3ο Διαδραστικό Εργαστήρι Έρευνας και Καταγραφής Χορού

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

     ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

           «ΕΠΙ ΣΤΑΓΩΝ»

           Τμήμα  Χορού

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Διαδραστικού Εργαστηρίου Έρευνας και Καταγραφής Χορού, που οργανώθηκε από το Τμήμα Χορού και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 στο χώρο του Επί Σταγών στο ΚΕΓΕ Καλαμπάκας.

Το ερευνητικό πεδίο με το οποίο διαπραγματεύτηκαν τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος ήταν: Από την Κέρκυρα του Ιονίου στην Τζιά των Κυκλάδων – Χορευτικά μοτίβα και ιδιαιτερότητες.   

Ο εισηγητής του εργαστηρίου ήταν ο κ. Απόστολος Σβάνας Πτυχιούχος Φ. Αγωγής, Χοροδιδάσκαλος και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο ΔΠΘ,  όπου μετέφερε στους συμμετέχοντες ιδιαίτερες πτυχές και μοτίβα από την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοση της συγκεκριμένης θεματολογίας.

Η παρουσίαση διήρκησε περίπου 4,5 ώρες και η καθολική συμμετοχή των μελών του τμήματος χορού του Επί Σταγών και της Χορευτικής ομάδας Αγίου Νεκταρίου δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε να ζήσουν όλοι οι συμμετέχοντες όμορφες χορευτικές στιγμές.

Το υπέροχο κλίμα φιλοξενίας ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο με την αθόρυβη διευθέτηση όλων των λεπτομερειών από την πρόεδρο του Θεατρικού Εργαστηρίου Επί Σταγών, Σοφία Δρούγκα και από την Όλγα Κουτσαλιάρη.


Όλοι οι συμμετέχοντες εκφράστηκαν πολύ θετικά από την εμπειρία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να συνεχιστούν αυτές οι επιτυχημένες δράσεις.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *