ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΠΑΡΕΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

‘’ Σήκω χόρεψε συρτάκι
Με τρελή διπλοπενιά
Χόρεψέ το σα μορτάκι
Να βουίξει η γειτονιά ‘’

Με ένα στίχο από το τραγούδι που ερμήνευσε η ξεχωριστή Αλίκη Βουγιουκλάκη , με χορευτική διάθεση , θέλουμε να ανακοινώσουμε την έναρξη του νεοσύστατουχορευτικού συλλόγου ‘’ Μετεώρων Παρέα’’. Ένας διαφορετικός σύλλογος από ότι έχουμε συνηθίσει , ο οποίος απευθύνεται σε ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια του πολιτισμού μας , τους Παραδοσιακούς Χορούς.

Η αγάπη μας για τους Παραδοσιακούς Χορούς, μας έκανε να θέλουμε όλο και πιο πολύ να υλοποιήσουμε αυτήν την ιδέα και να σας την παρουσιάσουμε. Πρόκειται για έναν σύλλογο που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους για την συνέχιση της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης και εδρεύει στην περιοχή της Καλαμπάκας και του Καστρακίου. Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν αγάπη και μεράκι ναχορέψουν και να διασκεδάσουν μέσω τωνπαραδοσιακών χορών. Βασικό μας μέλημα να μάθουν οι μικροί μας ‘’ήρωες’’ τους παραδοσιακούς χορούς μέσω των χορευτικών τμημάτων που θα προσφέρουν χαμόγελο , χορό και παιχνίδι. Θα υπάρχουν τμήματα για παιδιά Δημοτικού , Γυμνασίου , Λυκείου καιενηλίκων .

Εμπνευστής αυτής της ιδέας και δάσκαλος όλων τον τμημάτων είναι ο συμπολίτης μαςΑθανάσιος ( Σάκης ) Τούλας. Ο Σάκης είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων. Είναι ενεργός χοροδιδάσκαλος το τελευταίο διάστημα με τμήματα στους συλλόγους της Οξύνειας και της Βλαχάβας.

Ο σύλλογος μας θα ξεκινήσει μαθήματα στοΚαστράκι και στην Καλαμπάκα, μέρες και ώρες πάντα σε συνεννόηση με τους χορευτές μας. Συμπολίτες μας από όλες τις περιοχές του Δήμου Μετεώρων είναι ευπρόσδεκτοι, και θα χαρούμε πάρα πολύ να τους ακούσουμε όλους. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τη χορευτική μας παράδοση στηριζόμενοιστους ενήλικους χορευτές μας αλλά και με στόχο να μάθουν και οι νεότερες γενιές το είδος αυτό, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ( Παραδοσιακοί Χοροί).

Για όλες τις απορίες σας και για την συμμετοχή σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο παρακάτω τηλέφωνο  : 6978456015 ( Σάκης Τούλας )

 

Ελάτε να βρούμε μαζί τον ‘’ρυθμό’’ μας.

 

Με αγάπη και πολλή αισιοδοξία,

” Εκ της ΑΜΚΕ Μετεώρων Παρέα ” 

 

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *