“Εδώ Πολυτεχνείο” από τον Δημήτρη Παπαχρήστο

Ο εκφωνητής του Πολυτεχνείου

Δημήτρης Παπαχρήστος στην ΕΡΤ Λάρισας

“Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο”. Στη λήθη του χρόνου, κανείς δεν δικαιούται να ξεχνά το προπύργιο και την εστία που οδήγησε στην πτώση της Χούντας, 49 χρόνια μετά. Ενός αγώνα που δεν είναι μόνο συνθήματα, όπως “Κάτω η Χούντα” και “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”, αλλά μία κοινωνικά ολοκληρωτική πράξη αντίστασης στην δικτατορία. Με πάθος και αφοσίωση στα ιδεώδη, τις ιδεολογίες και τους αγώνες του έθνους που προηγήθηκαν.

Ο συγγραφέας και αρθρογράφος Δημήτρης Παπαχρήστος, ένας εκ των εκφωνητών του ραδιοφωνικού σταθμού των εξεγερμένων φοιτητών, που λίγη ώρα πριν εισβάλει το τανκ στο Πολυτεχνείο έψελνε τον Εθνικό Ύμνο, μίλησε στην εκπομπή “Ανοιχτά Μικρόφωνα” και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Ζαούτσο, από την συχνότητα της ΕΡΤ Λάρισας (98,3 στα fm).

Χρέος μας είναι να μην ξεχνάμε, κυρίως, δε, να μην λησμονούμε ιστορικά γεγονότα που καθόρισαν την εξέλιξη της μεταπολιτευτικής περιόδου, αλλά και το γεγονός ότι οι εθνικές επέτειοι δεν είναι απλές τελετουργίες χωρίς αντίκρισμα και με αμφιλεγόμενο περιεχόμενο. Το Πολυτεχνείο είναι η ζώσα μνήμη και κανείς δεν δικαιούται να σφετερίζεται κομματικά εκείνα τα γεγονότα ή να εξαντλείται σε συνθήματα άσχετα από το ιδεολογικό περιεχόμενο των γεγονότων, που η μνήμη τους συνέθεσε.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *