Ελένη Φιλίνη: την δεκαετία του 80 και 90 ήταν όλα διαφορετικά. Σιγά Σιγά άλλαξαν πολλά. Ζούμε σε μια εποχή με άλλα πιστεύω και πολύ υλιστική. Καλές δουλειές πάντα γίνονται.

To trikalaculture.gr υποδέχεται το νέο έτος με μια σπουδαία συνέντευξη. Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε μια σπουδαία καλλιτέχνης την Ελένη Φιλίνη.  Αξίζει να διαβάσετε την συνέντευξη καθώς μοιράζετε αναμνήσεις από τα πρώτα της χρόνια στην υποκριτική μέχρι και σήμερα.   Την ευχαριστούμε θερμά και της ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. 

Ερωτήσεις 

  1. Ξέρουμε ότι από πολύ μικρή ασχοληθήκατε με χορό, τραγούδι και υποκριτική. Υπήρχε στο οικογενειακό σας περιβάλλον κάποιος καλλιτέχνης? Πως αντιμετώπισαν οι γονείς σας την απόφαση να γίνετε ηθοποιός

Η αλήθεια είναι  ότι  κανείς  από την οικογένεια μου  ,δεν ήταν επαγγελματίας καλλιτέχνης, αλλά ο πατέρας μου και η μητέρα μου ήταν εκπληκτικοί χορευτές και σάρωναν βραβεία. Η θεία μου είχε μια φωνή σαν αηδόνι, θεωρώ ότι αδικήθηκαν γιατί έζησαν μια εποχή που ο καλλιτέχνης δεν είχε και το καλύτερο όνομα. Έτσι η οικογένεια τους δεν τους άφησε να τολμήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι αντίθετοι και για μένα. Παρόλα αυτά εγώ έκανα για πρώτη φορά την επανάσταση μου έτσι ώστε να μπορέσω να γίνω ηθοποιός. Τα κατάφερα και εν τέλη καμάρωναν.

  1. Ποια είναι για εσάς η πρώτη σημαντική δουλειά σε τηλεόραση και θέατρο και τι θυμάστε από αυτή.

Η πρώτη μου δουλειά στο θέατρο ήταν οι Θεσμοφοριάζουσες με Ντίνο Ηλιόπουλο, μαθήτρια δραματικής σχολής. Μεγάλος δάσκαλος και άνθρωπος με απίστευτο ήθος. Επίσης στον κινηματογράφο η πρώτη μου δουλειά ήταν οι Φανταρίνες πάλι ως μαθήτρια δραματικής σχολής.

  1. Μου αρέσει να ρωτώ τους ηθοποιούς με εμπειρία όπως και εσείς, ποιοι είναι για εσάς οι συνεργάτες που θεωρείται μεγάλους δασκάλους αλλά και νιώθετε ευλογημένοι για την συνεργασία σας μαζί τους.

Τι να πρωτοθυμηθώ. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τους καλύτερους. Ηλιόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Διαμαντόπουλος, Φυσσούν, Τσιβιλίκας, Πάρλας, Πιατάς, Σκουρολιάκος, Μόρτζος, Δαδινόπουλος, Ρουσσέα, Κωσταντίνου, Βουτσάς, Ρίζος, Μουστάκας, Ψάλτης, Τσάκωνας, Λογοθέτης, Εσκενάζυ, Μεταξόπουλος, Ευριπιώτης, Γαρδέλης, Ευαγγελόπουλος, Παράβας, Βασιλείου, Ανριανός. Μεγάλοι δάσκαλοι οι παλαιότεροι αλλά και σπουδαίοι συνάδελφοι.

  1. Αν μπορούσατε να συγκρίνετε την τηλεόραση όσον αφορά τις τηλεοπτικές σειρές από την δεκαετία του 80 μέχρι και σήμερα. Τι είναι αυτό που σας αρέσει και τι είναι αυτό που δεν σας αρέσει στο σήμερα.

Γενικά την δεκαετία του 80 και 90 ήταν όλα διαφορετικά.  Σιγά Σιγά άλλαξαν πολλά. Ζούμε σε μια εποχή με άλλα πιστεύω και πολύ υλιστική. Καλές δουλειές πάντα γίνονται.

  1. Έχετε κάνει θέατρο, τηλεόραση και κινηματογράφο αν σας ζητούσαμε να διαλέξετε ποιο από τα 3 είδη προτιμάτε και γιατί

Το Θέατρο είναι ψυχή και μοναδικό, γι αυτό είναι πολύτιμο. Δυστυχώς όμως δεν μένει. Όσοι το δουν το έχουν στο μυαλό τους όπως και εγώ δεν θα ξεχάσω τον Μάνο Κατράκη στο ΝΤΑ. Από την άλλη η τηλεόραση και ο κινηματογράφος είναι το εισιτήριό για να μείνεις.

  1. Στην μέχρι τώρα πορεία σας υπάρχει κάτι όσον αφορά τα επαγγελματικά που δεν έχει εκπληρωθεί και θα θέλατε κάποια στιγμή να γίνει

Πολλά θα μπορούσα να κάνω ακόμη, αλλά είμαι και χορτάτη.

  1. Πόσο σας έχει επηρεάσει ο κορωνοϊός και κατά πόσο είστε αισιόδοξοι ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα

Δυστυχώς ζούμε έναν εφιάλτη, που κανείς δεν το περίμενε. Ας ευχηθούμε να το ξεπεράσουμε. Κανείς δεν θα βγει ανέπαφος από αυτόν τον αόρατο εχθρό. Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και να φροντίσουμε τον πλανήτη μας που είναι το σπίτι μας. Γιατί στον βωμό του κέρδους τον καταστρέφουμε και όλα αυτά γυρίζουν σε εμάς.

  1. Υπάρχει κάτι στο μέλλον επαγγελματικό το οποίο μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας ?

Όσο για το μέλλον είμαι της άποψης ότι όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός γελάει. Το έχω ζήσει αυτό. Ας είμαστε καλά σήμερα για να έχουμε ελπίδα για το αύριο.

  1. Για το τέλος ένα δικό σας μήνυμα για τους για τους αναγνώστες του trikalaculture.gr

Το 2021 ας είναι το ξεκίνημα για καλύτερες ημέρες με υγεία αγάπη, αλήθεια. Αυτά έχουν αξία γιατί δεν αγοράζονται με χρήμα. Να είστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ καλή χρονιά!

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *