Μάθημα φιλίας από τον “Χρυσαφούλη”

Από γονείς,  παιδιά και εκπαιδευτικούς του 22ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων γέμισε το απόγευμα της Τετάρτης η αίθουσα του Δίδυμου Οθωμανικού λουτρού για την παρουσίαση του παραμυθιού ο «Χρυσαφούλης, το χρυσόψαρο που ήθελε να δει τη θάλασσα» της νηπιαγωγού κας Κατερίνας Βαρσαμογιάννη.  Όπως τόνισε η συγγραφέας «έγραψα το βιβλίο την περίοδο της πρώτης καραντίνας όπου βρισκόμουν εκτός δουλειάς και αισθανόμουν ότι και οι μαθητές μου ήταν εγκλωβισμένοι στο σπίτι και σκέφτηκα ότι όταν με το καλό θα γυρίζαμε στο σχολείο να συζητήσουμε για όλα τα συναισθήματα που ένιωσαν. Διαπραγματεύομαι ποικίλα αγνά συναισθήματα μέσα στην ιστορία θέλοντας να αναδείξω μέσα από την ιστορία του Χρυσαφούλη την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της πραγματικής φιλίας».

Αναφερόμενη στο βιβλίο η εκπαιδευτικός κα Παρασκευή ΛάππαΠουλιανίτη σημείωσε: «Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον τους για το βιβλίο που είναι ένα παράθυρο ανοικτό στον κόσμο, ένα παράθυρο γνώσης και εμπειριών. Ιδιαίτερα το παιδικό βιβλίο είναι ένα ταξίδι σε κόσμους μαγικούς που συνοδεύεται από συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, δράσης, έκπληξής και δημιουργικότητας. Εξασκεί την μνήμη, αναπτύσσει τη φαντασία, καλλιεργεί την κριτική σκέψη, εξασφαλίζει την ισορροπημένη ανάπτυξη των παιδιών».

Για το βιβλίο μίλησε επίσης η ψυχολόγος κα Δικαία Φωτάρα ενώ μετά την αφήγηση του παραμυθιού ακολούθησε συζήτηση μεταξύ της συγγραφέως και των παιδιών.
Την παρουσίαση ανέλαβε το βιβλιοπωλείο «Τα μαγικά γράμματα» της Βούλας Παπαντώνη Σελέκου.

https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *