Ο chef Γούναρης φτιάχνει τάρτα με κρέμα και φράουλα (Δείτε το βίντεο)

ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΥΛΙΚΑ

Για την βάση

250 γρ Αλεύρι

125 γρ βούτυρο

40 γρ ζάχαρη άχνη

50 γρ κρύο νερό

1 αυγό

Αλάτι

 

Για την κρέμα

350 γρ γάλα

150 γρ κρέμα γάλακτος

100 γρ ζάχαρη

2 αυγά

40 κορν φλάουρ

Βανίλια

 

Γαρνίρισμα  

500 γρ φράουλες

Μαρμελάδα φράουλα

Φυστίκι

Λάιμ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

Ρίχνουμε τα υλικά στο μίξερ, μαζί και το βούτυροκρυο και κομμένο σε κύβους. Χτυπάμε με το φτερό μέχρι να έχουμε μια ομοιογενής ζύμη. Βγάζουμεαπό τον κάδο του μίξερ, τυλίγουμε με μια μεμβράνηκαι το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας, για να μην κολλάει, και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών.

Τοποθετούμε το φύλλο ζύμης σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. Το στρώνουμε να καλύψει καλά τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας και κόβουμε όσο εξέχει. Απλώνουμε στο εσωτερικό της τάρτας ένα κομμάτι μεμβράνη, με τις άκρες της να εξέχουν. Γεμίζουμε την τάρτα μέχρι πάνω με όσπρια για να έχουμε βάρος και ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι και ψήνουμε τη βάση μόνη της για άλλα 15 λεπτά περίπου, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε.

ΚΡΕΜΑ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια και τα βάζουμε στη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά. Λίγο πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε λίγο στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα στη φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα σ’ ένα ταψάκι. Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη, η οποία πρέπει να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.Όταν η κρέμα κρυώσει μαλακώνουμε ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη ή με το μίξερ.

ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και την καλύπτουμε με τις ολόκληρες φράουλες. Σκορπάμε τριμμένο φυστικι, ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.

 

TIPS

το βούτυρο πρέπει να είναι κρυο αρκετά

– γαρνίρουμε με ότι φρούτο θέλουμε

– η ζύμη διατηρείτε μια εβδομάδα στο ψυγείο

– χρησιμοποιούμε όσπρια ώστε με το βάρος τους να μην αφήσουμε το ζυμάρι να φουσκώσει

– η τάρτα είναι προτιμότερο να καταναλωθεί την ίδια ημέρα.

Στείλετε τις ερωτήσεις και τις προτάσεις σας στο chefgounaris@gmail.com

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *