«Ορχηστρικές Περιπλανήσεις – Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο»

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής Τρικάλων γιορτάζοντας φέτος τα δέκα χρόνια από την ίδρυσή της, πραγματοποίησε σειρά συναυλιών με θέμα «Ορχηστρικές Περιπλανήσεις – Ένα μουσικό ταξίδι στον κόσμο». Οι συναυλίες παρουσιάστηκαν σε τρείς πόλεις του Νομού Τρικάλων,  στα Τρίκαλα, στην Πύλη και στην Καλαμπάκα, στις 25, 27 και 28 Ιουνίου 2024 αντίστοιχα, στον απόηχο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα, με μαέστρο τον Στέφανο Σεκέρογλου,  περιελάμβανε έργα σπουδαίων συνθετών όπως Liszt, Bartok, Piazzola, Χατζηδάκη, επηρεασμένα από μουσικές παραδόσεις από διάφορες περιοχές του κόσμου, από την Κούβα και την Αργεντινή μέχρι τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη γειτονική Ιταλία.Ακούστηκαν είδη μουσικής που εκτείνονταν από την κλασική μέχρι το tango, από παραδοσιακή μουσική της Άπω Ανατολής και τραγούδια της Αιγύπτου μέχρι τα Ιρλανδικά reels. Επιπλέον, από τη ΣΟΝΤ ερμηνεύθηκεφέτος για πρώτη φορά το εξαιρετικό έργο του νέου Τρικαλινού μουσικοσυνθέτη Απόστολου Σιώκη, με τίτλο «Μικρό Μουσικό Ταξίδι» που αποτελεί μια πρωτότυπη σύνθεση που ο μουσικός δημιούργησε ειδικά για την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων.

Το κοινό και στις τρείς πόλεις «αγκάλιασε» τις συναυλίες της ΣΟΝΤ ανταποκρινόμενο με τα πιο θερμά χειροκροτήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συναυλία της 27ης Ιουνίου ήταν και η πρώτη παρουσίαση της ΣΟΝΤ στην Πύλη, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής, ενώ για πρώτη φορά διοργανώθηκε συναυλία της ΣΟΝΤ στη φιλόξενη Βιβλιοθήκη της Καλαμπάκας.


Τ
ις συναυλίες διοργάνωσε ο  Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων  σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων, τη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας και τον Δήμο Πύλης.Πολύτιμη ήταν και η συμβολή της Δρ. Ιωάννας Αμερίδου στις τρεις αυτές συναυλίες, καθώς με μέρος των εσόδων από την εκδήλωση που διοργανώθηκε τον Οκτώβριο του 2023 «Φως και Λευκός Πηλός» στην μνήμη του πατέρα της ιατρού Νικολάου Αμερίδη, σε συνεργασία με τον ΣΦΜΤ και τη ΦΛΟΓΑ, αγοράστηκαν τα αναλόγια της ορχήστρας καθώς και τα ατομικά φώτα για κάθε νεαρό μουσικό.

Με τις τρεις αυτές συναυλίες κλείνει η περίοδος 2023-24 για την ορχήστρα, και ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων προγραμματίζει ήδη τις επόμενες δράσεις του.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σ.Φ.Μ.Τ., σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

      Η Πρόεδρος ​​​​​Η Αντιπρόεδρος Διοικητικού

  Τζένη ΤζόκαΒαρδούλη   ​​​​​Εύη Ντάφη

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *