“Μετεώρων παρέα” : Κύκλος χορού και ζωής !

Το trikalaculture.gr παρουσιάζει τον νεοσύστατο σύλλογο της Καλαμπάκας «Μετεώρων παρέα» μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε σε εμάς ο χοροδιδάσκαλος και ιδρυτικό μέλος Αθανάσιος Τούλας. Τους ευχόμαστε καλή χρονιά και πολλές επιτυχίες.

Ερωτήσεις

1. Νέο πολιτιστικό εγχείρημα στην Καλαμπάκα με τον σύλλογο «Μετεώρων παρέα» πείτε μας πως γεννήθηκε η ιδέα και το ξεκίνημα ; 

Πρώτα απ΄ όλα σας ευχαριστούμε για το βήμα που μας δίνετε, και να ευχηθούμε Καλή κι ευλογημένη Χρονιά σε όλο το κόσμο με Υγεία κι Αγάπη.

Η ιδέα γεννήθηκε μετά την όμορφη επάνοδο των χορευτικών δρωμένων του περασμένου καλοκαιριού! Επάνοδος μετά τη θλιβερή αποχή λόγω πανδημίας! Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα Σύλλογο που θα μαθαίνουμε τους χορούς του Ελληνισμού στο πλαίσιο μιας μεγάλης παρέας. Τραγουδώντας, χορεύοντας και περνώντας όμορφα. Έτσι ξεκινήσαμε να μιλάμε με κόσμο και να ακούμε απόψεις. Μετά από 2 μήνες προεργασίας, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε.


2. Ποιους στόχους έχει βάλει ο Συλλογος και πόσο σημαντικό είναι ο κόσμος να βάλει στην ζωή του τον χορό ; 
Θα θέλαμε να βαδίσουμε βήμα – βήμα. Έχουμε ξεκινήσει να μιλάμε με πολιτιστικούς φορείς, σεβόμενοι τα όσα έχουν προσφέρει όλα τα χρόνια. Πρώτος μας στόχος να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ο αριθμός των χορευτών μας. Διατηρώντας και μεγαλώνοντας την Αγάπη των παλιότερων και προσελκύοντας νεότερους μαθαίνοντας του την χορευτική μας παράδοση. Από εκεί και πέρα θέλουμε , στο μέτρο του δυνατού, να συμμετέχουμε σε χορευτικά δρώμενα ανά την Ελλάδα. Όλα αυτά θα τα βλέπουμε με τον καιρό. Βήμα βήμα. Και τη σημαντικότητα να βάλουμε στη ζωή μας το Χορό την αντιλαμβανόμαστε εκείνη τη στιγμή που θα δώσουμε τα χέρια και ο κύκλος θα λειτουργήσει ως ένα σώμα και μία ψυχή.
3. Τι χοροί θα διδάσκονται ;
Οι χοροί που θα διδάσκονται θα είναι εκείνοι που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Ελλήνων. Οι Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί. Επίσης θα δουλέψουμε και Λαϊκούς Χορούς.
4. Υπάρχει κάποια συνδρομή για την συμμετοχή στα χορευτικά τμήματα ; 
Η συνδρομή συμμετοχής είναι στα 7ευρώ το μήνα κατά άτομο κι αφορά τα λειτουργικά έξοδα του Συλλόγου.
5. Ποια είναι η μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου ;

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι συγκινητική. Ήμαστε ένας νέος Σύλλογος αλλά η στήριξη είναι μεγάλη, καθώς βλέπουν την θέληση μας να προσφέρουμε. Αυτό μας δίνει κίνητρο για να προσπαθήσουμε περισσότερο. Όπως πολύ εγκάρδια είναι και η ανταπόκριση των πρώτων πολιτιστικών Συλλόγων που ήρθαμε σε επαφή. Στηριζόμαστε στην συνεργασία. Ο Χορός κι ο πολιτισμός, μόνο ενώνουν.

6. Για το κλείσιμο ένα μήνυμα για αναγνώστες του trikalaculture.gr 

Το μήνυμα μας για τους αναγνώστες σας είναι το εξής : Δώστε τα χέρια σας στο κύκλο του Χορού και δη του Παραδοσιακού Χορού. Γιατί εκτός από μία ολοκληρωμένη μορφή άσκησης, ο Παραδοσιακός Χορός προσφέρει ψυχική ευεξία, Χαρά και Χαμόγελο. Ας τα ξαναβάλουμε στη ζωή μας στο πλαίσιο μιας Παρέας, όπως θα κάνουμε κι εμείς. Κύκλος Χορού = Κύκλος Ζωής και Κύκλος Συνέχειας. Καλή κι Ευλογημένη Χρονιά σε όλους!!!

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *