Ελίνα Καλαμποκίνη : H νέα ανερχόμενη, πολυπράγμων Τρικαλινή μουσικός……

Καλαμποκίνη

Η Ελίνα Καλαμποκίνη γεννήθηκε στα Τρίκαλα το Μάρτιο του 1993.

Οι γονείς της κατάλαβαν από νωρίς την κλίση της και έτσι δεν έλειπε ποτέ από το σπίτι κάποιο παιδικό πιανάκι για να ξεκινήσει το μουσικό της ταξίδι. Ελίνα Καλαμποκίνη Από μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα πιάνου, θεωρητικών και αργότερα φλάουτου. Ως ανήσυχη έφηβη έμαθε στον εαυτό της κιθάρα για να συνοδεύει τα αγαπημένα της τραγούδια. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων το 2011 και συνέχισε τις σπουδές της στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Μουσικών Σπουδών όπου εξειδικεύτηκε στη σύνθεση Ηλεκτροακουστικής μουσικής και μουσικής για τις Τέχνες της Παράστασης και αποφοίτησε με άριστα το 2016. Παρακολουθεί ασταμάτητα σεμινάρια και μετεκπαιδεύσεις πάνω στα θέματα της μουσικής σύνθεσης, μουσικής παιδαγωγικής και εκπαίδευσης και άλλων δημιουργικών και καλλιτεχνικών θεμάτων.

Το 2020 ολοκλήρωσε το σεμινάριο Η Φωνή στο Τραγούδι στο ΕΚΠΑ.
Το 2017 συνεργάστηκε με το ΕΡΗΜΕΕ (Εργαστήρι Ηλεκτρονικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών Ιονίου Πανεπιστημίου) στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Το ηχοτοπίο στο οποίο ζούμε με στόχο την συγγραφή ενός σχολικού εγχειριδίου πάνω στα θέματα της ακουστικής οικολογίας και μουσικής ηχοτοπίων.
Το 2018 συμμετείχε στην οργάνωση και υλοποίηση της 11ης Θερινής Ακαδημίας και Φεστιβάλ Ηχητικών Τεχνών (Κέρκυρα) καθώς και οργάνωσε και δίδαξε στην 1η Θερινή Ακαδημία Ηχητικών Τεχνών για Παιδιά και Εφήβους. Στη συνέχεια, σε συνεργασία με το φεστιβάλ DME (Πορτογαλία) προσέφερε μαθήματα μουσικής ηχοτοπίων και ηχητικών τεχνών σε νήπια έως υπερήλικες.
Από το καλοκαίρι του 2019 μένει ξανά στα Τρίκαλα. Δεν πίστευε ποτέ πως στα Τρίκαλα θα έβρισκε τόσες ενδιαφέρουσες και δημιουργικές δραστηριότητες μα και ανθρώπους συνάμα.
Είναι μέλος της δημοτικής χορωδίας δωματίου Voci Intonate, μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Τρικάλων (Σ.Ο.Ν.Τ.) και πρώην μέλος της χορωδίας InDonnation.
Είναι μαθήτρια του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου. Ελίνα Καλαμποκίνη
Εργάζεται στο Αριστοτέλειο Ωδείο Τρικάλων δημιουργώντας ένα φιλικό και άκρως δημιουργικό περιβάλλον για τους μαθητές. Επίσης, εργάζεται στο καλλιτεχνικό εργαστήρι για παιδιά Εικάζω. Τέλος, εργάζεται στα Pink Studios, στούντιο ηχογράφησης και παραγωγής, ένα μέρος που έχει αγαπήσει και στηρίζει με την καρδιά της.

Στόχος της είναι να ζει μία ζωή μέσα στη δημιουργία και στην τέχνη. Αγαπάει να μοιράζετε τις σκέψεις της αλλά και να ακροάζεται όσους έχουν την ανάγκη να εκφραστούν.
Εύχεται ο άνθρωπος να λειτουργεί αρμονικά, να μπορεί να αφουγκραστεί το ρυθμό του και των γύρω του και ο λόγος και οι πράξεις του να είναι πάντα μελωδικές.

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *