Μουσικοχορευτικά δρώμενα μνήμης στο Αγναντερό

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση παρακολουθήσαμε το Σάββατο, 29-6-2024,το βράδυ στο Αγναντερό. Ο μορφωτικός σύλλογος του χωριού οργάνωσε την καλοκαιρινή παράσταση των χορευτικών τμημάτων του.


Την καθιερωμένη εκδήλωση που γίνεται με το τέλος της “σχολικής” χρονιάς παρακολούθησε πλήθος κόσμου και οι γονείς, παππούδες και γιαγιάδες καμάρωναν τα παιδιά να χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Πολύ όμορφα όμως μας εξέπληξε το τμήμα ενηλίκων, που για πρώτη φορά παρουσίασε μουσικοχορευτικά δρώμενα με θέμα την παράδοση της Μικράς Ασίας, που μεταλαμπαδεύτηκε με την καταστροφή της Σμύρνης στην Ελλάδα.

Τους απολαύσαμε σε βαλσάκι, συρτό, χασάπικο, καρσιλαμά και άλλους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής. Με τίτλο “από τη Σμύρνη στον Πειραιά” μας μετέφεραν το κλίμα του “Παρισιού της Ανατολής” πριν την καταστροφή και μετά απ’ αυτήν στη μάνα Ελλάδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη χοροδιδασκάλισσαΣοφία Τζέλλα, αλλά και στον Πρόεδρο του συλλόγου Μπάμπη Οικονόμου και σε όλους όσοι συνέβαλαν σ’ αυτή την όμορφη εκδήλωση. Τέτοιες εκδηλώσεις ενδυναμώνουν τη μνήμη, εξυψώνουν το πολιτισμικό status, αφυπνίζουν τη συμμετοχική δράση και φέρνουν πιο κοντά τα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Το σύντομο βίντεο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν δίνουν μια γεύση από τα δρώμενα.

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *