Δημήτρης Ντέλλας ο στρατιωτικός, η αγάπη του για το κλαρίνο και το μουσικό ταξίδι. Μια όμορφη συνέντευξη.

Το trikalaculture.gr φιλοξενεί σήμερα ένα σχετικά νέο και ταλαντούχο καλλιτέχνη με αγάπη για το κλαρίνο και την μουσική, τον Δημήτρη Ντέλλα.  Τι και αν το επάγγελμά του είναι στρατιωτικός και είναι οικογενειάρχης, δεν τον εμπόδισε  ώστε να ασχοληθεί με την μεγάλη του αγάπη την μουσική.  Περισσότερα θα μάθουμε για τον Δημήτρη Ντέλλα στην συνέντευξη που ακολουθεί……

Δημήτρης Ντέλλας

Ερώτηση Τι ήταν αυτό που σ’ έκανε  αν και στρατιωτικός να μπεις στην διαδικασία να μάθεις να παίζεις ένα μουσικό όργανο ;

Απάντηση Από μικρή ηλικία είχα την τάση,  το ενδιαφέρον να ασχοληθώ με την μουσική και να μάθω κάποιο μουσικό όργανο.  Οι γονείς μου βλέποντας την θέληση μου αυτή  με έστειλαν στο δημοτικό ωδείο Τρικάλων.  Εκεί  έκανα μαθήματα κιθάρας . Ωστόσο όμως είναι αλήθεια  ότι δεν με ενθουσίασε και τόσο πολύ,  γιαυτό  σταμάτησα  τα μαθήματα.  Δεν ξανά ασχολήθηκα με την μουσική  για πολλά χρόνια. Το 2015 όμως η γνωριμία μου  με τον δάσκαλο μου Νεκτάριο Παπαγεωργίου είχε ως αποτέλεσμα  να ξυπνήσει η αγάπη μου για την μουσική,  και  να ασχοληθώ με το κλαρίνο.  Στην πορεία  διαπίστωσα ότι το κλαρίνο  είναι το όργανο που ταιριάζει σε εμένα  και με το οποίο μπορώ  να εκφράζω τα συναισθήματα μου πάνω στην μουσική. 

Ερώτηση Επομένως πιο ειδικά πες μας για την εκπαίδευση που έχεις στο κλαρίνο ?

Απάντηση Ξεκίνησα στο ωδείο κόλοβα όπου έκανα 3 χρόνια θεωρία και παράλληλα μαθήματα  κλαρίνου.

Ερώτηση Έχεις κάποιο πρότυπο μουσικού ή κλαριτζή  που θαυμάζεις και θα ήθελες να μοιάσεις ?

Απάντηση. Φυσικά.  Είναι αλήθεια ότι μου αρέσουν αρκετοί. Μερικοί από αυτούς είναι  ο Γιώργος μάγκας, ο Βασίλης Σαλέας, ο Πέτρο Λούκας, ο Γρηγόρης Καψάλης και πολύ άλλοι. Ωστόσο αυτός που με άγγιξε περισσότερο θα ήθελα κάποια στιγμή να του μοιάσω  είναι ο δάσκαλός μου ο  Νεκτάριος Παπαγεωργίου. 

Ερώτηση Πες μου για την εμπειρία σου,  τα live που συμμετείχες αλλά και τις συνεργασίες σου. 

Απάντηση Ιδιαίτερη εμπειρία πάνω στο κλαρίνο δεν έχω,  καθώς ασχολούμαι εντατικά τα τελευταία σχεδόν 5 χρόνια. Παρόλα αυτά έχω συνεργαστεί με αρκετούς μουσικούς σε live μουσικές σκηνές.  Συμμετείχα επίσης  σε κάποια πανηγύρια σαν δεύτερο κλαρίνο καθώς και στην ορχήστρα βυζαντινής μουσικής της μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών την οποία θα ήθελα πολύ να ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου χάρισε  να είμαι μέλος της,  αλλά και όλους τους μουσικούς, καλλιτέχνες που έχουμε συνεργαστεί έως τώρα. 

Ντέλλας

Ερώτηση Πόσο εύκολο είναι  ένας οικογενειάρχης και στρατιωτικός όπως εσύ να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική και να παίζει σε μαγαζιά ?

Απάντηση Δεν είναι καθόλου εύκολο. Αντιθέτως είναι πολύ δύσκολο να συνδυάσω της απαιτήσεις της δουλειάς μου,της οικογενειακές  υποχρεώσεις μου  παράλληλα, με την αγάπη μου για την μουσική και το κλαρίνο. Ο χρόνος είναι περιορισμένος και πρέπει κάθε φορά να τον κατανέμω σωστά,  έτσι ώστε να μπορώ να αντεπεξέλθω σε όλα αυτά. Νιώθω όμως ευλογημένος που συμπαραστάτης μου και συνοδοιπόρος μου στο μουσικό αυτό ταξίδι είναι η μεγάλη μου κόρη με την οποία μελετάμε αρκετές ώρες μαζί αφού και η ίδια έχει το ενδιαφέρον και το μεράκι να ασχοληθεί με την μουσική, αλλά και η  γυναίκα μου που μου στέκεται αρωγός σε αυτήν μου την προσπάθεια και την ευχαριστώ πολύ. 

Ερώτηση Πες μου για την τελευταία συνεργασία σου με τον μουσικό και εκπαιδευτή ειδικής αγωγής Κώστα πανό,  όπου κάνατε κάτι ιδιαίτερο.  Το ιδιαίτερο ήταν να παρουσιάσατε γνωστά ροκ κομμάτια με την συνοδεία κλαρίνου από σένα

Απάντηση Με τον Κώστα γνωριστήκαμε πριν δύο χρόνια και κάτι περίπου. Είναι αλήθεια ότι με βοήθησε πάρα πολύ με την κιθάρα του νότα νότα θα μπορούσαμε να πούμε. Μαζί πραγματοποιήσαμε το τελευταίο live στις  31 Ιανουαρίου στον όμορφο χώρο της σουίτας art cafe  όπου διασκευάσαμε δημοτικά, έντεχνα ελληνικά και ξένα ροκ κομμάτια όπως το dust in the wind, knockin on heaven’s door, άγγελος εξάγγελος κ.α Το γεγονός αυτό έκανε τρομερή εντύπωση στο κοινό  και άρεσε πολύ. 

Ερώτηση Για το τέλος πως  βλέπεις την πορεία σου σε αυτό το μουσικό ταξίδι ?

Απάντηση Δεν μ αρέσει να  λέω μεγάλες κουβέντες. Το σίγουρο είναι ότι  θα συνεχίσω να ονειρεύομαι, να μελετάω κ όπως τα φέρει ο Θεός.                                   

Απολαύστε τον 

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.