Πανακότα βανίλιας με κουλί φράουλας

Πανακότα βανίλιας με κουλί φράουλας

ΥΛΙΚΑ

   500 γρ κρέμα γάλακτος

   500 γρ γαλα

   15 γρ. ζελατίνη ή 3 φύλλα

   110 γρ. ζάχαρη

   4 γρ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το κουλί φράουλας

75 γρ. νερό

   75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

   250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση

   τριμμένο μπισκότο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει.

Βάζουμε την κρέμα, το γάλ, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούντα υλικά. 

Κρυώνουμε την κρέμα στους 30°C περίπου και μοιράζουμε σε σκεύη της αρεσκείας μας. 

Τα τοποθετούμε στο ψυγείο, για να πήξει η κρέμα.   Προαιρετικά, γαρνίρουμε και με σιρόπι ξιδιού.

Για το κουλί φραουλας:

Φτιάχνουμε σιρόπι βράζοντας το νερό μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Κρυώνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τις μισές φράουλες.

Αλέθουμε, σουρώνουμε και προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες.

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com
χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *