμε τα ασπράδια και ξεκινάμε το χτύπημα.

Σταδιακά ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη σε τρεις δόσεις χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα. Μόλις αφρατεψει το μείγμα αρκετά και γίνει σφιχτό σταματάμε το χτύπημα.

Ρίχνουμε το άμυλο και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ (σπάτουλα) μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

Βάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και σε ένα ταψί με λαδόκολλα σχηματίζουμε της φωλιές μας στο μέγεθος που επιθυμούμε.

Έχουμε τον φούρνο στους 130ο . βάζουμε μέσα το ταψί , χαμηλώνουμε στους 90ο και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά.  Τέλος σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα το ταψί για 30 λεπτά.

Για την κρέμα

Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ. Μόλις αρχίζει και αφρατευει ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και την βανίλια. Μόλις σφίξει σταματάμε το χτύπημα.

Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε της φωλιές και γαρνίρουμε με φρούτα εποχής .

 

TIPS

. Bβεβαιωθείτε ότι το μπολ και το σύρμα που χρησιμοποιούνται είναι εξαιρετικά καθαρά. Πλένετε το μπολ λίγο πριν το χρησιμοποιήσετε ή σκουπίστε χυμό λεμονιού ή ξύδι. Το λίπος είναι ο εχθρός της μαρέγκας.

. Ρωγμές στη μαρέγκα είναι απολύτως φυσιολογικό και σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχετε κάνει κάτι λάθος.

. Να είστε υπομονετικοί και αφήστε την πόρτα του φούρνου σας κλειστή αφού η μαρέγκα σας έχει τελειώσει το ψήσιμο. Η εναπομένουσα θερμότητα στο φούρνο θα συνεχίσει να την στεγνώνει.

. Προσθέστε ό, τι φρούτα σας αρέσουν.

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.