Ηλίας Λογοθέτης : Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ με το θέατρο. Έγινε εντελώς ξαφνικά όταν ένας φίλος με έφερε στην Αθήνα και με πήγε στο Θέατρο Τέχνης.

Το trikalaculture.gr έχει την χαρά και τιμή να σας παρουσιάσει έναν σπουδαίο καλλιτέχνη και έναν φανταστικό άνθρωπο.  Ο συγκεκριμένος ηθοποιός διαθέτει ένα βαρύ και πλούσιο βιογραφικό με πολλές συμμετοχές και πολλές συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα στο ελληνικό και ξένο θέατρο. Πρόκειται για τον Ηλία Λογοθέτη τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη τιμή που μας έκανε να παραχωρήσει συνέντευξη για το trikalaculture.gr 

Διαβάστε την συνέντευξη που ακολουθεί. 

Ερωτήσεις 

1. Από ποια ηλικία καταλάβατε ότι θέλετε να ασχοληθείτε με την υποκριτική και γιατί καθώς και πως αντιμετώπισαν οι γονείς σας την απόφαση αυτή.
Δεν είχα σκοπό στη ζωή μου να ασχοληθώ με το θέατρο.΄Εγινε εντελώς ξαφνικά, όταν ένας φίλος μου με πήρε από το χέρι και με έφερε στην Αθήνα.  Με πήγε συνοδεία στο υπόγειο του θεάτρου Τέχνης, έδωσα εξετάσεις χωρίς να ξέρω τίποτα, πήρα υποτροφία και έτσι ξεκίνησε αυτή η οδυνηρή περιπέτεια που λέγεται θέατρο. Κανείς από το σπίτι μου δεν αντέδρασε.

2. Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας την πρώτη φορά που παίξατε σε θέατρο και τηλεόραση. Πως νιώσατε και λίγα λόγια για τα έργα και τον ρόλο σας.
Από το πρώτο έτος της Σχολής άρχισα να παίζω θέατρο. ΄Ήταν για μένα κάτι το ιερό, κάτι το ανεξήγητο και ακόμα το σέβομαι. Τότε τα θεατρικά πράγματα στο θέατρο Τέχνης ήταν μαγικά. Στην τηλεόραση έπαιξα αργότερα, όταν έφυγα από το Θέατρο Τέχνης, γιατί απαγορεύονταν να παίξουμε Τηλεόραση και Κινηματογράφο. Μάλλον στην Τηλεόραση έπαιξα για να ζήσω, καθώς οι μισθοί του θεάτρου τότε ήταν της πείνας και της δυστυχίας ,και ακόμα η ίδια κατάσταση υφίσταται.

     3.Από όλη την πορεία σας ποιες συνεργασίες και δουλειές έχετε ξεχωρίσει και  γιατί ?

Οι δουλειές που έκανα στο Θέατρο ήταν σπουδαίες και με σπουδαίους καλλιτέχνες, ξεκινώντας από τον Δάσκαλό μου τον Κάρολο Κούν. Συνεργάστηκα με όλους τους σπουδαίους καλλιτέχνες, σκηνοθέτες σκηνογράφους, μουσικούς, θεατρικούς συγγραφείς, δεν μπορώ να τους αναφέρω όλους είναι πάρα πολλοί,. ΚΟΥΝ,ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ,ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ, ΜΟΡΑΛΗΣ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ,ΠΙΝΤΕΡ,,ΜΠΕΚΕΤ,ΙΟΝΕΣΚΟ,……’Όμως οι σπουδαίες εμπειρίες μου είναι από τις παραστάσεις σε όλον τον κόσμο

4. Τελικά ο Ηλίας Λογοθέτης πέτυχε. Σκεπτόμενος την πορεία του μέχρι σήμερα είναι ευχαριστημένος και θεωρείται πετυχημένος ή υπάρχει κάτι το οποίο δεν κατάφερε ή δεν ολοκλήρωσε.
Δεν σκέφτηκα ποτέ την επιτυχία ούτε την αποτυχία .Στη δουλειά μου στο θέατρο υπερίσχυε πάντοτε η ιερότητα, προς το το έργο του συγγραφέα και προς το κοινό. Μετά την τεράστια επιτυχία που σημειώσαμε επί δεκαετία, παίζοντας το ΄’ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ ” με την Μαρία Ζαχαρή, τολμώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένος, όχι επιτυχημένος, μου είναι αντιπαθητική αυτή η ΛΕΞΗ.

5. Γνωρίζουμε από τις συνεντεύξεις σας ότι διαβάζετε πολύ και όπως έχετε ομολογήσει μπορείτε να διαβάζετε ταυτόχρονα διαφορετικά πράγματα. Πείτε μας πως το καταφέρνετε αυτό και από τα είδη λογοτεχνίας ποιο είναι αυτό που προτιμάτε περισσότερο να διαβάσετε. Επιπλέον θα θέλαμε να στείλετε ένα μήνυμα σε αυτούς που βαριούνται αφάνταστα το διάβασμα.
Ναι, είναι μια σχετική πραγματικότητα, εγώ το ονομάζω χάιδεμα των σελίδων είναι μια ξεκούραση της ψυχής που ασφυκτιά από την ασχήμια που μας πολιορκεί. Δεν έχω αγαπημένο είδος διαβάσματος ,ξεκινάω από Λογοτεχνία ,Ποίηση και μπορεί να καταλήξω με Μαθηματικά. Αγαπάω μόνο λίγο περισσότερο κάποιους ποιητές .Βέβαια η Λογοτεχνία είναι μια θεραπεία για τον αναγνώστη και μια απόλαυση του νου και της ψυχής. Κατά την γνώμη μου όποιος βαριέται να διαβάζει πρέπει να τιμωρείται με πολλές σελίδες διαβάσματος ως πρόστιμο.

 

6. Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας πως περνάτε την ημέρα σας εκτός από το διάβασμα όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας τόσο της πρώτης όσο και αυτής που ζούμε τώρα.
Ξεκινάμε το πρόγραμμα με μία άνεση χρόνου για τα πάντα, και με μια διάθεση αρκετά ελπιδοφόρα, ότι όλα πάνε όλο και καλλίτερα, προσέξτε όχι καλά, αλλά όλο και καλλίτερα, γιατί έτσι αφήνουμε περιθώρια βελτίωσης και προόδου. Στο πρόγραμμα υπάρχουν τα πάντα από συζητήσεις για το Θέατρο, Τραγούδι, Πολιτική, Διάβασμα, Περπάτημα, Μαγειρική πάντα ,και σχέδια για την παράσταση που ετοιμάζουμε

7.΄Ενα σχόλιο για τους νέους Έλληνες Ηθοποιούς, Σκηνοθέτες, τις τηλεοπτικές σειρές που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια και φέτος καθώς και τις θεατρικές παραστάσεις.
Οι ΄Έλληνες ηθοποιοί είναι ταλαντούχοι, αλλά βιάζονται .Οι Σκηνοθέτες είναι πολύ σολιψιστές, είναι αυτοί και τίποτε άλλο, ενώ το Θέατρο είναι κατεξοχήν δουλειά του Ηθοποιού. Μερικοί είναι συνετοί και καθοδηγούν τον ηθοποιό σε σωστά μονοπάτια. Οι Τηλεοπτικές σειρές παρουσιάζουν μια πραγματικότητα που δεν υπάρχει ,έτσι το τηλεοπτικό κοινό, βρίσκεται σε μια παράκρουση.. Φέτος όμως παρουσιάζεται ένα φαινόμενο οπισθοδρόμησης .Οι Θεατρικές παραστάσεις ,ενώ ξεκίνησαν σταμάτησαν και δεν έχουμε ακόμη αξιολόγηση.

8. Γνωρίζω πολύ καλά ότι έχετε φίλους στην πόλη των Τρικάλων. Θα ήθελα να μας πείτε την γνώμη σας για τα Τρίκαλα και αν τα έχετε επισκεφθεί.

Έχω φίλους στα Τρίκαλα και σε όλη τη Θεσσαλία, θεωρώ τα Τρίκαλα κόσμημα για την Ελλάδα. Έχω παίξει στα Τρίκαλα, έχω κάνει Ταινία και ανησυχώ  με την πανδημία, που υποφέρουν ,όλα όμως θα περάσουν.

9.Για το τέλος ένα σχόλιο για τους αναγνώστες του trikalaculture.gr
Οι αναγνώστες του trikalaculture.gr πρέπει να ευτυχείς ,αγαπητέ Αχιλλέα  που έχουν στην πόλη τους μια θαυμάσια ενημέρωση πολυπολιτισμική και εγώ σας στέλνω την αγάπη μου και τις ευχές μου. Καλές Γιορτές .ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *