Ο chef Γούναρης φτιάχνει “Black Forest”

Δείτε αναλυτικά την συνταγή και το βίντεο της κατασκευής του Black Forest.

130 γρ αλεύρι

130 γρ ζάχαρη

5 αυγα

30 γρ κακάο

10 γρ μπεικεν

ΣΙΡΟΠΙ

150 γρ νερό

150 γρ νερό

100 γρ κονιάκ κεράσι

ΚΡΕΜΑ

600 γρ κρέμα γάλακτος

50 γρ ζάχαρη άχνη

400 γρ αγριοκέρασα

100 γρ μαρμελάδα βύσσινο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπεικεν και το κακάο .

Ρίχνουμε στο μίξερ τα αυγα και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν και αφρατεψουν αρκετά. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ.

Αδειάζουμε σε ένα τσέρκι 24-25 εκ. και ψήνουμε στους 180ο για 30 λεπτά.

ΣΙΡΟΠΙ

Σε  μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε για 2 λεπτά από την στιγμή που θα πάρειβράσει. Μόλις κρυώσει ρίχνουμε το κονιάκ

ΚΡΕΜΑ

Στο μίξερ ρίχνουμε την κρύα κρεμα γάλακτος με την ζάχαρη αχνη και χτυπάμε μέχρι να εχουμε μια απαλήσαντιγί

 

ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Κόβουμε το παντεσπάνι σε 3 ισοπαχούς δίσκους. Βάζουμε τον ένα δίσκο από παντεσπάνι σε μια βάση και με ένα πινέλο βρέχουμε με το σιρόπι. Καλύπτουμε με σαντιγί και τοποθετούμε από επάνω τον επόμενο δίσκο. Βρέχουμε και αυτόν με τον σιρόπι ξανά. Αλώνουμε από πάνω κεράσια και τα καλύπτουμε με σαντιγί.

Από πάνω τοποθετούμε το τελευταίο κομμάτιπαντεσπάνι, βρέχουμε με σιρόπι και καλύπτουμε την τούρτα με σαντιγί .

Γαρνίρουμε με μικρές ροζέτες σαντιγις και τριμμένησοκολάτα.

 

TIPS

–  οσο ψήνουμε το παντεσπάνι δεν ανοιγοκλείνουμε των φούρνο

– αντί για κονιάκ κεράσι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ποτό θέλουμε.

– μπορούμε να ρίξουμε και λίγο κονιάκ και στην σαντιγί αν θέλουμε

– καλο είναι το παντεσπάνι να μείνει μια μέρα αφού ψηθεί

 

Στείλετε τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας στο chefgounaris@gmail.com

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *