Χριστούγεννα στη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Εν όψει της γιορτής των Χριστουγέννων, η Βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας υποδέχεται τους μικρούς της φίλους με μια σειρά από πρωτότυπες, γιορτινές δράσεις.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 7:00 μ.μ.        
Προβολή της παιδικής Χριστουγεννιάτικης ταινίας “The Star”

Το «αστέρι» είναι ο Μπο, ένας μικρός αλλά γενναίος γάιδαρος, που ονειρεύεται μια ζωή μακριά από μύλο του χωριού του. Μια μέρα βρίσκει το θάρρος να απελευθερω-θεί για να ζήσει την περιπέτεια των ονείρων του. Στο ταξίδι του, γνωρίζει και γίνεται φί-λος με τη Ρουθ, ένα αξιαγάπητο πρόβατο που έχει χάσει το κοπάδι της και τον Ντέιβ, ένα περιστέρι με πολλές φιλοδοξίες. Μαζί με τρεις καμήλες και μερικά ακόμα ζώα, ο Μπο και οι νέοι του φίλοι ακολουθούν το αστέρι και γίνονται οι ήρωες στην ομορφότερη ισ-τορία που ειπώθηκε ποτέ – τα πρώτα Χριστούγεννα!
Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ.
Δημιουργία 3D χριστουγεννιάτικων στολιδιών
Σας περιμένουμε όλους να γνωρίσετε την καινοτόμο τεχνολογία της τρισδιάστατης σάρωσης και εκτύπωσης και να στολίσουμε μαζί το δέντρο μας με τα στολίδια που θα δημιουργήσουμε!!!
Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ
Παρουσίαση παραμυθιού “Οι Θαλασσοπόροι του Ουρανού” της συγγραφέως Δέσποινας Γκοτζολίκα

Περίληψη παραμυθιού:

«Όλοι μου λένε ότι είμαι το πιο φωτεινό αστέρι και πρέπει να φροντίζω τον εαυτό μου, να τρώω καλά για να προσέχω το φως μου» έλεγε με παράπονο ο Πολ και κοιτούσε τη θάλασσα. «Τι ωραία φαίνεται η θάλασσα από δω ψηλά! Νομίζω ότι η θέση μου δεν είναι εδώ. Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είμαι στη θάλασσα. Θα ήθελα να είμαι θαλασσοπόρος, ταξιδευτής της θάλασσας. Θα μου άρεσε να ανακαλύψω το μυστικό του ονόματός μου. Γιατί άραγε με ονόμασαν Αστέρα των Θαλασσών;»

Ο Πολ, ο Υγίνος και η Ελίκη αφήνουν τις θέσεις τους στο διάστημα με σκοπό να ταξιδέψουν ως τη γη και να γνωρίσουν τη θάλασσα. Θα καταφέρουν άραγε να τη δουν από κοντά; Θα μάθει ο Πολ γιατί τον ονόμασαν Αστέρα των Θαλασσών; Τι θα συμβεί όταν τη νύχτα ο Πολικός Αστέρας δεν θα λάμψει και οι ναυτικοί θα κινδυνέψουν να χάσουν τον δρόμο τους;

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στη 1:30 μ.μ.
Κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών 
Σε γιορτινό κλίμα και υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων μελωδιών θα κατασκευάσουμε με μπάλες και αστέρια από φελιζόλ τα δικά μας στολίδια.
Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 6 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικη ζωγραφική προσώπου
Tα μικρά προσωπάκια θα μεταμορφωθούν σε Ρούντολφ το ελαφάκι, Άγιο Βασίλη, χιονονιφάδες, πανέμορφα χριστουγεννιάτικα έλατα, δώρα, ζαχαρωτά, λαμπερά αστέρια.
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *