Ελένη Καρακάση: πρέπει να δίνουμε αξία στα απλά πράγματα και στις στιγμές που μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα.

Το trikalaculture.gr έχει την μεγάλη τιμή να σας παρουσιάσει την διάσημη ηθοποιό – τραγουδίστρια Ελένη Καρακάση μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη για το site μας. Από την περσινή σεζόν την απολαμβάνουμε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες στο ρόλο της Ρίζω.

Ερωτήσεις

1. Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα.  Πότε καταλάβατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός, πως το δέχθηκε η οικογένεια σας και τα πρώτα σας βήματα.

Νομίζω ότι δεν το κατάλαβα ποτέ. Μάλλον έτυχε κατά κάποιο τρόπο. Από πολύ μικρή ηλικία, γύρω στα 5, ήξερα ότι τραγουδούσα καλά. Θυμάμαι οικογενειακά τραπέζια να τραγουδάω παρέα με τον μπαμπά μου και μάλιστα να κάνουμε πρώτη δεύτερη φωνή. Από μικρή μπήκα στα ωδεία χωρίς όμως ποτέ να έχω σκοπό να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μουσική ή με το θέατρο. Σε μια παράσταση στο σχολείο που εγώ τραγουδούσα ήρθε η Κάρμεν Ρουγγέρη και παρακολούθησε την παράσταση.  Με ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να μπω στην παιδική Θεατρική ομάδα που είχε, και μάλιστα στην περιοχή που έμεινα   στη Νέα Σμύρνη. Από κείνη τη στιγμή άρχισα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά και με το θέατρο. Στο μυαλό μου είχα πάντα την όπερα, που είναι η μεγάλη μου αγάπη. Παρακολούθησα την δραματική σχολή για να ενισχύσω την υποκριτική μου με σκοπό μου πάντα να ασχοληθώ με την όπερα. Τελειώνοντας πήρα μέρος σε μια οντισιόν, που γινόταν στο εθνικό θέατρο και  με πήραν αμέσως γιατί ξεχώρισα λόγω του τραγουδιού. Από κει και πέρα ξεκίνησε η πορεία μου στο θέατρο.

2. Στο βιογραφικό σας βλέπουμε και μουσικές σπουδές.  Οι περισσότεροι σας γνωρίζουν ως ηθοποιό. Μιλήστε μας για το τραγούδι, τις σπουδές σας και την δραστηριότητα που έχετε ως τραγουδίστρια

Κατά κάποιο τρόπο σας απάντησα στην πάνω ερώτηση. Το τραγούδι είναι πάρα πολύ σημαντικό για μένα γιατί ουσιαστικά είναι η πρώτη μου καλλιτεχνική έκφραση ή η πρώτη εξωτερίκευση της καλλιτεχνικής μου φύσης. Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με το μουσικό θέατρο με το μιούζικαλ και με την όπερα όπως προανέφερα και φυσικά πάντα κάνω και δικά μου μουσικά προγράμματα που όμως έχουν και μια θεατρική μορφή. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζομαι  με το Δημήτρη Χαλιώτη ,που καθώς με γνωρίζει πάρα πολύ καλά ,δημιουργεί γράφει και σκηνοθετεί αυτές τις παραστάσεις που σας είπα.

 

3. Έχετε παίξει σε πολλές επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές. Μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποια και αν ναι γιατί ?

Όταν δέχομαι τέτοιες ερωτήσεις πάντα απαντώ την τελευταία μου δουλειά. Δεν θέλω να αδικήσω καμιά από τις προηγούμενες δουλειές μου,  γιατί όλες τις αγάπησα και με πήγαν ένα βήμα πιο μπροστά. Φυσικά όπως σημαντική είναι η τελευταία δουλειά, είναι πάντα και η πρώτη δουλειά που σου έδωσε το βήμα στην τηλεόραση. Αυτή δεν είναι άλλη από την «ώρα η καλή»σε κείμενο του Πανου Αμαραντιδη.

4. Σας βλέπουμε από την προηγούμενη χρονιά στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Άγριες Μέλισσες.  Πως έγινε η πρόταση να παίξετε, για τον ρόλο σας και πως βιώνετε όλη αυτή την επιτυχία

Όταν έμαθα ότι θα γίνει αυτή η σειρά, εκδήλωσα την επιθυμία μου στον παραγωγό Γιάννη Καραγιάννη. Με τον Γιάννη Καραγιάννη έχουμε δουλέψει πάρα πολλές φορές μαζί και εκείνος με έφερε σε επαφή με το σκηνοθέτη μας τον Λευτέρη Χαρίτο. . Στην αρχή βλέποντας το πρόγραμμα της περιοδείας,  που εκείνη την περίοδο  θα έπαιρνα μέρος, μου είπαν ότι ήταν αδύνατο να συμμετέχω στην σειρά λόγω της περιοδείας. Από την μια πλευρά δυστυχώς αυτή η περιοδεία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ,  από την άλλη ευτυχώς γιατί εξαιτίας αυτής της ακύρωσης μπόρεσα να είμαι τελικά στις άγριες μέλισσες. Από την πρώτη στιγμή πίστεψα ότι αυτή η σειρά θα είναι μια τεράστια επιτυχία. Και λόγω του σεναρίου και λόγω των εξαιρετικών συνεργατών που είχαν επιλεχθεί και λόγω του ότι είχε πάρα πολύ καιρό να γίνει  μια τόσο μεγάλη παραγωγή εποχής, με πρωτότυπο σενάριο που διαδραματίζεται στην ελληνική επαρχία. Όλο αυτό που συμβαίνει με τη σειρά σε προσωπικό επίπεδο σε μένα με χαροποιεί πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει αγαπήσει την σειρά, τους ήρωες της σειράς και το εκδηλώνει σε κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

5. Πλησιάζουμε για τα καλά ένα χρόνο με αυτό τον ιό που έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας. Ο πολιτισμός και η τέχνη έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, αν εξαιρέσουμε ότι φέτος βλέπουμε αρκετές τηλεοπτικές σειρές γεγονός θετικό και για το κοινό και για τους καλλιτέχνες.  Θα θέλαμε να μοιραστείτε μαζί μας πως βιώνετε όλη αυτή την κατάσταση και ποια είναι η γνώμη σας για τα όσα συμβαίνουν όσον αφορά πάντα την τέχνη.

Βιώνω όλο αυτό που συμβαίνει όπως όλος ο κόσμος. Προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου, την αισιοδοξία μου αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι εύκολο. Ευτυχώς στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας μας επέτρεψαν να κάνουμε τα γυρίσματα,  οπότε κατά κάποιο τρόπο η καθημερινότητα μου δεν άλλαξε πολύ. Όμως,  δεν πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις που είχα κάνει τρεις μήνες πρόβα και που θα έκανα πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου. Στο θέατρο Βεάκη η παράσταση» κάποτε  στο Βόσπορο «δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει καμία παράσταση και δεν ξέρω αν θα καταφέρει να πραγματοποιηθεί κάποια παράσταση μέχρι το Μάιο. Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο, είναι η πλήρης απαξίωση του  χώρου μας, των καλλιτεχνών και γενικά όλων των ανθρώπων που ασχολούνται μπροστά ή πίσω από τη σκηνή μπροστά ή πίσω από τις κάμερες και εννοώ τους μουσικούς, τους τεχνικούς, τους ηλεκτρολόγους τους κατασκευαστές σκηνικών, τους φροντιστές, τις μοδίστρες και γενικά όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάζονται στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

 

6. Υπάρχει κάτι υποκριτικά που θα θέλατε αν όλα ομαλοποιηθούν να κάνετε, που μέχρι σήμερα δεν έτυχε και αν υπάρχουν μελλοντικά σχέδια.

Κάτι που θα ήθελα να κάνω και δεν έχω κάνει μέχρι τώρα είναι να συμμετέχω σε μια κινηματογραφική παραγωγή. Είναι ένα απωθημένο που δεν το έχω καταφέρει μέχρι τώρα. Το πιο άμεσο μελλοντικό μου σχέδιο είναι να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις παραστάσεις που κάναμε πρόβες «κάποτε στο Βόσπορο «που η πρόθεση του παραγωγού μας  είναι να πάμε περιοδεία το καλοκαίρι και να συνεχίσουμε του χρόνου το χειμώνα στο θέατρο Βεάκη.

7. Έχετε επισκεφθεί την πόλη των Τρικάλων και αν ναι ποια είναι η γνώμη σας.

Πολλές φορές κυρίως για παραστάσεις. Έχω δουλέψει αρκετές φορές στο δηπεθέ Λάρισας οπότε η πρόσβαση ήτανε πολύ πιο εύκολη. Λατρεύω το κάστρο που πραγματοποιείται τις καλοκαιρινές παραστάσεις. Μάλιστα την τελευταία φορά που είχαμε έρθει ήταν με την παράσταση τα βαφτίσια Νίκου Μουτσινά και της Τζενης Διαγουπη και που ο Νίκος υιοθέτησε και το δεύτερο σκυλάκι του που ήρθε και μας έκανε παρέα στο θέατρο που τον ονόμασε Τρίκι από τα Τρίκαλα.

8. Για το τέλος ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του trikalaculture.gr

 Σας εύχομαι καλή χρονιά. Γρήγορα να αφήσουμε πίσω μας όλο αυτό το παράλογο που ζούμε τον τελευταίο χρόνο και να κρατήσουμε ως μάθημα το ότι πρέπει να δίνουμε αξία στα απλά πράγματα και στις στιγμές που μέχρι τώρα θεωρούσαμε δεδομένα.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *