Το γλυκό της εβδομάδας από τον Χρυσοβαλάντη Γούναρη

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

3 αυγά

75γρ ζάχαρη

1 βανίλιας

90γρ βούτυρο

110γρ αλεύρι T45

6γρ μπέικιν πάουντερ

40γρ σιμιγδάλι

1 πρέζα αλάτι

40γρ ζάχαρη

2 μήλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.

Σε ένα σκεύος, χτυπάμε τους κρόκους με τα 75 γρ ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο αμέσως και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ξανά.

Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Μόλις αρχίζει το μείγμα να σφίγγειρίχνουμε τα 40γρ ζάχαρης σε τρεις δόσεις .

Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη την προσθέτουμεστους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμεαπαλά ώστε να ενσωματωθεί πλήρως.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μείγμα κέικ και ανακατεύουμε.

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μεγάλα ζάρια.

Ρίχνουμε περίπου το  μισό του μείγματος σε μια στρογγυλή φόρμα (τσέρκι) διαμέτρου 20 cm,αφού το βουτυρώσουμε και στη συνέχεια να σκορπάμε τα μισά από τα κομμένα μήλα.

Σκεπάζουμε τα μήλα με την υπόλοιπη ζύμη και τελειώνουμε διασκορπίζοντας τα υπόλοιπα μισά από τα μήλα σε κύβους.

Πασπαλίζουμε με  καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε στους 180ο για 50 λεπτά.

Πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

 

TIPS

. Λιώνουμε το βούτυρο και προσέχουμε να μην το κάψουμε

. Αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ηλιέλαιο.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.