Η Διεθνούς φήμη mezzo-soprano  Τρικαλινή Μαρία Ζώη στο Μουσείο Τσιτσάνη

Το trikalaculture.gr βρέθηκε σήμερα το πρωί Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 στο Μουσείο Τσιτσάνη.  Εκεί ήταν η Τρικαλινή και διεθνούς φήμη mezzo-soprano  Μαρία Ζώη.  Όπως δήλωσε στην κάμερα του trikalaculture.gr επέστρεψε από την Νέα Υόρκη όπου ζεί, στα Τρίκαλα λόγω κορωνοϊου και θέλοντας να συμμετάσχει σε διεθνή  casting όπερας, ξεκίνησε ηχογραφήσεις από την ιδιαίτερη πατρίδα της τα Τρίκαλα και το καταπληκτικό μουσείο Τσιτσάνη. Θα υπάρχει συνέχεια και σε άλλα μέρη και χώρες αλλά όπως είπε και η ίδια δεν θα είναι ηχογραφήσεις αλλά live.

Λίγα στοιχεία για την Μαρία Ζώη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τη συνεργασία της με το διάσημο τενόρο Jose Carreras, τη βράβευση της στο διεθνή διαγωνισμό Όπερας Edward M. Murray στη Νέα Υόρκη, εμφανίσεις με το Teatro Grattacielo NY και την Opera Florham NJ, τη συνεργασία της με το Metropolitan Opera Guild και την εμφάνισή της με κορυφαίους μουσικούς του Lincoln Center σε εκδήλωση – αφιέρωμα του Ελληνικού Προξενείου της ΝΥ στους Έλληνες Εβραίους θύματα του Ολοκαυτώματος παρουσία μεταξύ άλλων του David Harris (Εκτελεστικού Διευθυντή της Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC).

Σημαντική ήταν επίσης η συνάντησή της με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και η ανταλλαγή απόψεων για πολιτιστικές δραστηριότητες για την προώθηση του Ελληνικού ιδεώδους, όπως η Επιτροπή Ελλάδα 2021 κτλ.

πηγή trikkipress.gr

Ευχόμαστε στην κ. Μαρία Ζώη να έχει υγεία και να συνεχίσει την επιτυχημένη μουσική της πορείας έως σήμερα.  

Δείτε το βίντεο…..

 

roz-panthiras-adv1
χαλβάς Γούναρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *