Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Μικρασιατική καταστροφή, ιστορία-μαρτυρίες»

Παρουσιάστηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη το βιβλίο της κυρίας θεοδώρας Φαλαγκάρα«Μικρασιατική Καταστροφή. Ιστορία-Μαρτυρίες» σε μία όμορφή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων σε συνεργασία με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο διευθυντής του 1ουΕΠΑΛ Τρικάλων κ. Νικόλαος Ντόγκας αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις του 1ουΕΠΑΛ Τρικάλων που μία από αυτές είχε σαν αποτέλεσμα αυτό το βιβλίο ενώ στη συνέχεια κ. Κοσμάς Αποστολίδης, Πρόεδρος της Εύξεινου Λέσχης ν. Τρικάλων χαιρέτησε την εκδήλωση.

Επίσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε βίντεο με φωτογραφίες που είχε ετοιμάσει  η Εύξεινος Λέσχη και στο τέλος ο μαθητής Δημήτριος Αβραμίδης αφηγήθηκε την μαρτυρία της οικογένειάς του που έφυγε από την Σαμψούντα.

Ο καθηγητής πληροφορικής κ. Χρήστος Ευσταθίου μίλησε για το πρόγραμμα «Προσφυγικά Μονοπάτια» και τον τρόπο που εργάστηκε μαζί με τους μαθητές για την υλοποίησή του και έπειτα ο φιλόλογος κ. Σπύρος Γκουγκουστάμος μίλησε αναλυτικά για το βιβλίο και για την περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής.

Στη συνέχεια, η κα. Φανή Σπανού με τον κ. Γεώργιο Μόσχοβο διάβασαν αποσπάσματα και μαρτυρίες μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης, καθηλώνοντας το κοινό που παρακολουθούσε την εκδήλωση.

Τέλος, η συγγραφέας του βιβλίου, κα. Θεοδώρα Φαλαγκάρα, μίλησε για το βιβλίο και τον τρόπο που εργάστηκε με τους μαθητές και διάβασε μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης την μαρτυρία της γιαγιάς της.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι έκαναν τοποθετήσεις και ερωτήσεις για το βιβλίο.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους διανεμήθηκεδωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου, που πρόσφερε το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *