Έλενα Μιχαλάκη αποκλειστική συνέντευξη στο trikalaculture.gr για την υποκριτική, το The Voice of Greece και τον κορωνοϊο.

Έλενα Μιχαλάκη

To trikalaculture.gr σας παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη μιας νέας ταλαντούχας ηθοποιού της Έλενας Μιχαλάκη.  Την Έλενα Μιχαλάκη την γνωρίσαμε και από την συμμετοχή της στο μουσικό διαγωνισμό The Voice of Greece.  Μας μίλησε για την υποκριτική τα πρώτα της βήματα, το The Voice of Greece, τον κορωνοϊο και άλλα ενδιαφέροντα που θα διαβάσετε στην συνέντευξη.

Ερωτήσεις

  1. Πρώτα πρώτα να τα πάρουμε από την αρχή και να μας πείτε για τις σπουδές σας ?

Ξεκίνησα με τη Γαλλική Φιλολογία αλλά με κέρδισαν οι σκοτεινές αίθουσες διδασκαλίας θεάτρου με τις μαύρες κουρτίνες που μου αποκάλυψαν μέσα απο σπουδαίους δασκάλους το μαγικό κόσμο του θεάτρου …Ξεκίνησα χωρίς να ξέρω κανέναν στο χώρο 17,5 χρονών με επιδοτούμενο πρόγραμμα από τον Οαεδ στη σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου, γιατί οι γονείς μου δεν είχαν καμία σχέση με τα καλλιτεχνικά και ήταν εναντίον μιας τέτοιας σπουδής…Μόνη μου λοιπόν ,έπρεπε να χρηματοδοτήσω τις καλλιτεχνικές σπουδές μου που δεν περιορίστηκαν σε μια δραματική σχολή αλλά και σε ωδεία,σε σχολές χορού,σε σεμινάρια και master class υποκριτικής και performing arts στο London College of Music.Και επειδή οι σπουδές δεν τελειώνουν ποτέ …τώρα παρακολουθώ μαθήματα Life Coaching .

     2. Τι είναι αυτό που σας οδήγησε να ασχοληθείτε με τα καλλιτεχνικά ?

Η ανάγκη μου να εκφράζομαι μέσα από την Τέχνη από πολύ μικρή…5 χρονών έβλεπα ταινίες στο βίντεο και έφτιαχνα το δικό μου “κοστούμι”τυλίγοντας μια κόκκινη μικρή κουβερτούλα σαν φόρεμα γύρω μου και φορώντας τα τακούνια της μαμάς τραγουδούσα και έπαιζα κάθε σκηνή που μου έκανε εντύπωση με παρτενέρ τον Λιονταρή..Ένα τεράστιο όρθιο λούτρινο λιοντάρι που έπαιξε σχεδόν όλους τους αντρικούς ρόλους του ελληνικού κινηματογράφου και της Disney ,πάντα φορώντας το κατάλληλο κοστούμι…

3. Αν θα μπορούσατε να μας παρουσιάσετε εν συντομία ποια είναι η Έλενα Μιχαλάκη τι θα μας λέγατε ?

Δύσκολη ερώτηση…!Είμαι της άποψης να μην μιλάω για τον εαυτό μου…μιας και εγώ έχω μια άποψη για μένα..αλλά εσείς έχετε μια άλλη..και η πραγματικότητα είναι κάτι άλλο που ούτε εγώ ξέρω !!!Σίγουρα δεν είμαι κάτι σπουδαίο όμως,είμαι ένας άνθρωπος που μοχθεί να πετύχει τα όνειρα του με πολύ πείσμα όπως όλοι μας.

4. Πως ήταν η εμπειρία σας στο The Voice of Greece, ποιον η ποιους ξεχωρίσατε από τους κριτές και γιατί?

Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία με ανθρώπους που έβλεπες στα μάτια τους τη λαχτάρα τους να κάνουν ένα βήμα στο χώρο της μουσικής και εύχομαι να το καταφέρουν από καρδιάς.Εγώ πήγα στο Voice για να προβάλλω λίγο περισσότερο τον εαυτό μου μιας και η βασική μου ιδιότητα είναι ηθοποιός, παρότι έχω πτυχίο τραγουδιού.Παίζω στο θέατρο τα τελευταία 12 συναπτά έτη χωρίς να έχω ασχοληθεί με την τηλεοπτική προβολή.Αποκομίζω λοιπόν μέσα από την εμπειρία αυτή ότι η Τηλεόραση έχει τεράστια Δύναμη και πλέον είμαι έτοιμη να ακολουθήσω κι αυτό το δρόμο που ίσως φοβόμουν παλαιότερα. Όσο για τους κριτές ήταν όλοι τους υπέροχοι!

5. Πως βιώσατε τον κορωνοϊο και πως βλέπετε όλη την κατάσταση που έχει επιφέρει η πανδημία στον Πολιτισμό και σε όλα τα καλλιτεχνικά δρώμενα της χώρας?

Η περίοδος της καραντίνας υπήρξε για μένα λυτρωτική..Είχα ανάγκη αυτή την απομόνωση και αναθεώρησα πολλές απόψεις και συνήθειες θέτοντας νέους στόχους . Λυπάμαι βέβαια για τον λυπηρό λόγο που με οδήγησε στον εγκλεισμό ,ώστε να ανακαλύψω καλύτερα τον εαυτό μου. Κατέληξα λοιπόν και προτείνω σε όλους “Να Διαλογίζεστε συχνά .Αφήστε χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας σας και πάρτε έστω μια μεγάλη διαφραγματική ανάσα που θα καθαρίσει το μυαλό και την ψυχή σας και θα σας φέρει πιο κοντά με τον καθαρό νού και τις επιθυμίες σας.” Όσον αφορά τον Πολιτισμό και τα κατάλοιπα της Πανδημίας..με μια λέξη Αφανισμός.Καταστροφή για όλους τους Καλλιτέχνες .Οι καλοκαιρινές περιοδείες ακυρώθηκαν ,ο χειμώνας μοιάζει αβέβαιος ,δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και των Σωματείων των Τεχνών ,δεν υπάρχει μέριμνα .Βέβαια σ αυτό φταίμε κι εμείς οι καλλιτέχνες και η αποδοχή της άρσης της άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος.Πλέον ο καθένας μπορεί να σκηνοθετεί,να παίζει,να τραγουδάει ,να γράφει,να ανεβάζει παραστάσεις κτλ Και θα με ρωτήσετε εύλογα ..-Μα υπάρχει περιορισμός στην Τέχνη και στην ελευθερία έκφρασης ;Φυσικά και όχι . Αλλά όταν δεν υπάρχουν όρια … Ένας κακός θεατρικός παραγωγός όταν θα προτείνει σε μένα μια δουλειά με ποσοστά ,χωρίς ένσημα και εγώ θα την αρνηθώ που σπούδασα,που ανήκω στο ΣΕΗ ,που είμαι αναγνωρισμένη απο το Υπουργείο Πολιτισμού και εργάζομαι επαγγελματικά και νόμιμα τα τελευταια 12 χρόνια..Θα υπάρξει κάποιος άλλος που θα δεχθεί αυτή την πρόταση και ενδεχομένως δεν έχει τίποτα απο τα παραπάνω… απλά έχει τη φλόγα να παίξει.Απόλυτα κατανοητό όμως θα μπορούσε να παίξει και στην ερασιτεχνική ομάδα της γειτονιάς του.Γιατί μ αυτό τον τροπό στερεί το δικαίωμα σε έναν επαγγελματία που έχει μοχθήσει και έχει πληρώσει πολλές χιλιάδες ευρώ σε μαθήματα (ναι δυστυχώς είναι επάγγελμα
πολυτελείας το θέατρο..τα χρήματα που έδωσες και πρέπει να δίνεις για τις σπουδές σου δεν τελειώνουν ποτέ)να αναλάβει μια θέση σε έναν επαγγελματικό θίασο και να εξαναγκάσει τον “κακό θεατρικό παραγωγό”να γίνει καλός και να δίνει στους ηθοποιούς τη νόμιμη αμοιβή
τους και τα ένσημα τους. Φτάσαμε μόνοι μας σ αυτό το χάος .Ελπίζω και εύχομαι η ατομική ματαιοδοξία να μετατραπεί
σε συνειδητοποίηση της ματαιότητας..Ένας τόσο δα Ιός και μας βούτηξε στην απόγνωση .Όχι !Είμαστε Υγιείς και πρέπει να διδαχθούμε από τα Λάθη των τελευταίων ετών.Η Τέχνη και εν γένει το θέατρο είναι Ομαδικό Άθλημα!Ας είμαστε αισιόδοξοι και ας κατανοήσουμε πόσο ανάγκη έχουμε ο ένας τον άλλο ..και έναν καλό παρτενέρ και ένα κοινό που δεν φοβάται και συνεργασίες επι ίσοις όροις!Είναι κρίμα να αφήσουμε το θέατρο να αντικατασταθεί
απο το διαδίκτυο .Το θέατρο γεννήθηκε στην Ελλάδα και δεν πρέπει να το αφήσουμε να πεθάνει απο Κορωνοιό. Τα Θέατρα πρέπει να ξαναγεμίσουν με την Ενέργεια όλων μας και να μείνουν Ζωντανά.

6. Στην Ελλάδα ότι δηλώνεις είσαι. Τελικά ποιος θεωρείται ηθοποιός και τραγουδιστής, αυτός που έχει σπουδές ή αυτός που εξασκεί αυτά ?

Παραπάνω απάντησα εν μέρει σ αυτή την ερώτηση.Δυστυχώς στην Ελλάδα όντως ό,τι δηλώσεις είσαι και συνηγορεί η παντελής έλλειψη ελέγχου απο αρμόδιους φορείς στις σπουδές ή στις καθόλου σπουδές..ενός καλλιτέχνη.Μιλάμε για μια παρακμή χωρίς νέες ιδέες ..χωρίς όνειρα..Πολλοί έχουν παρερμηνεύσει την ουσιαστική έννοια του όρου Ηθοποιός-Τραγουδιστής ..Ενδιαφέρονται μόνο για το φαίνεσθαι..Και για το αν θα κάνουν εξώφυλλα στα περιοδικά και θα έχουν πολλά like στο facebook .Η δημοσιότητα απλά βοηθά το έργο μας να γίνει ευρέως γνωστό και να ανταμειφθεί, αλλά δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός .Και φυσικά είμαι της άποψης οτι για να εξασκήσεις οποιοδήποτε επάγγελμα πρέπει να το έχεις σπουδάσει …αλλιώς να πάω κι εγώ να κάνω μια εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς…Είναι ακριβώς το ίδιο.

7. Υπάρχει κάποιο ανεκπλήρωτο όνειρο και αν ναι ποιο ?

Αλίμονο αν είχαμε εκπληρώσει όλα τα Όνειρα μας….!Τί Νόημα θα είχε η Ζωή;!Τα Όνειρα υπάρχουν για να μας κάνουν πιο Δυνατούς και Επίμονους για να στοχεύσουμε να Ζήσουμε κι άλλες Όμορφες Στιγμές

8. Έχετε επισκεφθεί ποτέ τα Τρίκαλα, αν ναι πείτε μας πως σας φάνηκε η πόλη μας ?

Ναι φυσικά και τα έχω επισκεφθεί ,με έδρα την Καλαμπάκα όμως και βόλτες στα Μαγικά Μετέωρα αλλά και την παλιά πόλη των Τρικάλων καθώς επίσης και το εντυπωσιακό Φρούριο .Ανυπομονώ να επανέλθω μένοντας μέσα στην πόλη σας πλέον!

9. Για το τέλος ένα σχόλιο ότι θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας και τους αναγνώστες της σελίδας trikalaculture.gr

Θα ήθελα να Ευχηθώ σε Όλο τον Κόσμο Υγεία και να Μην Αφήνετε τα Όνειρα σας να τα επισκιάζουν οι Άλλοι .Η Ζωή
είναι Μικρή γι αυτό ..Ζήσε ..!Διεκδίκησε ο,τι σε κάνει να Χαμογελάς ! Τα κεριά δεν θα λάμπουν για Πάντα .

Ευχαριστούμε πολύ την Έλενα Μιχαλάκη για την πολύ ωραία συνέντευξη στο trikalaculture.gr. Τις ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία. 

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *