Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων. Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στα Κονάκια του Συλλόγου.

σαρακατσαναίοι

Το trikalaculture.gr βρέθηκε στα Κονάκια του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων στον Άγιο Οικουμένιο.  Εκεί συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Στέφανο Μπέη, την αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Μαρία Ρούσα, την ταμία κ. Ελένη Κόκκαλη και τον κ. Χρήστο Νάνη.  

Μάθαμε για την ιστορία τόσο των Σαρακατσαναίων όσο και του Συλλόγου.  Για την δραστηριότητα του Συλλόγου και τους στόχους.  Επίσης μιλήσαμε για την ακύρωση του Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λειβάδια αλλά και για τον κορωνοϊο.  Η συνέντευξη συνεχίστηκε με  την ενδυμασία των Σαρακατσαναίων, τις εργασίες, τα κονάκια, την διατροφή, την μόρφωση και άλλα  ήθη και έθιμα.

 Το trikalaculture.gr ευχαριστεί θερμά τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Τρικάλων για την φιλοξενία και την πολύ όμορφη συνέντευξη. 

Δείτε την συνέντευξη

Η σελίδα του συλλόγου στο facebook https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%A4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%89%CE%BD-1761730020727967/

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *