Αγριόσκυλα κατασπάραξαν πρόβατα μέσα σε μαντρί!

Πολύ σκληρές εικόνες αντίκρισε ο ιδιοκτήτης της κτηνοτροφικής μονάδας, μπαίνοντας στον χώρο του μαντριού.

Αγριόσκυλα είχαν σκάψει κάτω από την περίφραξη (δείτε φωτό) και πέρασαν μέσα στο μαντρί, όπου βρισκόταν το κοπάδι με τα πρόβατα και κατασπάραξαν 5 από αυτά, ενώ  κατάφεραν να προκαλέσουν δαγκωματιές και σε άλλα.

Συγκεκριμένα στα πρόβατα που έχουν επιτεθεί, τα ξεκοίλιασαν και τα έχουν προκαλέσει βαθιά τραύματα, αφαιρώντας σωματική μάζας από πίσω. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Βασίλη Κωτούλα, τα ζώα αυτά δεν έχουν καμιά τύχη να επιζήσουν.

Ο κτηνοτρόφος είχε αντικρίσει και άλλη φορά στο παρελθόν κοπάδι από αδέσποτα σκυλιά να επιτίθενται σε δύο από τα ζώα του αλλά τότε είχε προλάβει το κακό. Πράγμα που δεν κατάφερε τώρα αφού η επίθεση των σκυλιών έγινε βράδυ.

Ποιος όμως τώρα θα αποζημιώσει αυτόν τον άνθρωπο που υπέστη αυτή τη ζημιά? Ποιος εγγυάται πως αυτό δεν θα ξαναγίνει?

Και όχι μόνο αυτό… Τα σκυλιά πλέον που από αδέσποτα απλά, έχουν γίνει τελείως άγρια και αν βρεθεί κάποιος άνθρωπος μόνος του στο διάβα τους, ποιος εγγυάται ότι δεν θα δεχθεί επίθεση και δεν θα τον κατασπαράξουν?

Ποιος φταίει τελικά γι’ αυτή την κατάσταση?

Ευθύνη έχουμε όλοι μας!

Πρώτα εμείς οι ίδιοι που όταν δεν θέλουμε να κρατήσουμε το σκυλί για διαφόρους λόγους, το αφήνουμε όπου να είναι και ότι γράψει η μοίρα του, με αποτέλεσμα αυτό να αναζητεί τροφή με κάθε τρόπο για να επιβιώσει.

Στον Πηνειό ποταμό και στους παραποτάμους του υπάρχουν πολλά αδέσποτα σκυλιά και συνεχώς πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνες αγέλες.

Στο παρελθόν έχουμε δεχθεί μαρτυρίες για αγέλες αγριόσκυλων που έχουν επιτεθεί σε ζώα και κότες ακόμη και μέσα στα χωριά.

Αν κάποιοι συμπολίτες μας λειτουργούν μ’ αυτό τον τρόπο, δε θα πρέπει η επίσημη Πολιτεία (δηλ. στην προκειμένη περίπτωση ο δήμος της περιοχής), να αφήνει αυτά τα σκυλιά στη μοίρα τους, γιατί ζώα είναι και θα πρέπει να βρουν τρόπο να επιβιώσουν, προκαλώντας διάφορα προβλήματα στους κτηνοτρόφους.

Ας βρουν λύσεις επιτέλους γι’ αυτές τις καταστάσεις. Κονδύλια απ’ ότι γνωρίζουμε υπάρχουν διάθεση των δήμων μέσω προγραμμάτων! Καιρός είναι να τα εκμεταλλευτούν.

Σημ. Οι φωτογραφίες έχουν υποστεί μοντάζ για να μη φαίνονται τα ανοιχτά τραύματα των ζώων.

χαλβάς Γούναρης
roz-panthiras-adv1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *