Αντώνης Λουδάρος : Όταν μπαίνουμε σε μια σχέση δεν ξέρουμε πως να διαχειριστούμε τα αισθήματα μας.

Δείτε την συνέντευξη που έδωσαν οι Αντώνης Λουδάρος και Παυλίνα Χαρέλα σχετικά με την παράσταση «Σκηνές από έναν γάμο» που θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα 12 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο.

 

 

1. Αρχικά κύριε Λουδάρο ως σκηνοθέτης και ηθοποιός στην παράσταση «Σκηνές από έναν γάμο» θέλουμε  την δική σας οπτική γωνία και το σχόλιο σας για την συγκεκριμένη παράσταση.

Είμαι ευτυχής που μπορώ να τα κάνω και τα δύο σε αυτό το πολύ σημαντικό έργο του Ingmar Bergman γιατί και τα δύο είναι εξίσου γοητευτικά και δημιουργικά. Είναι ένα αριστούργημα, το οποίο θυμάμαι αμυδρά. Όταν είδα όμως αποσπάσματα ήταν οικείο στην ψυχή μου. Είναι ένα έργο που λαχταρούσα  να ανεβάσω, να το παρουσιάσω μέσα από μια δική μου ματιά. Είναι έργο ανθρωπιάς που κάνει μια τομή, μια βαθιά ανάλυση στις σχέσεις. Δείχνει την πορεία ενός ζευγαριού σε 20 χρόνια. Στην αρχή βλέπουμε ένα καρτποσταλικό ζευγάρι και σιγά σιγά βλέπουμε τις ρωγμές. Υπάρχει μια βαθιά κρυμμένη βία που σταδιακά απελευθερώνεται. Είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχω επιχειρήσει.

Επιπλέον θα θέλαμε να μοιραστείτε με τους αναγνώστες του trikalaculture.gr τον η τους λόγους που αξίζει οι Τρικαλινοί και Τρικαλινές να έρθουν να δουν την παράσταση στις 12 Νοεμβρίου

Οι “Σκηνές από ένα γάμο” είναι ένα υπέροχο ψυχογράφημα και ο καθένας θα βρει κομμάτια του εαυτού του. Το έργο έχει μια σύγχρονη, ρεαλιστική, ωμή γλώσσα και ταυτόχρονα ποιητική. Η ιστορία μιλάει σε ένα μεγάλο βαθμό για τις σχέσεις που συνάπτουμε μεταξύ μας. Δεν έχει σχέση αν είναι άνδρας – γυναίκα, άνδρας – άνδρας ή γυναίκα- γυναίκα. Σημασία έχει αυτό που λέει και ο Μπέργκμαν πως είμαστε συναισθηματικά αναλφάβητοι. Όταν μπαίνουμε σε μια σχέση δεν ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε τα αισθήματά μας. Έχουμε το ανικανοποίητο, δεν ευχαριστιόμαστε με τίποτα.

Ο Γιόχαν και η Μαριάννα είναι ένα ζευγάρι που φαίνεται ευτυχισμένο αλλά ουσιαστικά παλεύει για να δείξει πως είναι καλά. Σιγά σιγά, σκηνή τη σκηνή, είναι σαν να κατεβαίνουμε σε ένα υπόγειο. Όσοι δουν την παράσταση θα καταλάβουν…

2. Κυρία Χαρέλα θα θέλαμε να μας πείτε την γνώμη σας όσον αφορά τα μηνύματα περνά η παράσταση.

Το έργο του Ingmar Bergman είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Η παγκόσμια επιδημία έφερε στην επιφάνεια την κρυμμένη βία που επικρατεί πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών μας. Λεκτική και σωματική, η βία καμουφλάρεται πίσω από οικογενειακά γεύματα και βραδιές με φίλους. Τι συμβαίνει όταν είμαστε μόνοι;

Στο έργο βλέπουμε ένα φαινομενικά τέλειο ζευγάρι μετά από είκοσι χρόνια έγγαμου βίουνα έρχεται αντιμέτωπο με τη σταδιακή αποδόμηση της σχέσης του.

Προβλήματα τα ζευγάρια  αντιμετώπιζαν ανέκαθεν. Ωστόσο αφενός υπήρχαν περισπασμοί που τους έκαναν να μην αντιλαμβάνονται τόσο εύκολα ότι ασφυκτιούσαν, αφετέρου με την κρίση του κορωνοϊού έγινε φανερό το πόσο εύκολα μπορεί να ανατραπούν όλα και κάποιοι αποφάσισαν πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις σε μια σχέση που σε πνίγει. Ωστόσο υπήρχαν και εκείνοι που χωρίς τους περισπασμούς κατάλαβαν ότι τελικά τα βρίσκουν περισσότερο από όσο πίστευαν με το ταίρι τους. Βρήκαν την αφθονία των συναισθημάτων στην αφαίρεση των ερεθισμάτων.

3. Κυρία Χαρέλα είναι η 3η χρονιά που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη παράσταση. Υπάρχει κάτι που μπορούμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας που συνέβη αυτά τα 3 χρόνια στις παραστάσεις που έχετε δώσει ?

Για μένα είναι ό,τι πιο δύσκολο και απαιτητικό έχω κάνει και δεν σας κρύβω ότι στις πρώτες παραστάσεις ένιωθα δέος μπροστά στον Αντώνη και άγχος για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του υπέροχου αυτού έργου. Στην πορεία πήρα πολλά στοιχεία από τον Αντώνη με τον οποίο συνεννοούμαστε με τα μάτια και η κάθε παράσταση, η συνεύρεση αυτή με το κοινό ήταν μία πολύτιμη εμπειρία για μένα που ήθελα και θέλω να ξαναζήσω.

Από τον δεύτερο χρόνο τα πράγματα σίγουρα κυλάνε πιο αρμονικά, ωρίμασαν μέσα και σε εμένα και στον Αντώνη οι χαρακτήρες και αρχίζουμε να νιώθουμε όλο και περισσότερο  “Γιόχαν” και “Μαριάννα”.

 

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1
adv-magika-grammata
banner_jonnys

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *