Βίκυ Ιακωβάκη το αστέρι των Τρικάλων

Βίκυ Ιακωβάκη

Βίκυ Ιακωβάκη το αστέρι των Τρικάλων      Βίκυ Ιακωβάκη 5

Η Βίκυ Ιακωβάκη είναι ηθοποιός και θεατροπαιδαγωγός, σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας-Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, αλλά σύντομα την κέρδισε ο χώρος του θεάτρου.

Μετά τις σπουδές της στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης ξεκίνησε να εργάζεται ως ηθοποιός σε θεατρικές παραστάσεις του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων.  Παράλληλα, διδάσκει θεατρική αγωγή στο θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Τρικκαίων και στα εκπαιδευτήρια “Αθηνά”. Έχει συμμετάσχει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις στην πόλη μας καθώς και σε θεατρικά αναλόγια, παρουσιάσεις βιβλίων και αφηγήσεις παραμυθιών.  

 

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, δημιουργικής έκφρασης, υποκριτικής, ορθοφωνίας, παραστατικών τεχνών και δραματοθεραπείας.  Είναι μέλος στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και στο Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.  Είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας “Σαπουνόφουσκα” μαζί με τη Γωγώ Κατσιανάκου και τον Αρτέμη Αρκουμάνη, που παρουσιάζουν παραστάσεις στους λιλιπούτειους θεατές της πόλης.

Οι αλευροπειρατές των Χριστουγέννων

Θεωρεί ότι τα παιδιά είναι ενδιαφέρον κοινό, κυρίως γιατί είναι αυθόρμητα και ειλικρινή στις αντιδράσεις τους. Χειροκροτούν όταν κάτι πραγματικά τους εντυπωσιάσει και παρακολουθούν προσεκτικά την πλοκή αν τους συνεπάρει η παράσταση. Έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια με παιδιά, πιστεύει ότι είναι πάντα θετικά όταν βλέπουν μια παράσταση, απλώς βαριούνται εύκολα, οπότε πρέπει να έχεις μεγάλη ενέργεια για να τους κρατάς αμείωτο το ενδιαφέρον.

Αν της έχει διδάξει κάτι σημαντικό η ενασχόληση της με τα παιδιά, είναι ότι δε χρειάζεται να τα πείσεις για κάτι, απλώς να τα ταξιδέψεις, γιατί αφήνονται πολύ εύκολα και είναι δεκτικά στο να γίνουν συνοδοιπόροι σου στο θεατρικό ταξίδι που τους προσφέρεις.

Τέλος, πιστεύει ότι η επαρχία δίνει ευκαιρίες σε έναν άνθρωπο της τέχνης. Όταν αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή ήταν συνειδητή της απόφαση να παραμείνει στην επαρχία και να δραστηριοποιηθεί στην πόλη των Τρικάλων. Θεωρεί ότι σε μια επαρχιακή πόλη η δημιουργικότητα και η ανάγκη έκφρασης νέων καλλιτεχνών μπορούν να βρουν ένα γόνιμο έδαφος παραγωγής νέων ιδεών, έργων και δράσεων. Ειδικότερα, στην πόλη μας πιστεύει ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια συσπείρωση ανθρώπων της τέχνης με στόχο να συμβάλουν όλοι μαζί στην πολιτιστική συνέχεια και ανάπτυξη του τόπου μας.

Συνεπώς, θεωρεί ότι η επαρχία αποτελεί πεδίο πολιτιστικής ανάπτυξης, αλλά, πέρα από το πολιτιστικό γίγνεσθαι, η επαρχία σε όλα τα επίπεδα προσφέρει μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής. Αγαπάει ιδιαίτερα τον τόπο όπου ζει και εργάζεται και πιστεύει ακράδαντα ότι η τέχνη του θεάτρου, όπως πολύ σωστά το διατύπωσε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, δεν είναι για τους πολλούς ούτε για τους λίγους αλλά για τον καθένα ξεχωριστά.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

One thought on “Βίκυ Ιακωβάκη το αστέρι των Τρικάλων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *