Αποκλειστική συνέντευξη του Βλαδίμηρου Κυριακίδη στο trikalaculture.gr

Το trikalaculture.gr έχει την χαρά και τιμή να σας παρουσιάσει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Βλαδίμηρου Κυριακίδη αποκλειστικά για το πρώτο πολιτιστικό site στα Τρίκαλα. 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βλαδίμηρο Κυριακίδη για την συνέντευξη και του ευχόμαστε θερμά υγεία και κάθε επιτυχία προσωπική και συλλογική.  

Ερωτήσεις 

  1. Για άλλη μία φορά τα νέα μέτρα που έχουν παρθεί κατά του Covid 19 σε όλη την Ελλάδα χτυπούν ξανά την τέχνη και τον πολιτισμό. Εσείς ως ηθοποιός και σκηνοθέτης πως βλέπετε την όλη κατάσταση και αν είστε θετικός για την εξέλιξη της. 

Απάντηση: Για εμένα προέχει η υγεία όλων. Είναι αναμενόμενο ο κλάδος μου να υποστεί καταστάσεις που δεν θα ωφελήσουν αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον παράγοντα προφύλαξη. Ο χώρος του θεάτρου είναι από τους πιο ασφαλείς διότι ελέγχεται πολύ εύκολα και τα πρωτόκολλα προστασίας των θεατών αλλά και των συντελεστών μιας παράστασης είναι ορατά και αποδείξαμε και το καλοκαίρι πώς τα τηρούμε. Αλλά ο ύπουλος ιός δεν θα ρωτήσει κάποιο πρωτόκολλο. Συνιστώ ψυχραιμία

      2. Το καλοκαίρι στα Τρίκαλα είχαμε την τύχη και χαρά να απολαύσουμε την θεατρική παράσταση «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει» την οποία ο ίδιος σκηνοθετήσατε. Στα Τρίκαλα το θέατρο στο Φρούριο κατακλείστηκε από κόσμο.  Έναν απολογισμό όλων των παραστάσεων της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας  και αν μπορούσατε να ξεχωρίσετε κάποιον προορισμό και γιατί ?

Απάντηση: Κάθε καλοκαίρι απολαμβάνω να παίζω στην επαρχία και είναι συγκινητική η προσέλευση του κοινού. Ένας από τους προορισμούς είναι και το φρούριο των Τρικάλων όπου ομολογώ πώς κάναμε μία από τις καλύτερες παραστάσεις και σε αυτό βοήθησε το εξαιρετικό κοινό των Τρικάλων. Σας ευχαριστούμε

3. Φέτος παρά τον κορωνοϊό βλέπουμε για πρώτη φορά πολλές νέες τηλεοπτικές σειρές.  Πως το σχολιάζετε και αν έχετε ξεχωρίσει κάποια από τις καινούργιες σειρές.

Απάντηση: Είναι χαρά να δημιουργούνται καινούργιες σειρές και να υπάρχει πολυμορφία στην διασκέδαση. Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποια σειρά διότι όλες συμβάλουν στην ψυχαγωγία του θεατή.

 4.Εκτός από το θέατρο σας βλέπουμε στην επιτυχημένη κωμική σειρά «Μην αρχίζεις την μουρμούρα» . Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας γιατί πρόκειται για μια σειρά ετών και πως γίνεται αν και έχουν αλλάξει στην σειρά κάποια πρόσωπα να συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία των πρώτων χρόνων.

Απάντηση: Ένα είναι το μυστικό. Τα καλά σενάρια που κρατούν το ενδιαφέρον των θεατών αλλά και το δικό μας που τα υποστηρίζουμε υποκριτικά.

      5. Όσον αφορά την θεατρική παράσταση του καλοκαιριού, «Προσοχή ο φίλος δαγκώνει» που ήταν μία παράσταση με πολλά μηνύματα για τις ανθρώπινες σχέσεις. Τελικά υπάρχει λύση σε όλα αυτά τα θέματα που ταλαιπωρούν τις ανθρώπινες σχέσεις και ποια είναι αυτή κατά την γνώμη σας?

Απάντηση: Η αλήθεια. Να μην κρυβόμαστε πίσω από συμβατικότητες αλλά να προάγουμε την ειλικρίνεια στις σχέσεις. Μπορεί να πονάει μερικές φορές πιο πολύ αλλά χαρίζει τις αληθινές σχέσεις.

6.Πείτε μας για την θεατρική παράσταση «Παγίδα» στο Θέατρο Ζίνα, για τον ρόλο σας και όλο το team της παράστασης.

Απάντηση: Ένα εξαιρετικό έργο του Ρομπέρ Τομά που ο Χίτσκοκ το είχε χαρακτηρίσει το καλύτερο αστυνομικό που είχε δεί. Η παγίδα του έργου αυτού είναι το χιούμορ που έχει εμποτίσει ο ίδιος ο συγγραφέας στο κείμενο.  Κανένας χαρακτήρας δεν είναι αυτό που δείχνει και η λύση δίνεται στην τελευταία σελίδα.

Μαζί μου είναι οι: Λεωνίδας Κακούρης- Εφη Μουρίκη- Μαρία Αντουλινάκη- Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος και ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Οι συντελεστές: Πέτρος Ζούλιας (σκηνοθεσία)

Ευανθία Ρεμπούτσικα (μουσική)

Ντένη Βαχλιώτη (κοστούμια)

Μαίρη Τσαγκάρη (σκηνικά)

Μελίνα Μάσχα (φωτισμοί)

7.Έχετε στα σχέδια σας κάποια νέα θεατρική παράσταση με την οποία θα κάνετε περιοδεία το ερχόμενο καλοκαίρι αν όλα είναι καλά.

Απάντηση: Μα φυσικά την «Παγίδα»

 8.Για το τέλος μιας και στην παράσταση παίζετε με ηθοποιούς από την σειρά άγριες μέλισσες θα ήθελα την γνώμη σας για την συγκεκριμένη σειρά, και ποιος είναι ο λόγος που ο κόσμος έχει αγαπήσει τόσο την συγκεκριμένη σειρά.

Απάντηση: Δικαίως ο κόσμος την έχει αγαπήσει την εν λόγω σειρά διότι πέρα από το καλό σενάριο υπάρχουν και ερμηνείες. Η επιλογή των ηθοποιών δεν έγινε λόγω συμμέτοχής των στην σειρά άγριες μέλισσες αλλά βάσει αναγκών των χαρακτήρων του ίδιου του θεατρικού «η Παγίδα».

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *