Συσσίτια για άπορους καλλιτέχνες στη Θεσσαλονίκη

Στα όρια της ανέχειας εκατοντάδες άνθρωποι των τεχνών: η πανδημία επιδείνωσε την ήδη ζοφερή κατάσταση, η κυβέρνηση παραμένει εκκωφαντικά απούσα και η μόνη απάντηση είναι η αλληλοϋποστήριξη ● Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Μουσικών Βόρειας Ελλάδας βρίσκει ανταπόκριση, η συνεργασία με το M-eating Hub εξασφαλίζει ποιοτικά προϊόντα, οι προσφορές αυξάνονται καθημερινά όπως, δυστυχώς, και η ζήτηση για ένα αξιοπρεπές γεύμα…

«Φτάσαμε στ’ ανείπωτα». Δεν είναι πια στίχος, είναι κυριολεξία, καθώς ό,τι άρχισε στις 19 Οκτωβρίου συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα: συσσίτια για καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης. Με διανομή σε 70 νοικοκυριά από τις πρώτες μέρες και, σύμφωνα με τις προβλέψεις από τις εγγραφές και το ενδιαφέρον συλλόγων, μέχρι τέλος του ερχόμενου μήνα αναμένεται να φτάσουμε στον ασύλληπτο αριθμό διανομής επισιτιστικής βοήθειας σε 500 οικογένειες.

Είναι τόσο εξωφρενικό το γεγονός όσο και ντροπιαστικό για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για την κυβέρνηση της χώρας να γνωρίζεις ότι μουσικοί, εικαστικοί, ηθοποιοί και τόσες άλλες κατηγορίες καλλιτεχνών δεν έχουν τη δυνατότητα σήμερα να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη για επιβίωση. Οι άνθρωποι που με τις μουσικές τους μας συνόδευσαν στις χαρές μας, αυτοί που απάλυναν καημούς, έβαλαν χρώμα στη ζωή μας και ανέδειξαν πάνω σε ένα σανίδι τα πάθια μας, αυτοί οι άνθρωποι πεινάνε!

Οι πρώτες διανομές

Ο Σύλλογος Μουσικών Βόρειας Ελλάδας ξεκίνησε την προσπάθεια να βοηθήσει τα μέλη του, προστέθηκαν το «Σπίτι του Καλλιτέχνη», ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) και έπονται ηθοποιοί και άλλοι που δραστηριοποιούνται στον χώρο της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Πηγή efsyn.gr

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *