Συγκλονιστικό θρησκευτικό έργο παρουσίασε το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων

Ενα από τα πιο εμβληματικά θρησκευτικά έργα, το «Stabat mater dolorosa» (Η μητέρα στεκόταν λυπημένη), παρουσίασε το βράδυ της Μ. Δευτέρας 29 Απριλίου 2024 το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» το έργο του Giovanni Battista Pergolesi συνεπήρε τρικαλιινούς και τρικαλινές. Πρόκειται για μια μουσική διασκευή της ακολουθίας Stabat Mater, συνθετημένητο 1736 και αποτελεί μνημονευτικό ύμνο του ψυχικού πόνου της Παναγίας  θρηνώντας τον Υιό της κάτω από το Σταυρό. Ο Pergolesi έγραψε αυτό το έργο κατά τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του.

Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ουσία της διοργάνωσης παρόμοιων εκδηλώσεων από το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων. Παρέστησαν επίσης, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη, η δημοτική σύμβουλος Ζωή Παπαναστασίου και πλήθος τρικαλινών. Συντελεστές ήταν:

Ορχηστρικό σύνολο: Δημήτρης Μπέλλος (Βιολί Ι), Στέλλα Τσιαρδάκα (Βιολί ΙΙ), Χάρις Σαφαρή(Βιολοντσέλο), Ευαγγελία Αργυροπούλου (Πιάνο)

Σολίστ: Ιωάννα Τσιλιμίγκα (Soprano), Κατερίνα Τάπανα(Mezzo Soprano)

Φωνητικό Σύνολο Δ.Ω.Τ.: Vocialίστες

Διδασκαλία- επιμέλεια- διεύθυνση: Ιωάννα Τσιλιμίγκα

Παρουσίαση κειμένων: Βάσω Γκουγκαρά

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *