Μίλτος Κρανιάς ο πολυταξιδεμένος Τρικαλινός μουσικός.

Μίλτος Κρανιάς

Μίλτος Κρανιάς η μουσική του πορεία.

Ο Μίλτος Κρανιάς γεννήθηκε στην Αγία Κυριακή Τρικάλων, στις 10 Σεπτεμβρίου 1973 . Όταν έγινε έξι ετών μετακόμισαν οικογενειακώς για την πόλη των Τρικάλων αλλά ποτέ δεν έκοψε τους δεσμούς με το χωριό του και τους συγχωριανούς που καθημερινά επισκέπτεται μέχρι και σήμερα όπου διατηρεί μία μικρή φάρμα με τα άλογα του…. Ο μικρός παράδεισος του!!!! Εδώ και πολλά χρόνια εργάζεται ως ταμίας στην ΔΕΥΑ Τρικάλων και συγχρόνως δραστηριοποιείται ως μουσικός που ήταν και αυτό ένα από τα παιδικά του όνειρα!!!

Μίλτος Κρανιάς1

Τα πρώτα του  μουσικά βήματα ξεκίνησαν από την γενέτειρα του, το χωριό του και πιο συγκεκριμένα από τον Μορφωτικό σύλλογο της Αγίας Κυριακής, που ως γυμνασιόπαιδο τότε, γινόταν κάποια προγράμματα λαϊκής επιμόρφωσης μέσο Νομαρχίας. Με δασκάλα μουσικής την κ. Μαρία Κολόβα άρχισε μαζί με αρκετά παιδιά του χωριού να παρακολουθεί μαθήματα κλασικής κιθάρας για όσο καιρό διήρκεσε το πρόγραμμα. Μέσα από τα μαθήματα η δασκάλα του διαπίστωσε και πρότεινε την επόμενη σχολική χρονιά να παρακολουθήσει μαθήματα στο ωδείο της κ. Τασίας Κασιώλα με δάσκαλο στο μπουζούκι τον κ. Νίκο Λίνο. Παρακολούθησε τα μαθήματα για μία μόνο σχολική χρονιά διότι το νεαρό της ηλικίας και οι πειρασμοί της εποχής τον απέτρεψαν κατά κάποιο τρόπο, χωρίς όμως να πάψει να ασχολείται μόνος του και να εξελίσσεται, συμμετέχοντας σε σχολικές εκδηλώσεις και του Μορφωτικού συλλόγου όπου ξεκίνησε. Μετά το πέρας των σπουδών του στην Κορέλκο ως βοηθός προγραμματιστή και όταν τον κάλεσε η πατρίδα για την στρατιωτική του θητεία μαζί του, φυσικά είχε δικαίωμα να πάρει το μπουζούκι του. Για καλή του τύχη τους τελευταίους μήνες της θητείας, του ζητήθηκε να συμμετάσχει στην ορχήστρα της στρατιωτικής λέσχης Λιτόχωρου με Μαέστρο τότε τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Γεωργουλά όπου υπηρετούσε κι αυτός την στρατιωτική του θητεία.

Κρανιάς

Καθημερινές πρόβες και πολλές μουσικές παραστάσεις του έδωσαν δύναμη να ταξιδέψει στον χώρο της μουσικής. Μετά τον στρατό ξεκίνησε το χόμπι να γίνεται επάγγελμα. Σε ηλικία 30 ετών γράφεται στην βυζαντινή σχολή της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών όπου θα παρακολουθήσει 4 έτη.  Σήμερα εμφανίζεται στο πάλκο με μπουζούκι, λαούτο, μπαγλαμά, κρουστά και συγχρόνως ερμηνεύει λαϊκά και έντεχνα τραγούδια σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική στα μεγαλύτερα Ελληνικά φεστιβάλ του λαϊκού μας πολιτισμού και χοροεσπερίδες. Συνεργάζεται με τους περισσότερους Τρικαλινούς μουσικούς και όχι μόνο. Η μουσική εκτός από διασκέδαση προσφέρει ίσως και το εισιτήριο για τα μεγαλύτερα ταξίδια όπου τον έφτασαν μέχρι την γνωστή πινακίδα του Hollywood όπου γεννήθηκε για τους Τρικαλινούς τουλάχιστον η γνωστή Καραγκούνα του Χόλιγουντ. Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία δεκαετία είναι πρόεδρος του Ιππικού Συλλόγου Τρικάλων ” Ο Βουκεφάλας” 

Κρανιάς_ιππικός συλλογος

Το www.trikalaculture.gr του εύχεται υγεία ευτυχία και να υπηρετεί με πίστη και αφοσίωση τόσο την μουσική όσο και τον Ιππικό σύλλογο Τρικάλων Βουκεφάλας.

Το κανάλι του στο youtube https://www.youtube.com/channel/UCMy1z74gbf-kWPsjPIwvWmQ

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *