Ο chef Γούναρης φτιάχνει τιραμισού (Βίντεο)

 


ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ

5 κρόκους από μεγάλα αυγά

150 γρ ζαχαρη κρυσταλλικη

350 γρ μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ ζαχαρη άχνη

450 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2-3 καφέ εσπρέσο

1/4 φλ. λικέρ καφέ ή γλυκό κρασί

κακάο

50 γρ τρίμματα σοκολάτας γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μπεν μαρί για 10 λεπτά τους κρόκους με τη κρυσταλλική ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε τακτικά με σύρμα, φροντίζοντας να μην ψηθεί το μείγμα και σφίξει ο κρόκος. Αν έχετε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, η ένδειξη να είναι 60 º C.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ ή με έναν αυγοδαρτη το μείγμα να κρυώσει, μέχρι να αφρατέψει καλά, να πυκνώσει και να διογκωθεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε και την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα στο μείγμα των κρόκων και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν, να ενωθούν τα υλικά σε μια λεία βελούδινη κρέμα.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή, ώσπου να εμφανιστούν κορυφές που στέκονται.

Απαλά προσθέτουμε την κρέμα στην κρέμα αυγού και διπλώνουμε με σπάτουλα να ομογενοποιηθούν.

Σε μπολ αναμιγνύουμε τον καφέ με το λικέρ. Βουτάμε ένα ένα μπισκότο στον καφέ. Προσοχή, δεν τα μουλιάζουμε απλά τα βουτάμε.

Τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα σε έναπυρέξ. Απλώνουμε μισή κρέμα. Βάζουμε σε μια στρώση τρίμμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια στρώση βουτηγμένα μπισκότα σαβαγιάρ και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.

Παγώνουμε το γλυκό για 3-4 ώρες, να σφίξει ελαφρά. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κακάο όλη την επιφάνεια.

 

TIPS

Το γλυκό πρέπει να μείνει οπωσδήποτε μερικές ώρες στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.
Μην μουλιάζετε πολύ τα μπισκότα σαβαγιάρ γιατί λιώνουν.
Μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο σας σκεπασμένο για 2-3 ημέρες

Στείλτε ερωτήσεις και απορίες σχετικά με την συνταγή στο chefgounaris@gmail.com

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1
banner_jonnys

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *