Κωστής Σαββιδάκης : Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα στις «Άγριες Μέλισσες» – τώρα αρχίζουν τα ωραία!

Το trikalaculture.gr σας παρουσιάζει άλλη μια σπουδαία συνέντευξη από αγαπημένο ηθοποιό της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς “Άγριες Μέλισσες”.  Ο “παπαΓρηγόρης” δηλαδή ο Κωστής Σαββιδάκης μιλάει στο trikalaculture.gr για την μέχρι τώρα πορεία του, τα σχέδια και τις Άγριες Μέλισσες.  

Ερωτήσεις

  1. Κοιτώντας το βιογραφικό σας εντυπωσιάστηκα γιατί είδα ότι έχετε κάνει πάρα πολλά. Ωστόσο, ο κόσμος γνώρισε τον Κωστή Σαββιδάκη τώρα στις «Άγριες Μέλισσες».  Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό.

Έχετε δίκιο – ναι, από τις «Άγριες Μέλισσες». Αλλά, και «δόξα τω Θεώ» να λέμε, γιατί υπάρχουν συνάδελφοι (και μάλιστα πολλοί που έχουν φύγει πια από τον μάταιο τούτο κόσμο, μας έχουν αποχαιρετίσει) που έχουν κάνει πολλά περισσότερα απ’ όσα έχω κάνει εγώ, και δυστυχώς, δεν τους δόθηκε ποτέ αυτή η χαρά – γιατί μόνο χαρά μπορεί να σου δώσει όλη αυτή η αναγνωσιμότητα, κι όλη αυτή η αγάπη του κόσμου. Είναι μεγάλη ευλογία και μεγάλη τύχη να βρίσκομαι αυτόν τον καιρό σε μια δουλειά που έχει αγαπήσει όλος ο κόσμος, και ειδικά τώρα… αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

  1. Πώς προέκυψε η υποκριτική στην ζωή σας, πώς το δέχθηκε η οικογένειά σας, αυτό και τα πρώτα βήματα ως νέος ηθοποιός;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτόν μου πιστεύω ότι ήξερα πολύ καλά τι ήθελα να γίνω. Μικρός, γύρω στα 7, είδα μια παράσταση…ε, και αυτό ήταν, είπα ότι : θέλω να γίνω ηθοποιός! Όσο για την οικογένεια μου, νομίζω ότι το είδε πολύ ψύχραιμα, γιατί είχα μπει από μικρός σε θεατρικές ομάδες, όποτε ήταν φυσικό να μην τους κακοφανεί.

 

  1. Έχετε παίξει στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Αν σας ζητούσαμε να διαλέξετε από τα 3 είδη, ποιο θα διαλέγατε, και γιατί ;

Και τα τρία, αλλά θα έλεγα… με σειρά προτεραιότητας:

1) τον κινηματογράφο, γιατί η μεγάλη οθόνη μπορεί να σε ταξιδέψει παντού, 2) την τηλεόραση, γιατί σου δίνει την δυνατότητα να τρυπώσεις στα σπίτια και να γίνεις μια οικογένεια με τους σπιτονοικοκύρηδες, και 3) το θέατρο, γιατί εκεί νοιώθεις την ανάσα του κοινού, και καταλαβαίνεις αν αυτό που κάνεις αρέσει η όχι, και διότι ενώ παίζεις την ίδια παράσταση, κάθε βράδυ είναι άλλη, διαφορετική, κι αυτό είναι και η μαγεία του.

  1. Ο Κωστής Σαββιδάκης είναι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία του στην υποκριτική τέχνη, ή υπάρχει κάτι που του λείπει και το οποίο υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού του;

Πάντα υπάρχουν όνειρα, όσο χορτάτος και αν είσαι. Δόξα τω Θεώ, όμως, έχω ζήσει και ζω όμορφες στιγμές, και σε προσωπικό αλλά  και σε επαγγελματικό επίπεδο. Νομίζω ότι αν τα έχεις βρει πρώτα με τον εαυτόν σου, μετά είναι ευκολότερο να τα βρεις και με τους διπλανούς σου. Πάντως, κι αν δεν τα βρεις… πας παρακάτω, κι έτσι κάνεις ευκολότερη την ζωή σου.

 

  1. Μιλήστε μας για το «θέατρο “ΣΥΝ ΚΑΤΙ” – σύνολο τέχνης», στο οποίο είστε ιδρυτικό μέλος, για να μάθουμε για αυτό.

 Το «ΣΥΝ ΚΑΤΙ» για εμάς είναι το σπίτι μας, είναι ο χώρος που ξέρουμε ότι θα βρεθούμε με κάποιους ανθρώπους που μιλάμε την ίδια γλώσσα και συνεννοούμαστε – γεγονός που στις μέρες μας ακόμα και αυτό είναι, δυστυχώς, πολυτέλεια, το να μπορείς δηλαδή να συνεννοηθείς ακόμη και για τα αυτονόητα.  Ευτυχώς, λοιπόν, εμείς, (Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος,  Άννυ Ζερβού, σε συνεργασία με την ομάδα γραφής και ανάγνωσης «ΕΑΡΠHΓΩΝ»,  Ματίνα Μόσχοβη  και Παναγιώτης Λακιώτης, κ.α.) είμαστε από τους τυχερούς, μιας και έχουμε καταφέρει μετά από αρκετά χρόνια, και μετά από αρκετές θεατρικές παραγωγές, να δημιουργήσουμε μια παρέα, μια συντροφιά ανθρώπων, που αν μη τι άλλο, ταιριάζουν οι ανησυχίες και τα χνώτα μας, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Giorgos Kyropoulos
  1. Από τις θεατρικές παραστάσεις που έχετε συμμετάσχει, ποια θεωρείτε σπουδαιότερη δουλειά και γιατί ;

Όλες έχουν αφήσει κάτι, και όλες τις θεωρώ σημαντικές, την κάθε μια για τον δικό της λόγο.  Οπότε δεν θα πω για μία ειδικώς, γιατί δεν θέλω να αδικήσω τις άλλες…

 

  1. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας, αν ξεπεραστεί όλο αυτό με τον κορωνοϊό;

Σχέδια υπάρχουν πολλά, και θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην πραγματικότητα.

Πάντως, προτεραιότητα με το που ανοίξουν οι κινηματογράφοι έχουν οι ταινίες στις οποίες συμμετέχω και που αυτό το διάστημα ταξιδεύουν στα φεστιβάλ κινηματογράφου ανά τον κόσμο, φέρνοντάς μας μάλιστα και αρκετά βραβεία.

Οι ταινίες μεγάλου μήκους είναι: «Το δείπνο του βοσκού» του Γιάννη Στραβόλαιμου, «ΤΙΣΙΣ» του Γεώργιου Ευαγγελόπουλου,  και «ΕΞΟΡΙΑ – EXILE» του Βασίλη Μαζωμένου.

Λίγο πριν το Πάσχα θα δούμε στους κινηματογράφους  την ταινία     «Το δείπνο του βοσκού», όπου εκεί υποδύομαι έναν βοσκό, ο οποίος έχει μεγαλώσει στα βουνά. Είναι ένας καλοκάγαθος χαρακτήρας, ένας αγνός άνθρωπος, χωρίς πονηρία ή κακία μέσα του. Κάποια στιγμή, μετά από ένα κήρυγμα στην εκκλησία, (στην οποία έχει πάει για πρώτη φορά) αποφασίζει να πάει να βρει τον Θεό και τον Παράδεισο. Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα δείτε στην μεγάλη οθόνη. Τον Ιησού υποδύεται ο υπέροχος Τεό Θεοδωρίδης. Το σενάριο και την σκηνοθετική ευθύνη έχει ο Γιάννης Στραβόλαιμος, την διεύθυνση φωτογραφίας ο Γιάννης Κάσσης, και η παραγωγή είναι του Κωνσταντίνου Γουργιώτη και του Γιάννη Στραβόλαιμου.                                                 

Όσο για την ταινία «ΤΙΣΙΣ» είναι μια ταινία, με νεραΐδες, ξωτικά, θνητούς και αθανάτους! Το σενάριο, την σκηνοθεσία, και όλη την ευθύνη της παραγωγής την έχει ο Γεώργιος Ευαγγελόπουλος. Πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Βούλγαρης, εγώ, (εδώ υποδύομαι τον Βασιλιά των Αθανάτων), η Χρύσα Μαρκατά, και σ’ έναν ρόλο-έκπληξη η Μαρία Αλιφέρη. Αυτήν την ταινία θα την δούμε στις αίθουσες, πρώτα ο Θεός, τους τελευταίους  μήνες του 2021.

Η «ΕΞΟΡΙΑ – EXILE» είναι μια ταινία του Βασίλη Μαζωμένου, η οποία άρχισε το ταξίδι της, ήδη, στο 60ο φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στις 28 Νοεμβρίου 2019 παρουσιάστηκε στο 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, και θα συνεχίσει το ταξίδι της σε αρκετά φεστιβάλ του εξωτερικού. Και μέσα στο 2021 θα παρουσιαστεί κανονικά στους κινηματόγραφους σε όλη την Ελλάδα. Εδώ υποδύομαι τον Paris, έναν «μυστήριο» τύπο, που πουλά και αγοράζει αντίκες και κλεμμένα αντικείμενα. Η συνάντηση του Paris με τον Άρη (Στέφανος Κακαβούλης) θα οδηγήσει τον ήρωα σε άλλες περιπέτειες…

Και τελευταία, η πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους του Γιώργου Λεοντακιανάκου «ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ»  η οποία μέχρι τώρα, έχει αποσπάσει πάνω από 30 βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου.

  1. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε κάτι σχετικά με την συνέχεια των «Άγριων Μελισσών»;

Όχι – πολύ θα το ήθελα αλλά δεν είναι σωστό να σας χαλάσω το σασπένς. Το μόνο που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας είναι, ότι δεν έχετε δει τίποτα ακόμα στις «Άγριες Μέλισσες» – τώρα αρχίζουν τα ωραία!

 

  1. Για το τέλος, ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του trikalaculture.gr

Να είμαστε όλοι καλά, να προσέχουμε τους εαυτούς μας, να αγαπάμε τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας, και να τους το λέμε! Και να κάνουμε τα αυτονόητα: αγκαλιές, φιλιά και χάδια…

Και να μην ξεχνάμε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο – αυτό μας έμαθαν οι καιροί…

Σαββιδάκης Κωστής

Nikolas Mastoras
https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *