Γιώργος Σουξές: Ο κόσμος έχει αγαπήσει αυτό τον ρόλο, γιαυτό με λένε ο Ενωμοτάρχης της καρδιάς μας.

Το trikalaculture.gr έχει την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενεί άλλον έναν μεγάλο ηθοποιό που συμμετέχει στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Άγριες Μέλισσες”. Πρόκειται για τον Γιώργο Σουξέ τον γνωστό σε όλους μας Ενωμοτάρχη.  Μας μίλησε για το ξεκίνημα και όλη την μέχρι σήμερα πορεία του. Τον ευχαριστούμε θερμά και του ευχόμαστε υγεία και πολλές ακόμη επιτυχίες.  

Ερωτήσεις

1.Σε όλες μου τις συνεντεύξεις χαίρομαι να ρωτάω για όλη την πορεία των καλλιτεχνών. Έτσι και σε εσάς θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας πότε πήρατε την απόφαση να γίνεται ηθοποιός και τι θυμάστε από τα πρώτα σας βήματα.

Ποτέ δεν ήθελα να κάνω άλλο επάγγελμα. Από το δημοτικό ακόμη,  αυτό ήταν το όνειρό μου να γίνω ηθοποιός. Τα πρώτα μου βήματα, ναι, ήταν δύσκολα. Δεν ήμουνα σε χώρους με παρέες ,αυτό που ονομάζουνε σήμερα η πιο παλαιότερα «κλίκες» έτσι τα βήματα μου ήταν αργά αλλά ταυτόχρονα και σταθερά. Αγάπησα την τέχνη μου πολύ, προσπάθησα να την μάθω καλά και ευτυχώς αυτός ο κόπος αποδεικνύεται σήμερα ότι δεν πήγε χαμένος.

2.Σε πρόσφατη συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναουτογλου αναφέρατε ότι ήσασταν από τους πρώτους κλόουν στην Ελλάδα. Πιστεύατε τότε που κάνατε τον κλόουν ότι ο Γιώργος Σουξες θα γινόταν αυτό που είναι σήμερα.

Οι ηθοποιοί βελτιώνονται κάνοντας τραγούδι, χορό, το να μάθουν τεχνικές κλόουν είναι μέσα στην εκπαίδευση τους. Άλλωστε οι διασημότεροι κωμικοί ή πολύ καλοί κωμικοί έχουν πάρα πολλά στοιχεία κλόουν. Παρόλα αυτά δεν θα εμένα για πάντα κλόουν. Ήταν μια μεταβατική περίοδος που αντί να πάω και να δουλέψω σε ένα καφέ, να σερβίρω καφέδες, που δεν το υποτιμώ καθόλου, έβγαζα τα προς το ζην έτσι και ταυτόχρονα μάθαινα  πράγματα που θα μου χρησίμευαν στο επάγγελμα μου. Ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό μου ότι ήθελα να εξελιχθώ και να γίνω ένας καλός ηθοποιός και δεν το λέω ότι είμαι ένας πολύ καλός ηθοποιός αυτό θα το πει το κοινό. Εγώ απλώς λέω ότι ήταν χρήσιμο για την πορεία μου.

3.Ποια συνεργασία και ποια δουλειά είναι για εσάς σταθμός στην καριέρα σας και για ποιο λόγο.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάτι συγκεκριμένο. Όλοι οι ρόλοι με τους οποίους έχω καταπιαστεί ήταν χρήσιμοι για να μπορέσω να μάθω πράγματα, να βελτιωθώ και εάν θεωρήσει κάποιος ότι σήμερα κάτι έχω καταφέρει,  όλοι αυτοί οι ρόλοι αποτελούν ο κάθε ένας ξεχωριστά από ένα πετραδάκι σε αυτό το οικοδόμημα που αν αφαιρέσω κάτι θα λείπει από την συνολική εικόνα μου.

4.Μελετώντας το βιογραφικό σας, διαπίστωσα ότι έχετε κάνει σχεδόν τα πάντα. Τηλεόραση, θέατρο, κινηματογράφο ,βιντεοκασέτες. Υπάρχει κάτι που θα ήθελε να πραγματοποιήσει ο Γιώργος Σουξες τα επόμενα χρόνια στην καριέρα του που δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να αντιμετωπίσω πολύ δύσκολους ρόλους τώρα μπροστά μου. Επίσης θα ήθελα να ασχοληθώ και με το αρχαίο δράμα, νομίζω ότι ήρθε η ώρα πια. Στο μυαλό μου εδώ και πολύ καιρό έχει καρφωθεί ο οιδίποδας επι κολωνώ τον οποίο θα ήθελα να τον ερμηνεύσω . Παρόλα αυτά έχω συμμετάσχει σε τόσα σίριαλ και σε τόσα θεατρικά έργα που και σήμερα να σταματούσα πλήρης είμαι, αλλά ναι θα ήθελα να μπω μια μέρα στην Επίδαυρο.  Μέχρι στιγμής δεν έτυχε  να πάω  στην Επίδαυρο εννοώ ως ηθοποιός με πρωταγωνιστικό ρόλο.

5.Θα θέλαμε να μας κάνετε μια αναφορά για την συνεργασία σας στο θέατρο με τον κ.Γιωργο Ηλιόπουλο τον κουρέα από τις μέλισσες.

Με τον Γιώργο δεν έχουμε παίξει ποτέ στο θέατρο μαζί. Το τελευταίο διάστημα συζητάμε να είμαστε μαζί σε μια παράσταση, όπου  το έργο το έχει γράψει ο ίδιος ο Γιώργος ο οποίος είναι και πολυβραβευμένος.  Ας ελπίσουμε ότι θα ευοδωθούν αυτά τα σχέδια. Παρά ταύτα  η συνεργασία μας στις Άγριες Μέλισσες είναι εξαιρετική. Είναι ένας άνθρωπος ταλαντούχος ,ευφυής, πολύ καλός συνεργάτης και με πολύ καλή καρδιά

6.Σχετικα με την επιτυχημένη σειρά Άγριες Μέλισσες που συμμετέχετε εδώ και 2 χρόνια. Όταν σας ανακοινώθηκε ο ρόλος του Ενωματάρχη, σας άρεσε ή σκεφτήκατε ότι θα ταίριαζε σε εσάς κάποιος άλλος ρόλος που υπάρχει στην σειρά.

Όταν μου προτάθηκε αυτός ο ρόλος διάβασα 3-4 σενάρια και γρηγορά κατάλαβα ότι και το σίριαλ θα είχε πολύ καλή τύχη, όχι βέβαια την επιτυχία που γνωρίσαμε, αλλά και ο ρόλος ήταν πολύ καλός.  Ωστόσο όχι δεν θα τον άλλαζα με τίποτα. Μου θυμίζει ρόλους του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου και τον έχω αγαπήσει πάρα πάρα πολύ.

7.Ο κόσμος σας γνώρισε καλά από δραματικές τηλεοπτικές σειρές. Ο Γιώργος Σουξες τι προτιμάει την κωμωδία ή το δράμα και γιατί?

Δεν διαχωρίζω τους ρόλους.  Θέλω να είναι ρόλοι μέσα σε ένα πάρα πολύ καλό έργο. Αυτή την περίοδο βεβαίως ο κόσμος έχει ανάγκη από κωμωδία.   Ο κόσμος με έχει αγαπήσει μέσα από αυτό το ρόλο,  με λέει «ο ενωμοτάρχης της καρδίας μας», «σε αγαπάμε σπάταλα» ακούω πάρα πολύ ωραία λόγια και είμαι πολύ χαρούμενος, αλλά και ο οιδιποδας επι κολωνω που είναι μια τραγωδία είναι ένα σημαντικότατο έργο και αυτό θα με ενδιέφερε φυσικά.

8.Ειστε αισιόδοξος ότι το φαινόμενο του κορωναιου θα έχει αίσια εξέλιξη ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και ως εκ τούτου ο καλλιτεχνικός κόσμος να ξαναδουλέψει?

Φυσικά και είμαι αισιόδοξος απλώς δεν νομίζω ότι θα γίνει πολύ σύντομα. Όμως ναι θα περάσει και αυτό όπως περνούν όλα και οι συνάδερφοι, οι όποιοι δυστυχώς και ο καλλιτεχνικός κόσμος γενικότερα ταλαιπωρείται πολύ καιρό θα ξαναβρεί τα βήματα του και την ζωή του

9.Υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να ανακοινώσουμε στον κόσμο για το μέλλον της καλλιτεχνικής πορείας του Γιώργου Σουξέ δηλαδή τα επόμενα σχέδια.

Σε αυτή την φάση που βρισκόμαστε και με τα θέατρα κλειστά  και χωρίς να ξέρουμε ακόμα ποτέ θα βγούμε από αυτό το πρόβλημα που μας ταλανίζει, τα σχέδια μου είναι, όταν θα ελευθερωθούμε να μπορώ να συμμετάσχω σε πολύ ωραίες κωμωδίες, τραγωδίες να παίζω σε επιτυχημένα σίριαλ. Αυτό μπορώ να πω αυτή την στιγμή, όλα τα αλλά νομίζω φαντάζουν ουτοπικά.

10.Για το τέλος ένα δικό σας μήνυμα για τους αναγνώστες του trikalaculture.gr.

Τα Τρίκαλα είναι μια πολύ ωραία πόλη. Ελπίζω να βρεθώ ξανά εκεί σύντομα και να στήσουμε ένα πολύ ωραίο γλέντι να περάσουμε θαυμάσια. Μέχρι τότε θα μπορούσαμε να σκεφτούμε ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες αυτό που έχει σημασία είναι η υγεία, η αγάπη προς τους συντρόφους μας τον πλησίον μας και γενικά η συμπεριφορά μας να είναι πάντα καλή προς τους άλλους.

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *