“Η κραυγή του φεγγαριού” του Θεόδωρου Δεύτου

Εμπνευσμένο από μία συγκλονιστική πραγματική ιστορία που έζησε ως νεοδιόριστος καθηγητής στην Αρεόπολη της Μάνης με κεντρικό τραγικό πρόσωπο μια μαθήτριά του, είναι το νέο βιβλίο του Γιαννιώτη συγγραφέα κ. Θοδωρή Δεύτου με τίτλο “Η Κραυγή του Φεγγαριού” που παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Σουίτα art Cafe από το βιβλιοπωλείο Τσιοπελάκος, τον σύλλογοΗπειρωτών Νομού Τρικάλων και τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.


Για το βιβλίο
μίλησε ο
δικηγόρος κ. Βασίλης Φουντανόπουλοςσημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το βιβλίο μου άρεσε τόσο πολύ που το διάβασα μέσα σε δυο βράδια. Το ευχάριστα οξύμωρο είναι ότι παρά την τραγικότητα των σκηνών του βασικού θέματος, είναι τόσο καλογραμμένο και ευχάριστα δοσμένο από τον συγγραφέα, με γρήγορη πλοκή και εναλλαγή εικόνων, που σε απορροφά και αποζητάς να δεις την εξέλιξη της ιστορίας μέχρι το τέλος της. Θα έλεγε κανείς πως το πρώτο κλειδί για τους αναγνώστες είναι η βιωματική σύνδεση του συγγραφέα με την ιστορία που αφηγείται, τη σκιαγράφηση δηλαδή της ζωής μιας νέας γυναίκας σε ένα ασφυκτικά συντηρητικό περιβάλλον. Πρόκειται για ένα έγκλημα που συντάραξε την κοινωνία της Μάνης αλλά και την Αθήνα, αφού το γεγονός καταγράφηκε σε όλες τις εφημερίδες της εποχής. Με λαογραφική ματιά ο συγγραφέας προσεγγίζει την ηθογραφία τόσο της εποχής όσο και της κλειστής και αυστηρής κοινωνίας της Μάνης θέτοντας το σκηνικό εξέλιξης της δράσης. Γίνεται αναφορά στα σκληρά κατάλοιπα μιας «παλιάς εποχής» που εμπότισαν τη νοοτροπία και τις παραδόσεις της Μάνης, στον συντηρητισμό και τα αυστηρά ήθη, στον άγραφο νόμο της οπλοφορίας, στο περιρρέον μέχρι και σήμερα θέμα της σχέσης Μάνης και του θεσμού της βασιλείας».

Αποσπάσματα διάβασε η ηθοποιός κα Φανή Σπανού, στο τέλος ο συγγραφέας συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους και υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του ενώ υπήρξε και μουσική συνοδεία από τους κυρίους Σωτήρη Ντάκο και Γιώργο Παπαγεωργίου.


https://www.facebook.com/vasw.tsiagkou
roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *