Βάσια Μαυράκη: Προσπαθώ να διακρίνω τα θετικά αυτής της δύσκολης κατάστασης.

Το trikalaculture.gr έχει την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να σας παρουσιάσει μια πολυτάλαντη και πολύπλευρη γυναίκα μέσα από μια αποκλειστική συνέντευξη για το site μας. Πρόκειται για την κυρία Βάσια Μαυράκη συγγραφέα, ψυχολόγο, και αστρολόγο. Η κ. Βάσια Μαυράκη  μέσα από τις 3 αυτές επιστήμες και ειδικότητες μας εξηγεί πολλά όσον αφορά το ταλέντο και την  προσωπικότητα της. 

Ερωτήσεις

  1. Κ. Μαυράκη πείτε μας για τις σπουδές σας και την επαγγελματική σας ιδιότητα.

Και οι τρεις ”ενασχολήσεις” μου κινούνται γύρω από τον ίδιο άξονα… τον Άνθρωπο! Η Ψυχολογία προσπαθεί να τον βοηθήσει ώστε να βρει την εσωτερική ισορροπία που χρειάζεται μέσα από τη θεραπεία των τραυμάτων του παρελθόντος του. Η Αστρολογία προσπαθεί να τον βοηθήσει στην ερμηνεία των κοσμικών του επιρροών και προδιαθέσεων, ώστε να βρει το προσωπικό καρμικό του ”άλλοθι”  προκειμένου να προάγει τη ζωή του. Και η Συγγραφή  προσπαθεί να συνδυάσει αυτές τις δύο αδερφές εξ’ αίματος , ώστε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο της να δημιουργήσει προοπτική αλλά και Ψυχαγωγία, με την κυριολεκτική της όμως έννοια… Αγωγή της Ψυχής!

  1. Πως μπήκε στην ζωή σας η συγγραφή των βιβλίων και ποια είναι η πηγή έμπνευσης ?

—-Θα σας δώσω μια αστρολογική απάντηση στο ερώτημα σας.  Υπάρχουν  όψεις στα γενέθλια κοσμογράμματα μας που μας οδηγούν στα ”ταλέντα μας” είτε το θέλουμε, είτε όχι. Έχω σύνοδο Ήλιου / Ουρανού/ Ερμή στη γέννηση μου και η συγγραφή είναι Ουράνια διαδικασία του μυαλού. Ήλιος είναι η προσωπικότητα μας, Ερμής το μυαλό μας και Ουρανός η έμπνευση…   Η συγγραφή ήταν στη ζωή μου από πάντα! Η Έμπνευση ήταν κι αυτή εκεί, από πάντα. Η Έμπνευση είναι απρόβλεπτη και φευγαλέα. Αισθάνομαι ότι με τεστάρει πραγματικά και έρχεται τις πιο απίθανες στιγμές για να με πιάσει απροετοίμαστη. Αφήστε που έχει και χιούμορ! Γυναίκα πονηρή και σκερτσόζα είναι … Με ξυπνάει τα βράδια, και μετά κάθομαι και γράφω με τη Μίκα μου να γουργουρίζει στην αγκαλιά μου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πηγή έμπνευσης μπορούν να γίνουν και πάλι τα πάντα!  Ταξιδεύω, και όταν αντικρίζω βράχους γυμνούς και τείχη από καστράκια μισογκρεμισμένα με κάνει να θέλω να πατήσω φρένο, και να αρχίσω να γράφω.  Ακούω ένα τραγούδι θλιμμένο, για τους ανεμόμυλους του μυαλού που οι φτερωτές του γυρνούν αέναα, και θέλω να γράψω…  Στην Έμπνευση μου μόνο πειθαρχώ όταν γράφω ένα βιβλίο…

  1. Πείτε μας για τα 2 βιβλία που έχετε γράψει. Για το τι πραγματεύονται και τι μηνύματα περνούν στον αναγνώστη.

—  Έχω δύο εμπνευσμένα παιδιά λοιπόν,  τα δυο μου βιβλία.  Ευελπιστώ σε πολλά περισσότερα στο μέλλον, μια και η Θεά Έμπνευση είναι γενναιόδωρη στις επισκέψεις που μου κάνει. Το ‘’Χίλια Χρόνια Μετά … κι άλλα χίλια’’ είναι το πρώτο μου βιβλίο από τις εκδόσεις Ιβίσκος.  Είναι ένα βιβλίο που δεν έχει τέλος, γιατί τέλος πραγματικό δεν έχει ούτε η ίδια η ζωή. Κύκλους μόνο έχει, καρμικούς και επαναλαμβανομένους, και χρωστούμενα έχει, από τη μια ενσάρκωση στην επόμενη και πάλι από την αρχή. Είναι ένα ταξίδι που κρατά χίλια ολόκληρα χρόνια…και άλλα χίλια… και τόσα ακόμη, όσα χρειάστηκαν ο Άρχοντας και η Ιπποδάμεια για να δαμάσουν ο ένας τον άλλον! Ένα μυθιστόρημα Μυθολογικό, Ιστορικό, Καρμικό με δυο ανθρώπους που ‘’κυνηγιούνται’’ αέναα μέσα στο χρόνο. Το ‘’Χίλια Χρόνια Μετά… κι άλλα χίλια’’ ήταν προτεινόμενο για τα βραβεία κοινού Public 2018.

( Απόσπασμα από το βιλίο)

‘’Γιατί η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο…

Γιατί η Πανσέληνος φουσκώνει την παλίρροια και αδειάζει την άμπωτη…

Γιατί ο ορίζοντας χάνεται μέσα στη θάλασσα…

Γιατί ο Αντάρις  είναι το πιο φωτεινό αστέρι του Σκορπιού…

Γιατί τα ποτάμια χύνονται στις θάλασσες…

Γιατί οι άνδρες ξεκινούν πολέμους για τις γυναίκες που αγάπησαν. Γιατί οι γυναίκες θυσιάζουν τη ζωή τους για τον έρωτα του άνδρα τους.

         Για αυτό είμαστε μαζί Ιπποδάμεια, για αυτό μοιραστήκαμε τρεις ζωές! Τρεις ζωές… μια ζωή για τον Άρχοντα και την Ιπποδάμεια που συναντήθηκαν μέσα στα άγρια δάση του Πηλίου στη δίνη των μαχών Κενταύρων και Λαπήθων, αρχηγός των δισώματων αλογανθρώπων αυτός, πριγκίπισσα αυτή. Θηρίο αυτός, γυναίκα αυτή!

        Μια ζωή για τον Άγγελο και την Ηλέκτρα που αντάμωσαν μέσα στη μάχη των κουρσάρων για την κατάκτηση της Μονής του Ταξιάρχη στην ακριτική Μυτιλήνη. Άρχοντας του Στένακα αυτός, αιχμάλωτη του αιμοσταγούς Σιρχάν αυτή. Μισό θηρίο αυτός, γυναίκα αυτή!

      Μια ζωή για τον Άρχη και τη Δαμεία που την ξαναβρίσκει μέσα από περιπλάνηση αιώνων για να της δώσει όλα αυτά που δεν μπόρεσε στις προηγούμενες ζωές τους. Άνδρας αυτός πια, γυναίκα αυτή.’’

  ‘’Ο Καπήλαρης ‘’ είναι ένα άλλο βιβλίο… πραγματικό. Είναι η υλοποίηση της υπόσχεσης που είχα δώσει στη γιαγιά μου τη Χριστίνα , πως κάποτε θα γράψω τη ζωή της σε βιβλίο. Είναι ένα ‘’ μνημόσυνο’’ αυτό το βιβλίο για να μείνει ζεστή η θύμηση της … Οι αναγνώστες  που θα με τιμήσουν  με την επιλογή του  είμαι σίγουρη πως θα αναγνωρίσουν  και τους δικούς του προγόνους στο πρόσωπο του Καπήλαρη.  Θα μου  άρεσε πολύ δεν σας κρύβω, να τους επιστρέψω  στα παιδικά τους χρόνια κοντά στη δική τους γιαγιά, ή τον δικό τους παππού και να τους θυμίσω τα δικά τους παραμύθια.  Ένα ”μνημόσυνο” στους ανθρώπους αυτούς  είναι, που απέδειξαν τη Δύναμη της Ψυχής τους στις δύσκολες ιστορικά εποχές που τους έλαχε να ζήσουν.  Το βιβλίο έγινε  Πρέσβης για τη δωρεά μυελού από την ‘’Ελπίδα’’ για τη Δύναμη της Ψυχής που δείχνει κάθε άνθρωπος που παλεύει να νικήσει τα ανυπέρβλητα της ζωής.  Κατά κάποιον τρόπο μαγικό, ”Ο Καπήλαρης” είναι και δικός τους πρόγονος!

 (Απόσπασμα από το βιβλίο)

   ‘’     …. Οι  άνθρωποι  παραμένουμε   ζωντανοί   όσο  υπάρχουν  δικοί μας,   να μας  θυμούνται. Όσο υπάρχουν αυτοί που μας κουβαλούν στην καρδιά και τις αναμνήσεις τους.  Πραγματικά  πεθαίνουμε  όταν  δεν  υπάρχει  κανείς  πια  να  μας   μνημονεύσει  ,  κανείς  να  αισθανθεί  τον  απόηχο  των  κυματισμών  μας. Η   Φανερωμένη  ,  ο  Δημήτρης ,  η Αργυρώ  η   Αγγελική  ήταν  οι  τελευταίοι  της   γενιάς  τους.  Δεν  άφησαν  παιδιά , εγγόνια ,  ανίψια ,  κανέναν  να  θυμάται  τις  όμορφες  και  άσχημες  στιγμές  τους!  Το  καταλάβαινε  αυτό  ο  Καπήλαρης  και  όλα  της  τα  χρόνια ,  σε  όλα  τα  Ψυχοσάββατα   μαζί  με  τον  Γιώργη  στα  χαρτιά  ‘’υπέρ  αναπαύσεως’’  που  γράφονταν  τα  ονόματα  των  συγχωρεμένων,  να  τα  διαβάσει  ο  παπάς στη Λειτουργία,  έβαζε  και  τα  δικά  τους.  Δεν  είχαν  κανέναν  αυτοί  να  τους   νοιαστεί!   Και  το  είπε  και  στην  κόρη  της  τη  Φωτεινή,  να  τους  θυμάται  αυτή  όταν η  ίδια  φύγει.

………..Έτσι  τα   Ψυχοσάββατα   κάθεται   η  Φωτεινή   και  γράφει,  γράφει  τους  δίκαιους,  τους  αδίκους  ,  τους  καταραμένους,  τους απόκληρους,  τους  γύφτους……  εξάλλου ,  πόσο  χώρο  στο  χαρτί  μπορεί  να  πιάσουν  οι  ψυχές; ‘’

  1. Σχεδιάζετε για το μέλλον κάποιο νέο βιβλίο ? Αν ναι πείτε ότι μπορείτε να αναφέρετε για αυτό.

—–Πάντα ετοιμάζω κάποιο άλλο βιβλίο και η αλήθεια είναι περισσότερα από ένα! Βλέπετε, δεν με αφήνει σε ησυχία ο Ουρανός μου . Κάθε φορά που η Έμπνευση με επισκέπτεται, αισθάνομαι σαν γάτα εφτάψυχη, αισθάνομαι πως έχω μπροστά μου άλλες εφτά ζωές για να προλάβω να γράψω όλα όσα έχω στο μυαλό μου… και στις σημειώσεις μου. Αυτή τη στιγμή γράφω δύο συγχρόνως και  έχω σκεφτεί το επόμενο και το μεθεπόμενο και  δε σταματώ να έχω ιδέες που θα μπορούσαν να γίνουν τα επόμενα  βιβλία μου. Δε θα σας πω ψέματα, πάντα με συναρπάζει το μεταφυσικό στοιχείο, οπότε θα κινηθώ στο πλαίσιο αυτό ή ίσως πάλι και όχι! Προσπαθώ να σας μπερδέψω λίγο, όπως καταλαβαίνετε! Το σίγουρο όμως είναι πως δε βιάζομαι και πως θέλω να δώσω το χρόνο στο «Χίλια χρόνια μετά… και άλλα χίλια», αλλά και στον ‘’Καπήλαρη’’ να αγαπηθούν πολύ  από το αναγνωστικό κοινό. Δε βιάζομαι και αισθάνομαι τόσο τυχερή που έχω τη δυνατότητα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα! Η  συγγραφή είναι χομπίστικο επάγγελμα… Σε ποιο άλλο επάγγελμα μπορείς να ξυπνήσεις το πρωί και να αρχίσεις να δουλεύεις φορώντας ακόμη τις πιτζάμες σου;

  1. Από την ψυχολογία πως προέκυψε η Αστρολογία και το αντικείμενο στο οποίο έχετε ειδικευτεί.

—–Η Αστρολογία ήταν για εμένα το επόμενο, φυσικό ‘’βήμα’’ μετά την Ψυχολογία γιατί  κινούνται και οι δύο, στα πλαίσια της Συμβουλευτικής και  έχουν ως κεντρικό τους άξονα τον άνθρωπο! Και οι δυο τους έχουν ως σκοπό τη βοήθεια και την ενδυνάμωση της ανθρώπινης ”ψυχής”. Δεν είναι παράλληλοι δρόμοι, είναι δύο δρόμοι προς  την ίδια κατεύθυνση. Όταν συναντηθούν στον κεντρικό κόμβο, επικοινωνούν τις εμπειρίες των διαδρομών τους.  Το επίθετο ‘’συμβουλευτική’’ είναι ο κρίκος  που τις ενώνει, καθώς και ο άξονας γύρω από τον οποίο κινούνται και οι δύο… ο άνθρωπος!  Η Ψυχολογία είναι η επιστήμη που σκοπό έχει να εξηγήσει και να περιγράψει τη συμπεριφορά και τη νόηση των ανθρώπων, μέσα από τη σκέψη, τη μνήμη, τα συναισθήματα , τη συνείδηση, τα όνειρα. Η Αστρολογία είναι η μαθηματική επιστήμη που χρησιμοποιεί την αστρονομική πλανητική κίνηση και τα πλανητικά αρχέτυπα  για να ερμηνεύσει τις γενέθλιες τάσεις των ανθρώπων, ψυχολογικές και σωματικές. Ο συνδυασμός του… η μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια!

-6. Θα θέλαμε ένα σχόλιο δικό σας για το ότι συμβαίνει στην ζωή μας με τον κορωνοϊό και πως το βιώνετε εσείς ως μητέρα και εργαζόμενη.

—-Οι κοσμικοί κύκλοι των συμπαντικών πλανητών που ανοίγουν και κλείνουν, είναι αυτοί που φέρνουν και τα σημαντικά , ιστορικά γεγονότα της ανθρωπότητας. Η Αστρολογία είναι Στατιστική και Ιστορία και κάθε φορά που συναντιούνται πλανήτες μεγαθήρια, τα ”τετραθέμελα”  του κόσμου μας τραντάζονται. Η σύνοδος Πλούτωνα, Κρόνου που έγινε με απόλυτη ακρίβεια στις 22 μοίρες του Αιγόκερω το Δεκέμβριο του 2019 ήταν που έφερε την πανδημία. Όψη συνάφειας με αυτές που είχαμε στην Ισπανική Γρίπη, στην πτώση των Δίδυμων Πύργων, στην έκρηξη του Τσερνόμπιλ…

Υπήρχε πρόβλεψη από το 2019, ίσως και πιο πριν. Αυτό που δεν προβλέψαμε ,ίσως γιατί δεν το επιθυμούσαμε ήταν η διάσταση που θα έπαιρνε!  Η πρόβλεψη υπήρχε γιατί η σύνοδος Πλούτωνα / Κρόνου στον Αιγόκερω ήταν προ των πυλών και ξέραμε πως μόνο δεινά είχε να φέρει στην ανθρωπότητα.  Πλούτωνας, ο απόλυτος Άρχοντας του Κάτω Κόσμου και Κρόνος, ο σκληρός Πατέρας που ”τρώει” τα ίδια του τα παιδιά για να μη χάσει την Εξουσία. Αιγόκερως,  το ζώδιο των Ταγών και της Απόλυτης Εξουσίας που  τώρα ‘’εξουσιάζουν’’ τις ζωές μας με την ‘’αόρατη’’ αυτή απειλή.

 Σε προσωπικό επίπεδο προσπαθώ να παραμένω ήρεμη , να μην υποτιμώ, μα ούτε και να υπερτιμώ τον κίνδυνο.  Προσπαθώ να διακρίνω τα θετικά αυτής της δύσκολης κατάστασης, για να τα αξιοποιήσω αργότερα, έτσι ώστε να καταλάβω τι είδους συμπαντικό μάθημα ήταν αυτό που πήραμε…

          7.Για το τέλος ένα δικό σας σχόλιο ότι επιθυμείτε.

—-Οι καιροί που ζούμε δεν είναι συνηθισμένοι!  Είναι σαν καιροί βγαλμένοι από τα βιβλία του Τζωρτζ Όργουελ… Έχουν υπάρξει  και εποχές απίστευτα δυσκολότερες από αυτές που εμείς βιώνουμε τώρα . Είναι η δική μας ευκαιρία λοιπόν να αποδείξουμε τη Δύναμη της Ψυχής μας και να καυχηθούμε  πως σταθήκαμε παλικάρια στα δύσκολα!  Αυτά τα δύσκολα, που μας θύμισαν πως είναι να βρισκόμαστε ξανά μαζί με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, να θυμηθούμε συνήθεις που είχαμε ξεχάσει,  να θυμηθούμε να  έχουμε χρόνο για να διαβάσουμε περισσότερα βιβλία… Εύχομαι  να παραμείνουμε όλοι υγιείς  και  ο καθένας από εμάς, μέσα στον κυκεώνα αυτό  να αναζητήσει ότι μπορεί να τον κάνει χαρούμενο. Εξάλλου ο κόσμος δε θα τελειώσει εδώ… ο κόσμος θα τελειώσει όταν δεν θα υπάρχει πια ούτε ένα  βιβλίο!

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *