Μάριος Τσιπόπουλος ο Τρικαλινός διευθυντής φωτογραφίας διάσημων καλλιτεχνών.

Το trikalaculture.gr σας παρουσιάζει τον Μάριο Τσιπόπουλο σε πολλούς γνωστό και ως “Tsipo” . Ο Μάριος Τσιπόπουλος με καταγωγή από Τρίκαλα, μετακομίζει μόνιμα το 2007 στα Τρίκαλα. Έγινε  γνωστός στην Τρικαλινή κοινωνία ως ράπερ με το ψευδώνυμο Tsipos. Τελειώνοντας το Λύκειο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων φοιτά  στην σχολή Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης απ όπου αποφοίτησε.

Ολοκληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρο του.  Από μικρή ηλικία, όπως αναφέρει και ο ίδιος  ξεκίνησε να ασχολείται με την παραγωγή βίντεο. Ωστόσο η αγάπη του για τον κινηματογράφο, τον οδήγησε να εγκαταλείψει  την Ελλάδα, για μεταπτυχιακές σπουδές στο Filmmaking του Ηνωμένου Βασίλειου.

Εκεί έζησε 3 χρόνια ολοκληρώνοντας τις σπουδές, ενώ εργάστηκε ως Διευθυντής Φωτογραφίας – Σκηνοθέτης σε ταινίες μικρού μήκους, διαφημιστικά, και μουσικά βίντεο.  Μία από τις ταινίες μικρού μήκους, φέτος είναι προτεινόμενη για βραβείο από την Αμερικάνικη Ακαδημία Κινηματογράφου. Εν συνεχεία επιστρέφει στην Ελλάδα όπου επιτυγχάνει πολύ σημαντικές συνεργασίες ως Διευθυντής φωτογραφίας με καλλιτέχνες όπως ο Σάκης Ρουβάς, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Πάνος Μουζουράκης,  η Stefania Liberakis(official Greek 2020 Eurovision entry) και  η Μαριλένα. 

Η επιτυχημένη του πορεία συνεχίζεται με την σκηνοθεσία για τους κολοσσούς της μόδας Dean & Dan Caten και την εταιρία τους Desquared2. Επιπλέον είχε την μεγάλη χαρά να συνεργαστεί με διάσημους σε διεθνές επίπεδο καλλιτέχνες όπως ο mr Βrainwash και ο Richard Orlinski στο νησί της Μυκόνου όπου έχουν  ως έδρα κατά τους θερινούς μήνες.  Όπως αναφέρει και ο ίδιος πολλά από τα video clip είχε την τύχη και χαρά,  να συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Κώστα Καρύδα, ενώ έπονται και άλλες επιτυχίες στο μέλλον για τον Μάριο Τσιπόπουλο. 

To trikalaculture.gr εύχεται στον Μάριο Τσιπόπουλο κάθε επιτυχία. 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *