Με επιτυχία το εικαστικό project “Ξαναγυρίστε στο Φανάρι”

Με μεγάλη επιτυχία, θερμή ανταπόκριση και αξιοσημείωτο ενδιαφέρον από το κοινό, η ομάδα Nowstalgism παρουσίασε από τις 4 έως 14 Αυγούστου2023 στο Φανάρι Καρδίτσας το εικαστικό project«Ξαναγυρίστε στο Φανάρι!», όπου εννιά νέοι καλλιτέχνες ερχόμενοι σε επαφή με την τοπική ιστορία, τους ανθρώπους και την αρχιτεκτονική πολιτισμική κληρονομιά του συγκεκριμένου τόπου, ανάπλασαν τηνπολυδιάστατη έννοια και αξία της νοσταλγίας.

Ο κάθε καλλιτέχνης, χρησιμοποιώντας την προσωπική του εικαστική γλώσσα, σεβόμενος πρωτίστως τηναρχιτεκτονική και τα απότοκα της φθοράς του χρόνου και της εγκατάλειψης, με σκοπό την αναβίωση και υπογράμμιση της έννοιας της νοσταλγίας, «μετουσίωσε»από ένα παλιό κλειστό μαγαζί σε κεντρικό δρόμο του Φαναρίου, ενεργοποιώντας τον εκάστοτε χώρο ανάλογα με την πρωτεύουσα χρήση του, φέρνοντας στηνεπιφάνεια πρακτικές και επαγγέλματα που έχουνξεχαστεί, που όμως είναι μέρος της ιστορίας και τηςπολιτισμικής κληρονομιάς μας και που μπορούν να αποτελούν ακόμα και σήμερα έμπνευση για σύγχρονηδημιουργία.


Σκοπός του project ήταν να συγκρατηθούν οι ρίζες, οι αναμνήσεις, οι εικόνες του παρελθόντος, οι ατομικές και συλλογικές μνήμες και να ειπωθούν οι ιστορίες αυτού του τόπου της περιφέρειας και των ανθρώπων του μέσωτης σύγχρονης δημιουργίας και σκέψης.

Ξαναγυρίσαμε όλοι μαζί στο Φανάρι, ενεργοποιώντας ξανά τον τόπο και τη μνήμη, γεμίζοντας τα άδεια μαγαζιά με τέχνη και ανθρώπους, εμπνεόμενοι, νοσταλγώντας το παρελθόν, τις προσωπικότητες, τις δυνατότητες, τα γεγονότα, τις ιστορίες, κρατώντας την ομορφιά ζωντανή, δίνοντας τη δυνατότητα και την αφορμή στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο να επανασυνδεθεί με την ιστορία και τις μνήμες μιας εποχής που διαμόρφωσε την τοπική και συλλογική πολιτισμική ταυτότητα.

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: A. Επίθετη, Αντώνης Ραπάνης, Athan Dapis, Βασίλης Βάιος, Βασίλης Γαλάνης, Δημήτρης Κοντοδήμος, Σοφία Καρασαββίδου,Fenok

Ιδέα/Επιμέλεια/Διοργάνωση: Nowstalgism

Σύμβουλος επικοινωνίας: Βαλεντίνη Μαργαριτοπούλου

Υποστήριξη: Δήμος Μουζακίου, Τοπική Κοινότητα Φαναρίου

Μεγάλοι Χορηγοί εκδήλωσης:

Φωτίου Α.Ε.
Mouzaki Palace Hotel & Spa
Laliotis Constructions
Λαφαζάνης Ηλεκτρολογικό Υλικό
Κεραμαριό Παραδοσιακή Ταβέρνα
Λιάππα Αμπελώνες 

Για περισσότερες πληροφορίες:

facebook.com/nowstalgism

instagram.com/nowstalgism

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *