Διαβάστε την συνέντευξη της Ζωή Παπαδοπούλου

Συνέντευξη Ζωής Παπαδοπούλου

Διαβάστε την συνέντευξη που μας παραχώρησε η κ. Ζωή Παπαδοπούλου με αφορμή την επίσκεψη της στα Τρίκαλα αλλά και σε όλη την Ελλάδα για το Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου με τίτλο «Πήρα από την νιότη χρώματα».
Την ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη.

1. Ερώτηση Καλησπέρα κυρία Παπαδοπούλου  στις 10 Μαρτίου με αφορμή  το ” Αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου” θα βρεθείτε στα Τρίκαλα.   Πείτε μας για την εκδήλωση,  τους συντελεστές και τι ακριβώς ο κόσμος να περιμένει.

Απάντηση Καλησπέρα Αχιλλέα. Η εκδήλωση αρχικά θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων και όχι στο Μουσείο Τσιτσάνη, πρόκειται για  ένα αφιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου και στα υπέροχα  τραγούδια της.  Μετά  από την άδεια που πήρα από τον εγγονό της Αλέξη Πολυζωγόπουλο, προχώρησα στην δημιουργία αυτής της παράστασης με τον Νεοκλή Νεοφυτίδη,  έναν υπέροχο μουσικοσυνθέτη και πιανίστα, ο οποίος ενορχηστρώνει τις παραστάσεις αυτές. Σε αρκετές επίσης παραστάσεις στο πιάνο θα είναι ο Γιάννης Δαμιανίδης, μαζί μας ο Βαλάντης Καμπουρελάκος στην κιθάρα. Είναι  ένα ωραίο και  υπέροχο πρόγραμμα με τα ωραιότερα και εμβληματικότερα τραγούδια της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου , όπου ο κόσμος από την αρχή έως το τέλος τραγουδάει και έτσι γινόμαστε μια παρέα όλοι μαζί.

2. Ερώτηση Λίγα λόγια για την Ζωή Παπαδοπούλου.

Απάντηση Σε σχέση με εμένα, εγώ πάντοτε είχα ανάγκη να τραγουδώ γιαυτό  και είμαι μέσα στο τραγούδι από μικρή. 20 χρόνια τραγουδάω επαγγελματικά δίπλα σε σπουδαίους,  καταξιωμένους τραγουδιστές και δημιουργούς.  Πάντοτε είχα την τύχη να είμαι δίπλα σε πολύ σημαντικούς ανθρώπους όπως τον Δήμητρη Μητροπάνο, την Χαρούλα Αλεξίου, την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τον  Πασχάλη Τερζή, τον Γιάννη Κότσιρα, τον  Κώστα Μακεδόνα, τον  Δημήτρη Μπάση και πάρα πολύ κόσμο. Τώρα έφτασα σε ένα σημείο όπου μπορώ να παρουσιάζω τα δικά μου live με τους πολύτιμους συνεργάτες μου.  Συνεχίζουμε τις παραστάσεις  για την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, καθώς είναι ένα project που θα συνεχιστεί για ένα χρόνο,  γιατί έχει τεράστια ανταπόκριση τόσο εδώ όσο  και στο εξωτερικό.

3. Ερώτηση Πως σας φαίνονται τα Τρίκαλα και πως αισθάνεστε που θα ξανατραγουδήσετε στην Πόλη μας.

Απάντηση   Τα Τρίκαλα τα αγαπώ πάρα πολύ, είναι μία πόλη που επισκέπτομαι συχνά ούτως η άλλως και για διακοπές. Είναι μια πόλη ανεπτυγμένη πολιτιστικά, έχει γεννήσει σπουδαίους ανθρώπους  που άφησαν ιστορία στο ελληνικό τραγούδι. ΄Οπως τον Απόστολο Καλδάρα, τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον  Δημήτρη Μητροπάνο και άλλους υπέροχους. Κάθε φορά που τραγουδώ στα Τρίκαλα έχω τεράστια χαρά και λαχτάρα να βρεθώ ξανά σε αυτή την πόλη γιατί ο κόσμος της είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένος πνευματικά και πολιτιστικά. Δεν το συναντάς πολύ εύκολα αυτό στην επαρχία.

4. Ερώτηση Τι είναι για εσάς το τραγούδι, πως βλέπετε τους νέους καλλιτέχνες και το νέο ρεύμα μουσικής στην Ελλάδα.

Απάντηση Το τραγούδι για μένα είναι ανάσα,  είναι ανάγκη και είναι όλη μου η ζωή. Δεν μπορώ να με φανταστώ ποτέ έξω από αυτό. Είναι ψυχοθεραπεία και είναι ένας τρόπος να εξελίσσομαι πνευματικά. Είμαι μέσα στο τραγούδι αφοσιωμένη πάρα πολλά χρόνια τώρα και θα συνεχίσω να μαθαίνω και να έχω αυτή την ανάγκη μάθησης. Το τραγούδι είναι μία τεράστια πηγή γνώσεων και εξέλιξης του εαυτού μας. Τώρα τα πράγματα έτσι όπως συμβαίνουν στην Ελλάδα τώρα μουσικά , δεν ξέρω κατά πόσο έχουν μία τέλος πάντων εξέλιξη παρόλα αυτά γίνονται κάποιες προσπάθειες καλές , από τους νέους ανθρώπους.  Απλά χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά , αφοσίωση και αγάπη.

5. Ερώτηση Για το τέλος ένα δικό σας σχόλιο ότι θέλετε

Απάντηση   Τέλος επειδή πάρα πολλά νέα παιδιά με προσεγγίζουν και με ρωτούν τι χρειάζεται να κάνουν για να ασχοληθούν και για να τα καταφέρουν στον χώρο του τραγουδιού. Αυτό που πάντοτε τους λέω είναι να καταλάβουν για ποιον λόγο θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι. Αυτό είναι το σημαντικότερο.  Να καταλάβουν την πρόθεσή τους σε σχέση με το τραγούδι. Τι είναι αυτό που τους οδηγεί στο να θέλουν να τραγουδήσουν, γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα. Αν ο λόγος είναι να γίνουμε γνωστοί και να βγάλουμε χρήματα είναι ο λάθος λόγος και σίγουρα δεν θα οδηγήσει κάπου. Κάπου μπορεί να οδηγήσει κάποιους βεβαίως,  αλλά θα είναι σύντομο το πέρασμά τους στον χώρο του τραγουδιού.  Οπότε πίστη,  αφοσίωση,  δουλειά πολύ δουλειά, αγάπη και πάθος αν θελήσει κάποιος να συνεχίσει με το τραγούδι και ειδικά για τα νέα παιδιά.

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.